Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uludağ Tırmanışı

İstanbula çok uzak olmayan bisikletle inmek için en güzel dağ yolları hangisi tavsiye edermisiniz şuanda kondisyonum çok düşük arabayla gezerken götürüp inmek istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
O kadar yol gittiniz 5 km daha gidip bakacağı da görseydiniz bari.

12 sinde bende tırmandım uludağ a çoğu kişi artık teleferikle çıkıp yoldan inmeyi tercih ediyor.

Şimdiye kadar 3 kere tırmandım uludağa da artık çıkmam birdaha anladım ki uzun rampalar bana göre değil en son iki sene önce ramazan bayramıda çıkmıştım dizlerimi aşırı zorlayınca 1 ay ağrısı acısı geçmemişti dizlerimi eğip bükemiyordum ağrıdan bu sefer de aynısı oldu yolun yarısında başladı sol diz alarm vermeye otellere yaklaştıkça sağ diz de ona eşlik etti zar zor bakacağa vardım biraz oturdum çay içtim dinlendim fındık fıstık atıştırdım geri gelirken o otellere kadar olan ufak tefek rampalar bitmeyecek sandım dizlerim çok fena oldu dinlene dinlene zar zor bitirdim bir daha asla bu kadar uzun rampalı turlara çıkmam anladım bana göre değil.

Cumartesi bu darbe olayları olmasaydı trilye ye gidecektim mudanya üzerinden iptal oldu bu pazar mesai olmazsa gitmeyi düşünüyorum. Sonraki haftaların birinde de inegöl e gidip köftesini yerinde yemek istiyorum.

• Beğen
@mustafa genç
Benim asıl amacım büyük zirveydi Caner usta ise başlangıçta bakacak yaparım diyordu fakat hotellerde hava iyice soğudu ve rüzgarda arttı açıkçası tırmanıştan önceki iki günde 380 km yapmış olmam tırmanışta zorlamasada devamı için dahada yorucu olacaktı.
Bakacak uğrak yerimiz tırmanacak arkadaşlarada Bakacak'tan muazzam Bursa manzarasını seyretmelerini tavsiye ederim.

@Candan Biberci merhaba
uludağ zirvesiyle ilgili, gidenlerin fotoğraflarına falan baktım da hayran kaldım. forumda da bu işi soracağım kişilerden biri olarak aklıma siz geldiniz.
karşımda iki seçenek var, mudanya'ya feribotla geçerek yol bisikletiyle gidip otellere çıkıp aynı gün geri dönmek.
ikinci seçenek ise, dağ bisikletine çadırı-tulumu yükleyip bir gece konaklamalı zirveye çıkış.

bisikletle nereye kadar gitmem mümkün? yolda bu mevsimde su doldurabileceğim çeşmeler, yemek yiyebileceğim tesisler var mı? çobankaya kampında kalmak mı iyidir?
otellerle zirve arasındaki yol kaç saattir?

patikalar 1.75 tur lastiğiyle sürmek için müsait mi?

bir de oteller bölgesi civarında hava ne kadar serindir? gece ne olur sıcaklık?

• Beğen
@hashus1099, yol bisikleti ile daha fazla keyif alacağınızı umuyorum. Bisikletle "bakacak" bölgesine kadar gidebilirsiniz. Uludağ yolunca 5km'da bir çeşme var. Yemek yiyebileceğiniz yerler mevcut. Oteller bölgesindeki sıcaklık ise genelde şehirdeki sıcaklıktan 10 derece düşüğü oluyor.

@hashus1099
Merhaba
Bugün tekrar Uludağ tırmanışı yaptım aşırı rüzgar vardı ve hava oldukça serindi.Tırmanırken ruzgar umumiyetle arkamdaydı ve avantaj sağladı.
Malum yol çalışması devam ediyordu bazı yerlerde asfaltlama yapılmıştı ve bazı yerlerdede yeni kazılar yapılmıştı ve o kısımlar oldukça bozuktu.Yol bisikletiyle yavaş ve dikkatli geçmek gerekir.

Hotellerden zirve yapmak pek kolay değil bunu baştan belirteyim bazı yerlerinde full dh bile işe yaramaz ama genel anlamda belli kısıma kadar mtb ile çıkılabilir yol trekking için daha uygun.Dilersen bir kezde teleferikle hotellere kadar çıkıp kamp vs yapıp sadece iniş yapabilirsin.Öğlen 12'ye kadar bisiklete sadece kişi parası alıyorlar ve kabine bisiklet ve kullanıcı sığabiliyor.
Kamp için müsait alanlar var ve kamping alanlarıda mevcut.Gece hava oldukça serin olur tulum polar gibi ekipmanlar şart.Yeme içme olayı ise hotellere 5 km kaldığında son buluyor ve genelide pahalı.Kamp için mtb günübirlik Mudanya-Uludağ için yol bisikleti mantıklı olur.Mudanya'yı tırmanırken fazla efor sarfetmeden yavaş çıkmanı tavsiye ederim malum uzun bir tırmanış seni bekliyor olacak.

@Candan Biberci

ben de dün çıktım, keşke haberdar olsaydık, birlikte çıkabilirdik. yanımda bir mtb'li arkadaş olduğu için çok kasmadan, beklemeli çıktım.
irtifa 800'ü aşmaya başlayınca rüzgar üşütür hale geldi, dün de bayağı rüzgar vardı. otellere geldiğimde akşam 39 derece ateşle yatacağımı düşünüyordum hatta.
yol çalışması nedeniyle ciğerler toz doldu.
iniş de 1 saate yakın sürdü, eller kollar uyuşmaya başladı hatta, çıkıştan aldığım zevkin %1'ini almadım inişten.

kamp için kesinlikle gideceğim, çobankaya var bildiğim, sizin önereceğiniz var mı?
yüklü bisikletle kesinlikle teleferik'e binerim, zaten çıktığım yolu yüklü halde çıkmayı uygun görmüyorum. :) bir de lisemi görmüş olurum o da güzel bir ayrıntı.

cevap verenlere teşekkürler.

@Candan Biberci tebrikler..
Bende 8 temmuz gibi çıktım çekirge üzerinden Uludağ'a sözde yarışlara yetişecek denmişti (yol yapımında üzerinde çalışan karayolu emekçileri).bahsettiğiniz göre hala 1 km milli parktandan öncesi ve sonrasındada yaklaşık 3 kmlik mesafe hala aynı kaldığı yerde.. ben biter sanmıştım.umarım 5 ağustosa yetişir şimdiden mudanya feribota gidiş dönüş yerimi aldım..ayrıca çıkışta olsun inişte olsun,araç trafiği baya hareketli idi ..sanirim ülkeler arası halk oyunlar filan şenliği vardı ona denk geldim..ayrıca sizin kullandığıniz yeni yol trafik açısından nasıl önerirmisiniz..malum çekirge üzerinden bilindikten Daha öte çeşmeler bol.
..saygılar

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@hashus1099
Tırmanış kararını açıkçası aniden aldım.Yolda mtb ve yol bisikletli düşük tempoda çıkan bir çok arkadaşı gördüm belkide onlardan biride sizdiniz.
Performans amaçlı çıktığımdan bir çoğu gerimde kaldı üzerimde sarı forma vardı.
Çobankayada kamp alanı mevcut günlük 10 tl.
image.jpg image.jpg
Bunun haricinde Sarıalan,Kocayayla,Karabelen gibi yerlerdede milli parkın kamping alanları mevcut.Uzun süreli konaklama düşünenler içinse bu yıl hizmete giren bungalov evleride mevcut ve günlük sadece 10 tl.Bungalov için Millik parkın Fsm bulvarında irtibat bürasu var oradan rezerve yaptırabilirsiniz.
@bilalfidanboy
Teşekkürler.
Temmuz başında Bursa festivali kapsamında geleneksel Uluslararası Karagöz halk dansları yarışması vardı muhtemelen dağ yolunda gezi kafilesine denk gelmişsiniz.
Uludağda hafta sonu 9 dan sonra trafik yoğunlaşır malum mraklusı çok :)
Yeni yolda trafik olmuyor ve oldukça kestirme fakat sert bir tırmanışı var bunuda belirteyim.

@Candan Biberci cumartesi çıktım ben, karşılaşmış olmamız düşük ihtimal.
bungalovlar 10 liraysa bedava, boşuna çadır taşımayalım. :D gerçi bir gün de zirve çevresinde kamp atmayı düşünüyorum, yine de çadır mantıklı, hem onun tadı da ayrıdır.
telefonla rezervasyon yapılmıyor mu?

bir de merak ettim, bu kocayayla ve karabelen kamp alanlarının yeri tam olarak nerede haritada?
bu kamp yerlerinde yiyecek şeyler bulma imkanımız vardır herhalde.

Merhaba arkadaşlar. Haftaya Bursa'ya gelme durumum var. Uludağ'a bu mevsimde tırmanılır mı?

Tırmanılır.yagis olmadığı sürece

Yol bisikletiyle kar müsade ettiği sürece yukarı doğru sürer, artık uygun bulmadığınız yerden dönüş yapabilirsiniz.
Tamamı uygun da gelebilir, oteller bölgesine gidip gelmek mümkün olabilir, şansa bağlı. Örneğin bugün hava güneşli, yağan karı eritip yerleri kurutmuş olabilir.
Ancak çok soğuk olacağı kesin, sıfırın altında olacaktır yukarısı. Ona göre giyinirseniz iyi edersiniz. Kolay gelsin.

Geri