Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ultegra veya 105 yerine Tiagra ya da Claris olsa gerçekten ne değişir?

BaiT ve Tekin merhaba
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
BaiT; 18 de değil sadece 17 de de aynı hissiyat oluyor yani kadro kulağına pek temaslık değil gibi.

Aslında tam ses değil, tam ifade edemiyorum, sürtme sesi değil hani14-15 vites lerde ve ya daha küçüklerin deki akıcılık yok.
Merhaba 14-15 ve 17-18 derken acaba
2'5-2'6 ve 2'8-2'9 u mu kastediyorsunuz?

Eğer böyle ise 11-12 de de kullanıyorsanız çapraz kullanımdan kaynaklı aşınma olabilir gibi algıladım..

Çünkü 2*9 vitesli bisiklet benim gözümde

10- hadi az çapraza düşsem 12 vites aralığında kullanılır. 1e 1-5 ve 2ye 5-9 şeklinde.

Yanlış anlamayın yargılamak değil merak ettim sadece.

Scudo
@alper52 merhaba rica ederım. Çapraz dikkat ediyorum ve hiç öyle kullanmadım. Zaten yeni bisiklet 1 ay oldu. Kastım 2-9 evet. 1-1 bile çapraz a düşürdüğü için kullanmadım hiç yani dikkat ediyorum.

Bilgisayar dünyasında şöyle bir olay vardır. Parayı ekran kartına bas.

Ekran kartı = jant seti, işlemci eşittir = grupset. Başlıyoruz.

1080p oyunculuk için hala işin profları 9800x3d + 4060 alacağına 7600x + 4070ti süper al der. Çünkü oyunu oynatan ve görüntü oluşturan ekran kartıdır işlemci değil. Bisiklette de siz jantı ve lastiği çevirmek için grupset kullanıyorsunuz yani aynı bilgisayarda olduğu gibi burda da grupset bir aracı.

Arada atıyorum 30 bin fark olsun. O 30 bin ile çok ciddi jant setleri alınabilir. Etkisini de çok ciddi hisserdersin ama güncel grupsetler claristen itibaren çok iyi zaten, vites sayısı hariç çok bişey hissetmek mümkün değil. İlla grupset fanteziniz varsa sram setlere gözünüzü dikin. Rival aynakolu bir çevirin, rijitlik ve maksimum güç aktarımı nasıl bişey görün 🤟🏻

Şuan Bisan all trail claris kullanıyorum ilk yaptığım upgrade lastik oldu ve çok daha iyi akıyor yolda. İkinci bişey yapacak olsam pahalı bir jant seti alırdım.

La Fontaine mi?

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Hocam siz bilgili birine benziyorsunuz yoksa bilgisayar ekran kartini bukadar iyi bir sekilde bisikletle karsilastiramazdiniz.

Peki size söyle bir sorum olacak, "sram setlere gözünüzü dikin. Rival aynakolu bir çevirin, rijitlik ve maksimum güç aktarımı nasıl bişey görün" demissiniz bunun yerine Campagnolo Super Record gibi setler hakkinda neler düsünüyorsunuz. Bunuda cevirsek maksimum güç aktarımı nasıl bişey oldugunu görebilirmiyiz. Bildigimden degil, campagnolo setini duymustum ve baktim da görüntüsü hosuma gittigi icin soruyorum.
Forumda herkes çok pro bisikletçi ya evet haklısınız rival super recorddan iyi he.

Benzetmeyi ve önerileri hobi bisikletçisine yaptığımı düşünerek yapıyorum. Pro bisikletçi ekipman zaten konuşmaz neyin ne olduğunu bilir böyle şeyler içinde kafasını yormaz. Bu seviyede birine akıl vermek ne haddim ne seviyem değil.

Yaptığım önerileri iyi kötü bir alüminyum ya da giriş seviyesi karbon bisikletine para harcamak isteyen birine yaptığım bence gayet açık. Komik duruma düşüyorsunuz sanki ben campy setlerle rival'ı claris'i kiyaslamışım gibi.

Bu forumun yüksek egosu ve bilmişliği gerçekten mide bulandırıcı seviyede. Bu forumda buna ilk maruz kalışım değil ama salaklık bende ki bu mecrada bişeyler paylaşıyorum. Gerçekten midemi bulandırıyor ve sinirimi bozuyor sadece bu mecra.

Çok prosunuz yarıştırın setlerinizi jantlarınızı. Bilmediğini sandığınız kişilerle de geçin daşdaşınızı. Tamam sizsiniz. 👋

Forumda herkes çok pro bisikletçi ya evet haklısınız rival super recorddan iyi he.
Rival'ın Super Record'dan iyi olduğunu düşünüyosan ironi yaparken tersini söylemen gerekmiyo muydu yav?

"He oldu he. Super Record Rival'dan iyi aynen kanka" gibi.

Benzetmeyi ve önerileri hobi bisikletçisine yaptığımı düşünerek yapıyorum. Pro bisikletçi ekipman zaten konuşmaz neyin ne olduğunu bilir böyle şeyler içinde kafasını yormaz. Bu seviyede birine akıl vermek ne haddim ne seviyem değil.

Yaptığım önerileri iyi kötü bir alüminyum ya da giriş seviyesi karbon bisikletine para harcamak isteyen birine yaptığım bence gayet açık. Komik duruma düşüyorsunuz sanki ben campy setlerle rival'ı claris'i kiyaslamışım gibi.

Bu forumun yüksek egosu ve bilmişliği gerçekten mide bulandırıcı seviyede. Bu forumda buna ilk maruz kalışım değil ama salaklık bende ki bu mecrada bişeyler paylaşıyorum. Gerçekten midemi bulandırıyor ve sinirimi bozuyor sadece bu mecra.

Çok prosunuz yarıştırın setlerinizi jantlarınızı. Bilmediğini sandığınız kişilerle de geçin daşdaşınızı. Tamam sizsiniz. 👋
Boş ver, herkesi de kafana takma. :ckskc:

• Muhteşem
Tepkiler: Murat Cömez

Tüh, bizde hoca sandik soru sorduk. Megersem adam 10 ayda forumdan dolmus ve tiksinmis, bizde dozunu vererk patlattik.
Bir de "daşdaşınızı" ne oluyor? :kötü:

Geri