Scudo Sports

Ucuza fixie toplanır mı?

(link)
Bu göbek hakkında bilgisi olan? İlk defa kullanacağım. @can_celik

Scudo
@BloodBela Bülent Bey bu göbeği fixie diye satıyor ama fixie göbeği değil bu. Fixie göbeğinde ters dişe sahip lockring kısmı olur. Zaten, fixie göbeği olmadan da fixie sahibi olabilirsin. Normal vidalı göbeğin varsa, dişliyi loctite ile çok sağlam şekilde yapıştırırsın. Yapamazsan yardımcı olurum.

(link)
Bu göbek hakkında bilgisi olan? İlk defa kullanacağım. @can_celik
Merhaba Mustafa,

bu bildigimiz Flip Flop göbek, yani bunun bir tarafina Fixie disli diger tarafina Single Speed dislisi takiliyor. Ve istedigin zaman janti cevirerek istedigin türü kullana biliyorsun. Bu tür göbeklere iki tarafli biri kücük biri büyük disli olarak Fixie dislisi takanlarda oluyor.

Yalniz dikkat etmen gereken kisim kadronun drop araligi ile göbegin genisligi. Bu tür Flip Flop göbekler ve Fixie göbekleri genelde 120mm olur ve 120mm dropa sadece orjinal Fixed Gear/Fixie/Track/Pista kadrolari sahip olur.
Yani kadron normal kadro ise bu göbklerin genisligini ögrenmen lazim. Ve ayrica üzerinde Lockring'leri yok onlarida extra alman gerekecek.

Benim bildiklerim böyle ama daha net aciklama yapacak arkadaslar da vardir saniyorum.
Yanlisim varsa ve düzeltillerse, sende, bende ve bilmeyenler de ögrenmis olur. Ben sahsen Fixici vs. degilim, dedigim gibi sadece kendi bildigiklerimi yazdim.

1666651891541.png
juego-de-ruedas-bicicleta-fixie-6ku (1).jpg

juego-de-ruedas-bicicleta-fixie-6ku (1).jpg

s-l500.jpg

@Murat Cömez Verilen linkteki göbek iki tarafına da diş açılmış normal vidalı göbek. Fixie göbeği değil maalesef. Ters diş kısmı yok. Ucuz olduğundan almıştım geçen sene. Tren istasyonunda beklerken kutuyu açıp göbeği gördüm ve sonrasında dükkana gittim, Bülent Bey anlayışla geri aldı.

20140622_120425.jpg

Normal fixie göbeği.
fixed-gear-hub-1.jpg

@Murat Cömez Verilen linkteki göbek iki tarafına da diş açılmış normal vidalı göbek. Fixie göbeği değil maalesef. Ters diş kısmı yok. Ucuz olduğundan almıştım geçen sene. Tren istasyonunda beklerken kutuyu açıp göbeği gördüm ve sonrasında dükkana gittim, Bülent Bey anlayışla geri aldı.

296172 dosyayı görüntüle

Normal fixie göbeği.
296175 dosyayı görüntüle
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Can. Yukarıda da yazmıştım fıxielerden anlamam diye. O dişli kısmını bilmiyordum ve öğrenmiş oldum.
Tekrar teşekkürler.

An itibariyle çelik kadro maşa ile fixie toplama maliyeti 8000 tl olmuştur. Bu tabloda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
Bundan dört yıl önce 3 bine topluyorduk. Ultegra setli makineyi geçtik, standart bir fixieye binmek bile çok zor artık.
Yazıklar olsun...

An itibariyle çelik kadro maşa ile fixie toplama maliyeti 8000 tl olmuştur. Bu tabloda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler...
Bundan dört yıl önce 3 bine topluyorduk. Ultegra setli makineyi geçtik, standart bir fixieye binmek bile çok zor artık.
Yazıklar olsun...
8000 bin fazla değilmi? Orjinal fixie kadrosundan mı bahsediyorsunuz acaba?

8000 bin fazla değilmi? Orjinal fixie kadrosundan mı bahsediyorsunuz acaba?

Hayır. Külüstür eski çelik kadro bile bulsan toplama maliyeti 8000₺! Sadece lastik maliyeti 600₺! Standartlara uygun bir toplamadan söz ediyorum ben. Her parçayı teker teker kendi kafana göre alsan bu maliyet çıkıyor. O da en asgarî miktar. Kadro cinelli olsun desen 30 bin ₺!

