Scudo Sports

Ümraniye Motlas Bisiklet - Suriyeli Sözde Ustanın Cahil İnadı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Gökhan Akkaya

BilgisayarKurdu
Tepki
1.676
İsim
Gökhan
Bisiklet
Nishiki
Arkadaşlar sizi de sıkmadan kısa anlatacağım. Bu şubede Suriyelinin tekini almışlar usta diye çalıştırıyorlar.
Sıfır, birkaç aylık arazi bile görmemiş EA90 jant setimi arabanın bagajına atıp götürdüm buraya. Ümraniye'de Hamza Kocaer hariç kimseye ömrü hayatım boyunca gitmedim, dükkanı kapalı olduğu için gittim ne yazık ki :)

Normalde servise yollar hiç muhatap olmazdım ancak beklemek istemedim, yaz mevsimi falan güzel güzel sürüyoruz sürekli :) Kelebekler falan uçuyor içimde o sıralar. Arabayı çektim, bagajdan çıkardım jantları.
İçeri girdim durumdan bahsettim, arka göbek vidasını mini minnacık sıkılması gerekiyordu, minnacık bir boşluk hissiyatı yaşatıyordu bana, ön teker kadar sağlamlık hissiyatı yaşatmıyordu bende elle oynattığımda.

Suriyeli usta başladı "Kadroyu da getir, bisikletin kendisini getir bir bakalım" Usta dedim "Sorun jant setinde o yüzden getirmedim" Diyor ki senin ev nerede? "Eh dedim Yavuztürk Mahallesi. "Yakınmış git getir falan dedi" Haddine değil halbuki bana bunu söylemek. Daha sen doğru düzgün problemi anlamaktan acizsin sana ben milyarlık bisikleti emanet eder miyim ulan :)

Kadroda sorun olabilir, geri kalan parçaları da getir 1 gün kalsın dedi. Usta dedim sen ne saçmalıyorsun? Ben sana göbeğin vidasını sık diye getirdim sen gelmiş kadroyu getir diyorsun. O seviyede bisiklet toplamış - kullanan biri aptal mı sorunun kadrodan olup olmadığını anlayamayacak kadar. O kadar meraklıysan git alüminyum model bir kadroya tak, sen test et. Uşağın mıyım ben eve git de eve gideyim onu yap de onu yapayım. İnsanca problemi söyledik ama cahil inadından vazgeçmedi.

Senin iş yapmaya niyetin yok sana kolay gelsin dedim bastım gittim dükkandan. Çünkü ben malımı biliyorum. 1 dakikalık işi koskoca 1 günümü çalacak. Sanki çok bir iş yapmış gibi algı yaratıp para isteyecek bir ton. Ben oradayken yapsam 1 dakikalık iş olduğu belli olacak çünkü. Böyle davalardan uzak durmanızı önemle rica ederim.

Ben son durak yakınlarındaki Hamza Kocaer yani Sarıdayı bisiklet yanılmıyorsam hep oraya giderim.
Jantı da 1 dakikada yaptık, flipper kısmı elle bile çıkartılıp tık diye yerine takılabiliyor bu modelde zaten. Adama da zorla 10TL verdim, fazla diye almıyordu bile. Allah razı olsun dedi, senden de abi dedim yoluma baktım.
İllede Ümraniye'de bisikletinizi yaptıracaksınız oraya veya Uçar Bisiklet'e götürün derim. Uçar'dan da memnun kaldım, bilgi seviyesi çok üst düzey insanlar. Her sorunu adam gibi cevaplıyorlar, ve Suriyeli değiller :)

vJ8jVR.jpg

Dosyalar

• P2BNdVr.jpg
    P2BNdVr.jpg
    140,1 KB · Okunma: 81
Scudo
suriyeli değillere kahkaha attım :D

Bende anlamıyorum bu usta çakmalarını, sorsan 9'lu aktarıcı ile 10'lu aktarıcının farklı olduğunu bilmez. Birde bisikletle sadece işine giden gariban bir adamı bulurlarsa yapışırlar.
Bisiklet işi bilgi ister, deneyim ister, tecrübe ister, ister de ister :)

Birde bisikleti hakkında az-çok bilgi sahibi olan adamı keriz yerine koymaları yok mu?
Burada komedi kopuyor, bu arada yine suriyelilere küfür ettim. Bayramda gittiniz demekki gidilebiliyormuş, tabi sülük gibi yapıştılar. Çıkın gidin ülkemizden, eğitim 0, görgü kuralları 0. gidin artık.
Refahı iyice 0"A düşürdü malum insanlar.

