Orkun KnighTR34
Kara atlı prens
- Tepki
- 1.967
- İsim
- Orkun
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Peugeot
Bu detaylı cevap için özellikle teşekkür ediyorum.Merhaba,
Yine bir forum klasigi olarak zerre tecrube ve bilgisi olmadigi konular hakkinda amcasinin kizinin bacanaginin dunurunun komsusundan duyduklari %100 dogru ve herkesi kapsayacak kadar gecerli olan bilgiler uzerinden akil verilmis bol bol.
Istanbul'da dogdum buyudum, 30 seneden fazla yasadim doguya sadece askerlik hizmeti icin gittim. Goc ederken de once is bulup gic ettim, goc ederken bekardim. Arkadasiniz ile tamamen ortusmuyor durumum.
Ozet geciyorum, bir gun dahi olsun goc ettigime pisman olmadim.
Arkadasiniz vergi vermis, erkek ise askerlik hizmetini yerine getirmis, oy kullanmis ve suca karismamissa vatandaslik gorevlerini yerine getirmis demektir. Bir vatandasin devletine bunlardan baska yukumlulugu ya da borcu yoktur. Romantik safsatalari bir kenara biraklim, buyuk istisnalar ( Mustafa Kemal Ataturk ) disinda bir bireyin bir ulkeyi kurtarmasi beklenemez. Ulusal kurtulus toplumsal bir caba gerektirir.
Arkadasiniz Almanya'ya goc ettiginde arkadaslarin bahsettigi gibi ozellikle dil konusunda sorun yasayacaklardir. Ortalama zeka sahibi birisi icin bu gecicidir, ogretmenlik gibi ogrenmeyi ve ogretmeyi meslek olarak secmis birisi icin ustesinden rahatlikla gelinebilecek sorundur bu. Is bulma konusunda da ilk basta sorun yasamalari mumkun fakat cocuklari olmayan bir cift asgari ucret ile dahi calissa Almanya gibi bir ulkede huzurlu, guvenli ve adil bir hayat yasayabilir. Eger arkadasinizin hayattan beklentileri cok yuksek degilse orta ve uzun vadede mutlu olacagini tahmin ediyorum.
Rabbim herkesin gonlune gore, mutlu ve huzurlu olabilecegi hayat versin.
@Burak Uğurlu
Muhtemelen "çıkışlar Kapıkule'den" demem biraz fazla itici geldi.Bu ifade mesajımın anafikir ve anaduygusuna çok etki etti. Aslında ben kendimi çok doğru ifade edemediğimden siz de reaksiyon verdiniz. Ben de size reaksiyon verince biraz iş karıştı. Yazı ile anlatımda insicam kolay bozulabiliyor, duygu ve düşünceler çok net anlatılamayabiliyor biliyorsunuz.
Karşılıklı muhabbette olsaydık birbirimizle çok kaliteli iletişim kurabilirdik, düzyazı biraz daha karmaşıklaştırabiliyor. İkimizin bu konu hakkındaki görüşleri de öyle akla kara değil. Rakip düşünceler bile değil esasen.
Siz forumun yeni bir üyesisiniz. Bu kısa sürede ben sizin düzgün bir çizginizin olduğunu, kendinizi düzgün bir şekilde ifade edebildiğinizi yazdıklarınızdan anlayabiliyordum.Yine de ister istemez tepki verdim.
Siz de benim bu tarz konulardaki önceki düşüncelerimi bilseydiniz daha rahat anlaşabilirdik.
Ufacık bir anlaşmazlık yaşadığımızı düşünerek iyi forumlar diliyorum.
Geminin durumu konusunda hemfikiriz. Sadece terketme konusunda görüş ayrılığımız var. Kaptan için değil gemi için gitmeyecekler. O gemi emanet. İyi kaptanlar da gitti kötü kaptanlar da gidecek ama kim onu fırtınadan limana götürecek?
Konuyu baltalamamak adına,Size cevap vermeme hakkımı kullanıyorum...diyecektim ki şu yazdığınız cümle bile aslında böyle bir cümlenin,eylemin bile Atatürk'e mal edilmesi,sizi bu konunun üstüne gitmeye itmiş! belkide rahatsız etmiş ki kaynak arayışına girmişsiniz! ''İkinci olarak ben Google'da ilk çıkan kaynağı koydum, başka kaynaklar da var. Kendiniz Google'a yazabilirsiniz.''Öncelikle bu forumda hiçbir siyasi paylaşım şu ana kadar yapmadım, "tarafınızı ve düşüncelerinizi bildiğim için" derken ne kastediyorsunuz? Hangi mesajımdan yola çıkarak hakkımda varsayımda bulundunuz? İleti geçmişime şimdi bir daha baktım, yok.