@Ali Kılıç 35.5 Neden bu kadar karanlik portreler ciziyosun? Durum o kadar degil su an. Hele kulustur celik bisikletin kendi celik jantlarini kullanirsan ve orjinal fixie gobegi kullanmazsan epey ucuz. BloodBela'ya disliyi yapistirmali gobek yaptik, frenli kullaniyor. Epey ucuza geldi.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Ali Kılıç 35.5 Neden bu kadar karanlik portreler ciziyosun? Durum o kadar degil su an. Hele kulustur celik bisikletin kendi celik jantlarini kullanirsan ve orjinal fixie gobegi kullanmazsan epey ucuz. BloodBela'ya disliyi yapistirmali gobek yaptik, frenli kullaniyor. Epey ucuza geldi.
Doğrudur epey ucuza geldi. Dişliyi denedim bir iki kere, çıkacak gibi durmuyor (tabii belli olmaz) ve ön fren kullanıyorum.

• Beğen
Konu nerden açılıyo bilmediğim için buradan soracağım
Çift tarafıda kılavuzlu olan göbekleri ne diye aratırsam bulabilirim, iki tarafınada dişli takacağım
Fixie kullanimi olacaksa flip-flop denen gobeklerden gerekiyor. "Fixie gobegi" olarak aratinca cikar.

Iki tarafa da disli takmaktaki amac ne olacak?

(link)
takip eden var mı?

Son düzenleme:
  • Beğen
Fixie kullanimi olacaksa flip-flop denen gobeklerden gerekiyor. "Fixie gobegi" olarak aratinca cikar.

Iki tarafa da disli takmaktaki amac ne olacak?

Terkinin üstüne elektrik motoru takacağım normalde kaynak yapacaktım fakat orijinalliği bozulmasın diye birde motor çalıştığı zaman pedallarıda hareket ettirmesin dişliler her şey hazır sadece parçayı arıyorum 2 hafta önce bisikletçiye sordum halen temin edecek parçayı ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

@dawg 2-3 vitesli bir elektrikli bisiklet almak varken bu caba niye?

@dawg 2-3 vitesli bir elektrikli bisiklet almak varken bu caba niye?
En dandirik elektrikli bisiklet 6bin tl vitesi dahi yok. bende kendi bisikletimi dönüştüreceğim hazır almaktan çok daha kârlı

@dawg Motor tahrigi nerde devreye girecek? Elektrikli bisikletlerde kullanilan arka gobeklerden kullanacaksan onlarin iki tarafina disli baglama diye bi olay yok. Nasil bi sistem dusunuyorsun merak ettim.

Fixie ayrı bir keyifmiş. Düz yolda giderken ve hafif eğim çıkarken harika hissi var. Yokuş inerken epeyce kontrollü kullanıyorum. Tam alışmam zaman alacak.
Angara'nın yokuşları bir kişiyi daha fixie'den soğuttu...

(link)

Angara'nın yokuşları bir kişiyi daha fixie'den soğuttu...

(link)
Ankaranin bazı semtleri var ki hocam bırakın fixieyi, vitesli bisikletlerle çıkmak işkencedir. Bisikleti bırak yürüyerek çıkamazsın o kadar.
Şentepe, keçiören tarafları özellikle.
images (1).jpeg
Arabayla çıkamadığımız yokuşları biliyorum. Eskiden toki turkuazda oturduğumuz yıllarda, kışları otobüsler mahalleye çıkamazdı. Şükür ben şuan etimesgutta oturuyorum buraların yokuşu makul seviyede.

Ankara'da yol bisikletçiliğinin gelişmemesi, Türkiye'nin en büyük yokuşçularının Ankara'dan çıkmıyor olmasının tek nedeni Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun Ankara il temsilciliği ve Ankara'daki bisiklet antrenörlerinin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Ulu Gök Tanrının izni ve inayetiyle fixie göbeği kullanılmayan ucuz bir fixie toplamaya başlıyorum. Filibiri göbeğe kaynakla sabitlemek suretiyle yapacağım. Eylül sonu gibi kışa hazır hâle getireceğim. Bana şans dileyin. Kış boyu frensiz kullanıp da ölmezsem size de tavsiye edeceğim. Siz o zaman yaparsınız.

Geri