Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ucuza fixie toplanır mı?

Kaynağa gerek yok Ali hocam. Kaynak ile eritme çelik göbeğini. Geniş flanşlı bir göbek bul sen yeter. Loctite yeterince emniyetli.

Scudo
Kaynağa gerek yok Ali hocam. Kaynak ile eritme çelik göbeğini. Geniş flanşlı bir göbek bul sen yeter. Loctite yeterince emniyetli.

Hocam göbek çok değerli bir şey değil. Erirse kaybım çok olmaz. Ben bu kaynak işini bir deneyeceğim. Olmazsa başka bir göbek ile locktite yaparız.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Selamunaleyküm arkadaşlar ben normalde dağ bisikleti kullanıcısıyım üniversiteye gideceğim şehire bisikletimi götürmek istemediğimden dolayı son zamanlarda hayli tutulduğum fixed gear bisikletlerden istiyorum ama ikinci elleri bir garip kimisinin fiyatı çok uçuk kimisinin fiyatı çok düşük bu nedenle kaliteli olsa daha münasip olacak şekilde toplamak istiyorum ve çok yardıma ihtiyacım var sizden destek ve yardımlarınızı almak için geldim teşekkürler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: Riper
Sahibindende gördüm klasik salcano carraro vb. 5k ila 8k arasında değişiyor ama ilk görüşüm dolayısıyla tahminen pek dayanıklı olacaklarını düşünmüyorum sonuçta göbeğe çok baskı yapacak ve buna her göbeğin dayanabileceğini sanmıyorum bana kalsa imkanımda olsa göbeğin yataklarını çelikten dövdürür üstüne ya titanyum yada aliminyum kaplayıp rulmanlı ömürlük hatta asırlık göbek yaparım ama bu seri üretimde el yapımı olacağından uçuk fiyatlara denk gelir öyle birşeye ne yazıkki daha rastlamadım bu nedenle neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmiyorum ve toplama konusunda sizden yardım istiyorum mesela lastik ebatı jant seçimi ve aynakol boyutu gibi önemli konular hakkında bilgim yok

Delta bisiklette var bir tane. Link koyamıyorum. Parçalara bakıyorum satılık varmı diye:)

61 cm Mongoose - Maurice'yi söylüyorsun sanırım. Bu devirde 12,670 TL'ye sıfır bisiklet iyi fiyat bence. Delta'nın Kadıköy'deki mağazasındaysa bi gidip dene istersen.

61 cm Mongoose - Maurice'yi söylüyorsun sanırım. Bu devirde 12,670 TL'ye sıfır bisiklet iyi fiyat bence. Delta'nın Kadıköy'deki mağazasındaysa bi gidip dene istersen.
Meraktan bakayım dedim teşhir yazıyordu.

• Beğen
Tepkiler: markom1289
Buradaki bir çok kişinin istediği aslında fixie değil singlespeed. Fixie kullanmak dışardan güzel gelse de zordur. Hele ki track/yol-yarış tarzı değil de şehir bisikletinden bozma fixie yapılmışsa. Sabit diş ile gitmek sorun değil, yavaşlamak ve durmak sorun. Bacakları çok zorluyor. Fixie'ye uygun bir geometriye sahip bir kadroda slick diye tabir edilen frenleme olayını yapmak çok kolay, kilitli pedallar ile arkayı hafif hoplatıp (hafifletmek de denebilir) krankı sabitliyorsunuz. Hoplatma hareketi sonrası (üzerinden yük kalkan) hareketsiz yere temas eden teker kaymaya başlıyor. Hoplatmadan slick atamazsınız. İşte o yüzden kilitli pedal ve ince lastik gerekir. Ağır, çeki borusu uzun kadroyu hoplatmak zordur. Ya bir track kadro bulun fixie için, ya da bulmazsanız yol kadrosu. Bu birazda neden kalın lastik olmuyonun cevabı. Bir çoğu zaten fixie'ye fren takıyor, o zaman ne gerek var sabit dişliye, görüntü single ile aynı oluyor. Eğer gerçekten tutkunu değilseniz yapmayın bunu kendinize. Çok pişman olan gördüm. Frenler olmasın istiyorsanız, kontra frende bir alternatif.

Fixieler hoşuma gitse de bana kullanışlı gelmiyor, onun için singlespeed tercih edenlerdenim. Şimdi bir tane topluyorum. Elime 26 jant bisan (80s) geçti (letgodan 500 tl'ye aldım ful bisiklet olarak)). Şehir bisikleti formunda luglı yapıda. 26 jant kadroya 28 jant takınca çeki mesafesi epey kısaldı. Borusu kısa diye 150 tlye aldığım Tange krom yol/yarış maşası tam uydu. Arka göbeğin milini kısaltıp tekli 16t ruble takıcam. 44t tekli aynakol (kamalı, krom dolaptan 70 liraya aldım). Çok çizikli bir İtalyan drop gidonum var, alü. Onu kesip bullhorn tarzı takacağım. Boya işini saymazsam bana toplam maliyeti 2000-2500 e falan gelecek. Bitince paylaşırım. Tahminimce 7-8 kg olacak, kullanım amacım işe gidip gelmek, şehir içi ulaşım.