Ayrıca motlas bisikletten yazın KRON XC serisi bir bisiklet almak istemiştim, sahibinden.com'da uzun süredir ilanlarını takıp ediyordum. Tabi memlekete giremeyince yattı o iş, bu mağduriyeti bir köşeye yazıyorum ilerde işime yarayabilir.

Ayrıca mail atmak şart bence, başımıza ne geliyorsa bizim içimizdeki acıma duygusu yüzünden geliyor.

@Gökhan Akkaya

Benimde arada sürtme yapıyor diye atak bisiklete scott scale 50 mtb mi götürmüştüm. Çatır çutur kullandığım avid elixir 5 seti pert çıkardılar bende yeni shimano slx set almak zorunda kaldım. Birde 4-5 gün kaldı orada. Belki atak bisiklet iyidir hoşdur ama dükkanı açan kişiler tamir bakım yapmıyor. Bir müddet sonra tamirci kültüründen çıkıp işletme sahibi moduna geçince tamircilik yapmıyorlar ustalarda Suriyeli, çinli her telden oluyor. Hizmet kalitesi düşüyor. Satış yapmak, satıştan para kazanmak cazip geliyor

Arnavutköyde servet usta var. İşinin ehli mesleğine aşık bir usta kesinlikle tavsiye ederim Avrupa yakasındakiler gidebilir.

• Beğen
Tepkiler: justbasicfacts
Buradan bir Suriyeli tartışması çıkar ama o tartışmayı ben çıkarmayacağım :krsn:
Bence siz yine de Suriyeli ya da Türk şeklinde değil de iyi usta kötü usta şeklinde ayırın ustaları.

@soneryen

En iyisi bir tamir bakım seti alıp youtube dan video izleyerek bu işleri öğrenip kendi tamirini yapmak. Bir yerleri bozsam da ben bozmuş olurum. Başkasının insafına bırakıp da pişman olmaktan iyidir

Suriyeli kardeşlerimiz savaştan kaçıp burada keyif sürüyorlar ve bayramlarda gidip gelip bizim paramızı çok güzel bir şekilde yiyorlar, enayilikte sınır ötesi harekat yapıyoruz ülkecek. Lütfen bu güzellikleri yapan Suriyeli kardeşlerimizi ülkemizde rahat ettirelim, daha çok sevelim sevilelim. Bu yazıyı ayrımcılık olarak yazan konu sahibi arkadaşımı kınıyorum.

Onun dışında kadroyu götürmemekle hata etmişsin. Yani kardeşim kadroyu görmeden adam jantı nasıl yapsın? Bak basit bir mantık kuralım. Bisikletin ana iskeletinin adı ne? Kadro. Kadroyu ne hareket ettiriyor? Jant. Daha fazla şey yazmama gerek yok sanırım, her şey ortada.

@Bahadır ÖZEL
Kesinlikle ama ben kesin bozarım. :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
Arkadaşlar ben burada sizlerin iyiliği için yazıyorum yanlış anlaşılacak bir durum yok. Adamla doğru düzgün iletişim bile kuramıyorsunuz çünkü Suriyeli.
Sigortasız biçimde düşük ücrete çalıştırılıyor çünkü bilgi - tecrübe sahibi değil. Üst seviye kompanentten anlamaz etmez, bu yüzden bu fiyata çalıştırılıyor.

Suriyeli olduğunu söylememde bir art niyet aramayın yani :) Bu bisikletin sıfır değerini biliyorsunuz, yapılacak işlemin kaç dakika sürdüğünü de biliyorsunuz. 1 gün boyunca orada duracak, ertesi gün geldiğimde de kaç TL derse paşa paşa çıkarıp vereceğim he? Oldu canım başka? Bunlar bu kafada ben belirtiyorum buradan.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Hocam bunlar gelmeseydi orada bir Türk çalışacaktı, ki sigortalı mı çalışıyor haberimiz dahi yok.
Daha fazla para kazanmak için müşteriyi kendinden nefret ettiren insanları gerçekten anlamıyorum.

Sen kalk suriye'den gel, milletin işine sigortasız kon(Sigorta Meselesinin Bahsedilen Dükkanla Hiçbir Alakası Yok Geneli İçin Konuşuyorum) daha sonra sokaklarda laf at ona buna. Tabi doğal olarak mahalleliden dayak ye, ama biz misafiriz suriye'den geldik de sonra.

Yemin ediyorum gece dışarı çıkamayan insanlar var suriyeliler yüzünden, eğitim 0.
Ki zaten çoğunun 6-7 tane çocuğu var, masum çocukları sokağa atıyorlar. İleride de artık ne olursa tinerci, torbacı oluyorlar.
İş disiplini zaten sıfır, saygıyı zaten hiç söylemiyorum bile çünkü hiç yok. Bunları neden ülkemize doldurduk HİÇBİR mantıklı sebebi yok, şunlar gitsin refah seviyemiz en az 2 kat artacak. Tabi o günleri görebilirsek, malum...

Elin Suriyelisi için kendi ırkımdan büyüklerimle - küçüklerimle ters düşmek istemiyorum çünkü değmez, biliyorum :)

Bunların ne kadar gereksiz bir toplum olduğunu, ülkemizde varlıklarını sürdürmelerinin ne kadar gereksiz olduğunu anlatmakla vakit kaybetmeyeceğim.
Suriyelileri sevmiyorum, Allah da belalarını versin. Böyle eğitimsiz bir toplumun Allah belasını verir zaten yakında. Akılları anca çocuk yapmaya yeter bunların.
Mülteci olarak geldikleri ülkede bile 83.000 çocuk doğurmuşlar. Biz mülteci olmadığımız halde bu kadar rahat çocuk yapamıyoruz. Asıl Suriyeli biziz, üstelik kendi ülkemizde.

Bisikleti alıp işletmeye teslim etsem paramla rezil olacaktım :) Elamanın kafa yapısını anlayınca koşarak uzaklaştım zaten oradan. Bir insan seninle doğru düzgün iletişim kurmuyorsa - müşteriyi dinlemiyorsa zaten bir sorun vardır orada.

vah vah vah... biz eğitimli, görgülü, süper bir toplum olduk çıktık zaten, memlekete savaş mağduru fukara akın etti bizde kendimizi süper zeki varlıklar olarak görmeye başladık, yoktu bir skalamız artık var Suriyeli insan müsveddesi, yaşamaya hakları olmayan, terbiyesiz, ahlaksız, çirkin, pis, hastalıklı, öcüler... di mi? oh ne ala Mualla. X kişisi kendisine süper özellikli xtr donanımlı, karbon kadrolu çın çın zilli ,bilmem ney jantlı bir bisiklet toplamış (daha doğrusu paraya kıymış toplattırmış) ama jantta ki minnacık 14-15 lik somunu sıkacak kadar olamamış, o jantı da atmış arabasının bagajına doğru bisikletçiye götürmüş o minnacık gevşeklik hissiyatını sıktırmak için... adam kadroyu da istemiş ama olmaz öyle şey çok biliyorsan tak oradan bir alüminyum kadroya bak o zaman ulan demiş miş miş... bizim eğitimli El Turko. Eh nede olsa karşındaki bir Suriyeli hal böyle olunca otomatikman sen 10-0 galip oluyorsun, yakmışsın cehalet gömleğini, kırmışsın ar namus şişesini, nede olsa kıskanılan ülke olarak bizlerde kıskanılanlar oluyoruz di mi hali ile?

arkadaş; paylaşımın baştan aşağı rezalet, tamamı ile kendinizi sandığınız şeye ZIT. Kesinlikle ve kesinlikle dünya da hiçbir şey yoktur ki size o ya da bu şekilde ırkçılık veya buna bezer düşünce ve davranışların kapısını aralasın ya da bir başkasını hor görme hakkını sana tanısın... sende benim gibi sadece bir varlıksın o kadar, gün gelir tarlası ayrı mahiyeti aynı olan pamuk ile uğurlarlar...

@ahmetbag
Abicim ben 20 yaşında hem okuyan hem çalışan, freelence projeler geliştiren hem de boş vaktinde ticaretle uğraşan bir gencim. Yaşınıza hürmeten sizin bana karşı takındığınız alaycı tavrı takınmayacağım.
Konunun başında yalnızca Suriyeli Ustanın sigortasız şekilde ucuza çalıştırıldığından bahsettim. Haliyle bu kişi bilgili değil, üst seviye ekipmandan da doğal olarak anlamıyor.
Açık açık somun anahtarı istediğim halde onu bile vermediler bana. Bisikleti getir 1 gün kalsın dediler üstelik 1 dakikalık iş için. Haliyle işletme burada kusurlu.
Siz ister emanet edin ister emanet etmeyin bu işletmeye bisikletinizi, umurumda dahi değil. Bisikletimi de tamamen kendi çalıştığım para ile tek tek satın aldım, tamamen kendim topladım. Profilime girip hakkımda açılan konuları araştırırsanız her bir parçasını kendim satın alıp her bir parçasını kendi emeğimle topladığımı görebilirsiniz. Kıskanılacak bir durum yok ortada :)

Suriyelilere gelecek olursak Ümraniye Meydanında bunlardan çok var. 9 yaşında olanlarına bile sonsuz merhametle yaklaşan biriyim. Her seferinde ya arkandan küfür ederler ya da bir saygısızlık ederler. Bunlar plajlarda tatil yaparken bizim eşimizin karımızın bir yerlerini dikizleyen insanlar. Savaş bahanesiyle geldikleri ülkede 83.000 çocuk doğurup eğitimsiz şekilde sokağa atan insanlar. Bunlar, savaş bittiği halde ülkesine geri dönmeyen insanlar. Siz neyini savunuyorsunuz anlamıyorum.