İkinci olarak ben Google'da ilk çıkan kaynağı koydum, başka kaynaklar da var. Kendiniz Google'a yazabilirsiniz.
Benim katıldığım bir laf. Ama Atatürk'e ait olmadığı (veya olduğuna dair bir delil olmadığı) gerçeğini değiştirmiyor.
İnternet gibi doğrudan çok yalanın yayıldığı bir ortamda "yalan olduğu ispatlanana kadar doğrudur" değil "doğru olduğu ispatlanana kadar uydurmadır" yaklaşımı daha doğru bilgiye ulaşmamızı sağlayacaktır.
Sanki Almanya'ya kendim göç edecekmişim kurguluyorum
Kafamda birkaç soru var.
Almanya'ya göç edeceğim, Taliban'dan kaçan Afgan da, Suriyeli de.
Bir Alman gelip belki de bana soracak.
Ey Türk sen kimsin?
Ben de ben aslında eğitimliyim, entellektüelin, yetenekliyim. Normal bir göçmen gibi değilim.
Alman da normal göçmen ne ola ki dediğinde bir Afgan gibi eğitimsiz, vasıfsız, suça meyilli değilim
Alman da sen neden farklısın dediğinde eğitimli, yetenekli, dünyalı olduğumu öne süreceğim.Aslında ayrıcalık bekliyorum,kibirim de var hani.Ülkemde görmek istediğim şeyleri talep ediyorum.
Ben Türkiye'de mühendistim dediğimde Alman madem mühendistin neden ülkende değilsin dediğinde benim ülkemde hukuk yok, temel hak ve hürriyetler yok demem üzerine Alman demiyecek mi biz bu demokrasiye biz bu insan haklarına ulaşmak için Magna Cartalarla, Rönesans, Reform, Aydınlanma çağı, Fransız ihtilaliyle, toplumsal kavgalarla bugünlere gelmedik mi biz bunu mücadele ederek kazanmadık mı demeyecek mi. Biz bunu kendi içimizde kavgalarla vermedik mi?
Peki sen niye ülkende değilsin demez mi.
Muhtemelen ben bu kadar eğitimliyim ama elin oğlu ülkemde devlete dayamış sırtını liyakatsız benden çok kazanıyor dediğin de Alman "Sen statü ve zenginlik için mi mühendis oldun demez mi?"
Belki de Almanın aklına bile gelmez. Ama bu benim zihnimin bir köşesinde bu kompleksleri refleksler olmayacak mı.Olacak. Eğer ki bu komplekslerimle gidersem ülkemde kötü görüp eleştirdiğim ayrıcalık isteyen zihniyeti de yanımda götüreceğim o ülkeye de yazık.
Kendimi sorumlu hisstemezsem bizim ülkeye de yazık. Ülkenin en eğitimsizinden, en gerizekalısına herkes sorumlu, toplumun en alt kesimleri her problemden ötürü sorumlu, ama ülkenin en iyi liselerinde üniversitelerinde okuyan mühendisimiz sorumlu deği öyle mi? Yani mesai bitiminde düşünecek kadar oksijeni beyne pompalayacak gücü kalmamış işçi sorumlu, ama mühendis sorumlu değil vay vay.
Önce aynanın karşısına bir geçmem lazım bazı şeyleri içselleştirmeliyim, cesur olmalıyım. Ben samimiyetle söyleyeyim kendi adıma ben o kadar olgunlaşamadım, cesur değilim. Beni bunlar kemirirdi,aşamazdım.Burada göç edenleri, göç etmişleri eleştirmiyorum, bu tarz ikilemleri kompleksleri aşmış nice evrensel insani değer sahibi insanlar vardır. Herkesin beklentisi derdi tasası da ayrı. Kimilerinin umurunda değildir, belki de bu tarz birşeyler düşünmemişlerdir bile.
Bunları aşabilseydim dil mil hikaye en fazla bir senede çözerdim. Vatan özlemi zor ama onu da aşarım.
Coğrafya kader değildir, çarpık bir zihniyet, kompleksleriniz sizinle gelirse dünyanın en sosyal demokrat ülkesinde bile kadersizliktir.
Ben en iyisi mi kafama iki paket çay atarlar da mutluluğa ererim diye bekleyeyim.
Yatırım tavsiyesi değildir. Kendime eleştiridir.
@necmeddin ağabey başına kaldım yine, göçemiyorum ülkeden.
"Yemek buldun ye, dayak buldun kaç" felsefesi gereği teşekkür edip yerler. Ama bisiklet yolunda mangal yaktığınız için kıl olurlar. Size de bir şey diyemezler orada ırkçı yaftasını yememek için. Ama eve gidince eşi ile görüştüğünde komşuları ile dedikodunuzu yapıp dert yanarlar.@hamlet2006 başımın üstünde yerin var. Şu an İp Man volume 4 izliyorum. Çekirge kadar Çinliler, kütük gibi Amerikalıları dövüyor. Çok pis gaza geldim. Yarın iş olmasaydı , trambolinde çekirge gibi zıplamayı düşünüyordum evlatlarımla.
Aslında şöyle bir Avrupa yada Batılı ülkeleri görmeyi çok isterim. Şimdi Hollandada bisiklet yolunda bir mangal yakmak en büyük hayalim.Yoldan geçen bisikletli pedaldaşlarıma ekmek arası köfte, sucuk ikram etsem Avrupalılar ne düşünür. @umutcelik senin için ızgarada çupra,levrek veya mercan bile seçenekler arasında. Bu kıyağımı unutma.
Temelde anlatmak istediğim, her nereye gidersek gidelim, hernerde yaşarsak yaşayalım garip bir milletiz. Daha iyi standartlarda yaşamak adına göç eyleyen Canlara selam olsun. Yoksa bu ülkede doğup,nefes alan hiç bir yurttaş kolay kolay ayrılmak istemez.
Cevap vermeme hakkımı kullanıyorum deyip cevap vermek garip. Hakkımda yalan söyleyip duruyorsun aslında en iyisi cevap vermemek, ama iftiralarını herkesin içinde attığın için kimse beni yanlış bilmesin diye kısaca açıklayacağım.Konuyu baltalamamak adına,Size cevap vermeme hakkımı kullanıyorum...diyecektim ki şu yazdığınız cümle bile aslında böyle bir cümlenin,eylemin bile Atatürk'e mal edilmesi,sizi bu konunun üstüne gitmeye itmiş! belkide rahatsız etmiş ki kaynak arayışına girmişsiniz! ''İkinci olarak ben Google'da ilk çıkan kaynağı koydum, başka kaynaklar da var. Kendiniz Google'a yazabilirsiniz.''
Hakkımda yalan söyleyip duruyorsun
Sana karaktersizlik nedir söyleyeyimmi asıl karaktersiz bu vatanı kurtarıp çürümüş osmanlı ailesinin saltanatına son veren gerçek başkomutan ATATÜRK'Ü inkar edip yaptığı herşeyden uyuz olmaktır yani senin gibiler!Terbiyesizlik kanında var! sana bir tek söyleyeceğim değmezsin ama bu topraklardan ATATÜRK'ü öyle veya böyle silemezsiniz,aşşağılık güruh sizi! bundan sonra gözüm üzerinde,bunu oku sonrada moderatörler silsin buradaki herkese ayıp oluyor senin gibi seviyesiz heriflerle tartışmak!
Bence konuya sizde dahil olmayın.saygılarBirazcık sakin mi olsak? Adam Atatürk'ü inkar etti mi ki herhangi bir mesajda? Ya da uyuz olduğunu belirtti mi? Sadece Atatürk'ten alıntıladığınız bir cümlenin, kendisine ait olmayabileceğini çünkü buna dair bir kanıt olmadığını belirtti. Hatta cümlenin içeriğini kendisinin de desteklediğini de söyledi.
Bu tarz tartışmalarda avukatlık yapmayı hiç sevmem ama ortada bariz bir yanlış anlaşılma var ve gereksiz gaza gelip ortamın gerginliğini arttırıyorsunuz.
Son olarak, Atatürk "Mantının yanında kola ne güzel de gider" demiştir desem, siz de "ne alaka hiçbir yerde böyle bir bilgi yok" deseniz, benim size "Atatürk'ü inkar edemezsin kardeşim, sildirmicez Atatürk'ü bu topraklardan" diye bağırıp çağırmam gibi saçma bir olay yaptığınız.
Bugüne kadar gereksiz hiçbir polemiğin içinde olmadım,taki bamtelime basılana kadar,bu forumda özellikle siyasi ve iktidarla ilgili ülkenin durumunu eleştirdiğimizde kendini belli etmiş bazı kişiler var,merak etmeyin bu kişiler zaten zamanla kendi kendini imha etme ve yok olup gitme özelliğine sahip...isteyen üzerine alınabilir memnun olurum.Ama hakarete asla tahammülüm yok!"Kavga çıkacak konu olsa da, dalıp aklıma geleni yazsam, karşımdaki de her lafıma cevap verse de, daha fazla yazsam. En son lafı yine ben koysam."