Bende para bekliyorum kadro buldum ikinci el. Temiz. Alüminyum. Ayrıca gidon göbek zincir pedal falan onlarıda alacağım yavaş yavaş. Benim bisikletim var ama hobi olarak yapacağım. sahilde veledronda sürmek için istiyorum. Kadıköyde var satılık 10.000 TL ikinci el. Sahibinden'de. Samsun'da var temiz bir tane. 7.000-10.000 arası değişiyor. Feneryolu tarafında var toplayan biri. İsteyen varsa numara veririm. Ama biraz pahalı. Instagram sayfasıda var.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@PuncherZ Fixie'ye uygun bir geometriye sahip bir kadroda slick diye tabir edilen frenleme olayını yapmak çok kolay, kilitli pedallar ile arkayı hafif hoplatıp (hafifletmek de denebilir) krankı sabitliyorsunuz.
Cebini düşünenler patinaj (ing. skid) yapmıyor zaten. Slick ingilizce'de kaygan anlamına gelip, dişsiz ve parlak yüzeyli, yeri tutmayan dış lastiklere deniyor.

Ağır, çeki borusu uzun kadroyu hoplatmak zordur.
Ağır kısmı doğru, ama çeki borusunun uzun olması tam tersine pati yapmayı kolaylaştırıyor. Ne kadar uzunsa arka tekere o kadar az yük düşüyor çünkü.

Bir çoğu zaten fixie'ye fren takıyor, o zaman ne gerek var sabit dişliye, görüntü single ile aynı oluyor. Eğer gerçekten tutkunu değilseniz yapmayın bunu kendinize.
Ne kadar pati ustası olursan ol, ani durman gerekebilecek yollarda sürülüyorsa frensiz olmuyor. Patinajlı veya patinajsız, frensiz fixie ile zınk diye durmak mümkün değil.

@PuncherZ Fixie'ye uygun bir geometriye sahip bir kadroda slick diye tabir edilen frenleme olayını yapmak çok kolay, kilitli pedallar ile arkayı hafif hoplatıp (hafifletmek de denebilir) krankı sabitliyorsunuz.
Cebini düşünenler patinaj (ing. skid) yapmıyor zaten. Slick ingilizce'de kaygan anlamına gelip, dişsiz ve parlak yüzeyli, yeri tutmayan dış lastiklere deniyor.

Ağır, çeki borusu uzun kadroyu hoplatmak zordur.
Ağır kısmı doğru, ama çeki borusunun uzun olması tam tersine pati yapmayı kolaylaştırıyor. Ne kadar uzunsa arka tekere o kadar az yük düşüyor çünkü.

Bir çoğu zaten fixie'ye fren takıyor, o zaman ne gerek var sabit dişliye, görüntü single ile aynı oluyor. Eğer gerçekten tutkunu değilseniz yapmayın bunu kendinize.
Ne kadar pati ustası olursan ol, ani durman gerekebilecek yollarda sürülüyorsa frensiz olmuyor. Patinajlı veya patinajsız, frensiz fixie ile zınk diye durmak mümkün değil.

Bence cebini düşünen fixie merakına da girmemeli. İki günde dişli kontrasını yemeyecek bir göbek bile dünya para. Aslında benim için lastik harcamak için güzel bir yol olurdu, evde onlarca lastik var, yol disiplininde de sürdüğüm için erimese de güvenlik nedeniyle 5000 6000 km'de değiştiriyorum.

Evet çeki borusunun uzun olması drift yapmayı kolaylaştırıyor ama ağırlık merkezi kaydığı için arkayı boşa çıkartmayı zorlaştırıyor.

Fren konusu kişisel bence zaten kendi görüşümü söyledim. Premium Rush'da söylediği gibi bir gün o fren seni öldürecek :)

Ön frenle kullanıyorum, kilitli pedal kullanmıyorum ve fixie göbeğim yok. Loctite ile sabitledim ve kullanıyorum velodromda amacım antrenman yapmak şu aralar. Bisikletin hakkını vermeye çalışıyorum ön 46 arka 14 dişli. Aynakol ise benim de kamalı, dişleri fazlaca kalın 1/8 zincire tamamen uyuyor. İyi bir oran yakalanırsa işe de gidilir antrenman da yapılır. Fren konusunda dizleri zorlamaya ne gerek var koy bir ön fren dursun, zaten yüksek hızda durulması imkansız fren olmadan.

Bu arada söylemek isterim, fixie kullanmak hem güç hem teknik olarak çok geliştiriyor. Sürekli pedal çevirmek ve pedalla yavaşlamak malum. Ayrıca draft dengesi ve özellikle frensiz kullanımlarda duramıyorsan kaç refleksini geliştirir. Yol bisikletiyle yapsam da ışıklarda küçük denge oyunları fixie ile daha eğlenceli olur.

@bislet Fiyat farkı üretim maliyetinden kaynaklanmıyor tabii ki :) Çok az kişi fixie sürdüğü için, haliyle pazarı küçük olduğu için, haliyle bu göbekleri üreten marka az. Havalı deyişle, fixie göbek "niş" bir bisiklet bileşeni. Firmalar arası rekabet kızgın değil, fiyat kıracak marka olmuyor. Türkiye'de bir avuç kişi olduğu için bu göbekleri getiren esnaf da fazladan bir kar oranı koyuyor. Aliexpress'te fiyatlar bir nebze daha insaflı.

Size bir sürpriz yapabilirim😀 fixie değil ama olsun 😀 yeniyim kurallara aykırı değildir umarım 😀

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Merhaba

Tsunami Frameset i incele derim. Kadro için gayet uygun. Fixie de jant ve teker setini iyi seçmelisin. Malum arka tekerde aşınma fazlasıyla olacak

Geri