Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ülkemizde bisikletliye bakış açısı...

Biraz da bence kasktan dolayı. Uzaylı görmüş gibi bakıyorlar işten eve her geldiğimde sitedekiler. Alıştım iyice 😄 hatta bazen tanıdıklara selam veriyorum bisiklet üstündeyken kask gözlükle tanımayanlar da oluyor 🤣

Scudo
Bir devlet okulunda öğretmenim. İdareci olarak görev yapıyorum.
Okula bisikletle geldiğim ilk günler şaşırdılar.
Gülenler, üşümüyor musun diyenler oldu
Merak edip kurcalayanlar oldu.
Sonra bir gün giriş kapısında elinde bisikletiyle bir öğrencimi gördüm.
Kamera altı bir yere park alanı yaptırdım.
Bir süre iki bisiklettik.
Sonra artmaya başladı derken covid-19 süreci.

Gençler hala değişime, gelişime en açık kitle.
O bölgeye çalışıyoruz. Sözüm meclisten dışarı yaşlı amcalara kızmadan gülümsemek gerek 😀 trafikte yakın geçerek şaka yapan adamlarla sürtüşmemek gerek çünkü bu adamlar en sevdiklerinin üstüne araba sürerek şaka yapıyor 😀
Şu virüs süreci bitsin hayırlısıyla.
Dostoyevski'nin dediği gibi.
"Dünyayı güzellik kurtaracak"

Hayır kesinlikle öyle değil. Gittigim köydeki insanların selamı , şaşırmaları , bisiklet hakkında bol bol soruları bu konuyu negatife düşürdü. Ailem ve akrabalarım beni bisiklet konusunda hep destekledi. Kendi çocukları bilgisayardan kalkmayan günde tek amacı Pubg'de level kasmak olan çocuklarının yerine beni görünce ukte ile baktılar ve tebrik ettiler. Yol bisikletine yogun bir ilgi var ama işi ciddiye döndürüp süren ve bilinci olan az.

Şeytanın arabasına binen adamlar olarak görülüyoruz bu cümleyi kullanan birkaç kişi ile münasebetim oldu .)
Şöyle cevap verilebilir onlara :

Telli sazdır bunun adı
Ne ayet dinler, ne kadı
Bunu çalan anlar kendi
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde

Abdest alsan aldın demez
Namaz kılsan kıldın demez
Müftü gibi haram yemez
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde

İstanbul'dan çıkar teli
Ardıç ağacından kolu
Be Allah'ın sersem kulu
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde

Boynuzu yok, kuyruksuzdur
Ayağı da çarıksızdır
Derdli gibi sarıksızdır
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde
Şeytan bunun neresinde

@elric1982 Pentagram çok iyi geldi bu arada sağol , ama bu cevabı verebilecek ortamlarda yapılmıyor bu muhabbetler savunmasız ve yabancı olduğun kasabalarda vs yapiliyor afferim sana süpersin kardeş evlat diyenler de var elbet bide bu tip kafalar da var o yüzden dikkat etmeliyiz (bu arada atburgazi tuzburgazi milet Didim Akbük Kıyıkışlacık Milas yolu da efsaneydi tavsiye ederim .)

@bora balaban katılıyorum yazdıklarınıza :)
kazıklı-kıyıkışlacık tarafı efsanedir. Hem yol sakin, hem bol oksijenli fakat bi o kadar da rampalı

Adama bak devlet memuru olmuş halen bisiklete binecem diyor. (Babam diyor bunu)
Yarın nöbete gitcem polis bisikletle giderken durdurup kimlik sorsa ve bende kimliği göstersem hemşire olduğuma inanmazmış . Hemşşire bisikletle mi gider dermiş . (Babam dedi yine) Yav babama halen aşılayamadım bu bisikleti.

Bende bir önceki mesajında Baban bisikletle gitmek istiyor sen engelliyorsun sanmıştım kafaya bak. Şimdi net anladım.:koptum: @MAERKEK kusura kalma.:harika:

Tur bisikletçilerine manyak, cesur ve zengin gözüyle bakıldığını söylebilirim😊 ya da bakış açısından bir kesit..

Zenginlik kısmıyla alakalı: Acaba hayatlarında maddi durumu gerçek manada iyi olup, bisikletine ihtiyacı olabilecek minimum eşyaları yüklenip yola çıkan kaç kişi tanıyorlar.

Manyaklık ve cesurluk kısmıyla alakalı: Salda Gölünde kamp yaparken çalıştığım iş yerinden bir tanıdığım gelmişti. Eşi, çocukları, arkadaşları, arkadaşlarının çocukları.. Çocuklar bir yanda anne diye bağırıyor biri oyun oynarken düşmüş ağlıyor, birinin karnı aç.. Ortalık curcuna.. Muhtemelen yolculukları da böyle geçiyordur. İçinde bulundukları ortamı görünce onlara "siz benden daha cesur ve manyaksınız" demiştim.

Esnaf (turizmci) ve turizm bakanlığı bisiklet turizminin yılda birkaç milyon dolar gelir bıraktığını anladığında; bu bisikletli turistlerin geçtiği köy, kasaba ve şehirlerdeki insanlar yiyecek, içecek satıp ciddi gelir elde edip ''yahu bu adamlar da amma yiyormuş'' dediğinde; bisikletli sayısı her geçen gün artıp 4 mevsim bisiklet sürüp bu algıyı sürekli canlı tuttuklarında bisiklete bakış açısı çok değişir çook... :kedicik:

Bisiklete o kadar para verilir mi o paraya motor alsaydın lafını döndürürler sürekli. Bu lafın da paradan değil tembellikten olduğunu düşünüyorum.

@tayfun52 öyle diyenlere "motor var, iki tane" diye cevap verdiğimdeki huzurlu sessizlik...
motora binerkende "e bu yaşa gelmişin bi araba al artık" der aynı kafalar...🙂..yani ne yapsan olmaz bizim halka...arabam var 2010 model desen "zamanının iyi arabasıydı" der. sıfır clio alsan niye passat almadın der. derde der amaaan. .

@HakanAydn aynen öyle yapılan işlere çomak olmaktan haz alan bir milletimiz var.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri