Dostum ben geldiğimde aracı park ederken göz teması kurduk ustayla, işi falan yoktu bekliyordu o esnada. İçeri girdim 1 usta ve kasada duran genç bir arkadaş vardı tahminen siz.
Durumu izah ettim ve direkt olarak bisikletin geri kalanını istedi. Keşke eline jantı alıp göbeği bir yoklasaydı, sorunu anlamaya çalışsaydı ama yok yapmadı bile.
Sonra göbekte sıkıntı olmadığını, yalnızca büyük bir alyanla ufacık çevrilmesi gerektiğini söyledim. Usta herhalde burada alındı işime karışıyorsun diye, o an ne düşündü bilmiyorum.
Göbek yakınındaki + - pulunu daha önceden bilmeden çevirmiştim tahminen ondan sonra oldu bu iş. Sizin usta ise halen daha bisikleti getir yoksa anlayamam diyordu.
Son çare olarak "Siz bari 1 tane alyan anahtar verin bana, kendim yapayım ama parasını yine vereyim" teklifinde bulundum, halen kadro halen kadro. Kadroyu getirirsem de 1 gün bekleyecekmiş? Halbuki hiçbir işi yoktu o esnada. Olsa bile 1 alyanı oynatmak en fazla 5 dakikasını alır.
Ustanın Suriyeli değil İranlı olduğunu şimdi öğrendim, çevredeki herkes Suriyeli zannediyor doğaldır, dipdibe ülkeler zaten. Ama benim kimseye karşı bir ırkçılığım yok, tamamen Suriyelilerin davranışları ile alakalı bir durumdur bu. Yoksa ekmeğinde olan adama ben ırkçılık etmem, işini düzgün yapan adama saygı gösteririm.
Hamza Abi de bisikletçi, ona götürdüğümde çok bilmişlik edip "Hayır kadrodan olabilir kadroyu getirmezsen yapmam" demedi. Adama "Sorun şurada abi" dedim, o da aldı eline alyanı ufacık döndürdü, göbek ilk günkü gibi oldu. Hamza Abi ile belki ahbaplığınız bile vardır, ilişkilerinizi etkilemesin lütfen. Ama kendi ustanızı da Hamza usta gibi yetiştirmeye çalışın bence.
Ben o cadden günde 40 defa geçen insanım, her akşam meydandayım. Birilerine laf sallayıp ortadan kaldırmak niyetinde de değilim. Yavuztürk Mahallesinde oturuyorum 20 senedir.
Yorumlarımı iyi niyetli algılarsanız dükkanınız kazanır yok düşmanca karşılarsanız yine siz kaybedersiniz.
Hak verirsin ki ben "Sorunumu çözen ustaya" gitmek isterim. 1 gün bekletilmek istemem, sorunun ne olduğunu 50 defa söylediğim halde. Ustaya kötü bir sözüm de olmadı asla. Yalnızca maaşı konusunda tahmini bir yorumda bulundum onun için özür dilerim. Sigortalı olarak yüksek maaşa çalışıyorsa SGK dökümünü de burada paylaşmanızı rica ediyorum, barkodlu şekilde.
Ben Atilla Bisiklet'e de gittim Altunizade şubesi ; 1 günde hem jant örüldü hem de toplu bir bisiklet dağıtılıp tüm vites çekiş sistemi tekrar yeniden takıldı, bakımı ıvırı zıvırı yapıldı.
1 vida sıkmak için 1 gün bekletseler Atilla Bisiklet'e de konu açardım ben burada.