Bence hayatınızda hiçbir Suriyeli ile münakaşaya girmediğiniz için tanımadan yorum yapıyorsunuz evinizden. Ben meydanda her gün birini tokatlamak zorunda kalıyorum bunların ağabeylerinin. Almanya salak değil bunları ülkeye almamak için Türkiye'ye para veriyor?

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Suriyelileri bu kadar savunanlar, güvenenler varsa gitsin evine 5 tane Suriyeli alsın, barınma - eğitim - beslenme ihtiyaçlarını karşılasın. Kuru kuruya savunmakla olmuyor.

He son olarak sana soruyorum ; Sen misafir olarak gittiğin bir yerde yukarıdaki haberde gördüğün şeyleri yapıyor musunuz? Misafirseler misafirliğini bilecekler.
Bisikletten anlamayan adamın tekini ifşa ettik diye amma olay yarattınız :) Vermeyin kardeşim işte bu adama bisikletinizi, anlamıyor daha neyi iddia ediyorsunuz.

Sizin hırsızlık olayını gördüm cevap vermeyi unuttum kusura bakmayın :) Yazıyorum hemen.

@Gökhan Akkaya yazık.

@Gökhan Akkaya önce kendine olan saygı ve sevgini tamamla, bana hürmet göstermezsen de olur.

@Gökhan Akkaya bastıracaksın parasını alacaksın , bir zilden daha pahalı değil, hem bir tanede kıskanılacak takımın olur.

çok polemiğe girmeye lüzum yok, açtığınız konunun içeriğinde düşüncelerinizi yeterince açık ifade etmişsiniz, değerleriniz ortam ve duruma göre değişkenlik gösteriyorsa bu bir eksikliktir , Almanya da alman olarak yaşasanız Türkleri beğenmeyeceksiniz, aynı şartlarda siz olsanız aynı şeyleri yapabilecek potansiyeldesiniz demektir, yani güzel kardeşim olay senin düşündüğün kadar basit değil.

konuyu daha fazla uzatmamak ve konu kirliliği yaratmamak için bu son yorumum. iyi forumlar

@Gökhan Akkaya Gökhan kardeşim, suriyeliler konusunda fikirlerimiz ortak. Kendilerini GENEL olarak ben de sevmem ve bunun ırkçılık olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Çünkü nefretimizin haklı sebepleri var.

Bunu geçecek olursak benim hoşuma gitmeyen şey milyarlık bisiklet topladığın için kendini ustadan yukarıda görmen. Her ne kadar o usta şimdilik berbat bir usta olsa da biraz çalışarak bisikletten senden çok daha fazla anlayan birine dönüşebilir. Bu cümleleri Suriyeliler genelinde değil, Suriyeli usta özelinde yazıyorum. Sokakta dilenmeyip, sahilde sapıklık yapmayıp zanaat öğrenmeye çalışan bir usta özelinde...

Yazımı Suriyeliler hakkında aynı fikirlere sahip olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak sonlandırıyorum. Bir gün öyle bir Suriyeli ile karşılaşırsın ki seni utandırır belki de. O yüzden sokakta çete halinde serserilik yapanlarla zanaat öğrenmeye çalışanları aynı kefeye koymamak lazım.

@Mustafa Zeybek
Kendi bisikletçime götürdüm ; Hamza Kocaer Ümraniye Son durakta kendisi ismini de veriyorum açık açık. Şikayetimi söyledim, jant setini eline aldı 2 dakikada olayı halletti ve para bile istemedi, bu kadar karakterli ve işini adam akıllı yapan bir insan.
Suriyeli ustaya gittim ; Eline jantı bile almadan kadroyu getir diye ısrar etmeye başladı. Şimdi ben bu adamın neyini savunayım Allah aşkına söyleyin :)

Bundan sonra konu falan açmayacağım zaten bu kategoride. Gidin nerede yaptırıyorsanız yaptırın :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri