Scudo Sports

Ümraniye Motlas Bisiklet - Suriyeli Sözde Ustanın Cahil İnadı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@serdalapardim doktorlari sen benim kadar taniyamazsin arkadasim.onca cumleden tek anladigin benim avrupaya gitmem mi.aslinda hic vurgulamak istemedigim tek detay yazida avrupa meselesi.orneklendirmek icin sadece

Scudo
@Mavi Kartal Benim gibi insanlar bu ülkenin insanının hakkını savunuyor, belkide o yüzden aynı havayı solumak istemiyorsunuzdur. Konunun Suriyeli meselesiyle alakası yoktu ama çektiler o tarafa sağolsunlar, saygı çerçevesinde tartışabilseydik ne mutlu bizeydi. Ama hoş olmayan lafları hep, ilk siz kullandınız. 37 yaşında adamsın, çoluğun çocuğun böyle bir ortamda mı büyüsün istersin? Ben ne söylüyorsam bu ülkenin iyiliği için söylüyorum, bu halkın refahı için söylüyorum. Sizler duygularınızla hareket ediyorsunuz, gerekli gereksiz acıdığınız için bunlar geliyor başımıza. Allah bilir siz %40 MTV zammının aşağı çekilmesine de alkış tutanlardansınızdır :)

• Ben, bunca savaşabilecek erkeğin ne diye savaş bahanesiyle kaçtığını soruyorum?
  • Ben, savaş var diye geldikleri ülkede ne diye 83.000 çocuk doğurduklarını soruyorum?
  • Ben, tatil amaçlı gittiğim Aqua Parkta neden Türk'den çok keyif çeken Suriyeli görüyorum?
  • Ben, misafir kabul edildikleri ülkede neden toplanıp toplanıp Türkleri dövdüklerini soruyorum?
  • Ben, toplu ortamlarda millete sataşıp, zorla para toplayıp neden sevgilimize karımıza kızımıza arsızlık ettiklerini soruyorum?
  • Ben, kendi ülkemin insanı 30 kuruş ucuza ekmek almak için sabahın 5'inde sırada beklerken ne diye bunlara 1400TL maaş veriliyor bunu soruyorum?
  • Ben, kendi ülkemin genci üniversiteye giremezken, girenler de iş bulamazken bunlar neden sorgusuz sualsiz üniversiteye alınıyor diye soruyorum?
  • Ben, kendi ülkemde 48TL'ye 1 kilo et alırken ne diye bunca Suriyeli ülkeye sokuluyor, halimiz çok mu iyi diye soruyorum?
  • Ben, ülkemde bir gün maç çıkışı bir gün bar çıkışı başka bir gün Taksim meydanda bombalar patlarken bunlar kontrolsüz biçimde neden alınıyor diye soruyorum?
  • Ben, 100TL'lik elektrik faturasını ödeyemeyip hapse mahkum edilen dedem yaşında adam varken bu Suriyelilere neden ceza kesilmiyor, bunu soruyorum?
  • Ben, kendi ülkesini bok götürürken dışarıdan habire mülteci kabul eden kafayı merak ediyorum.
  • Araplar bugüne kadar ne üretebilmiş Allah aşkına biri söyleyebilir mi :) Batının kuklası gibiler??

Ben ülkemde refah istiyorum kardeşim. Sizin yaş gelmiş 40'a ölsem ne kalsam ne havasındasınız. Benim yaşayacağım 40 sene daha var Allah izin verirse. Düzgün bir toplumda yaşamak istiyorum. Suriyelileri şikayet etmek Türkleri yüksek görmek değildir. Suriyelileri savunanların bahanesidir ; Türkleri yüksek gösterdiğimizi söylemek, halbuki böyle bir şey yapmıyoruz.

Önce bu ülkenin insanı, insan gibi yaşamaya başlar ; Ondan sonra insan gibi yaşamayı becerebilecek birileri varsa buyrulur davet edilir ülkeye.
Şuan hem insan gibi yaşayamıyoruz hem de insan gibi davranamayanları ülkeye davet ediyoruz. Her sepette sağlam elma vardır, ama geneli böyle kusura bakmasınlar. Onlar için üzülemeyeceğim, kendi ülkemin insanı dururken. Suriyelileri bu kadar çok savunanlar buyursun aynı yatakta yatırsın ne diyelim.

@Mavi Kartal
Evet bu yüzden benimle aynı havayı solumak istemediğini açık açık dile getiriyorsun. Biraz okusan neyi niçin savunduğumu anlarsın abi.
Saygısızlık etmeyen, hır gür çıkarmayan bir millet olsalar başımın üzerinde yerleri var. Siz Çanakkalede olduğunuz için yakından tanımıyorsunuz bence bu milleti.

Bu sorulari bana degil bu ulkeyi ve dunyayi bu hale getiren yoneticilere yoneltmelisin.sadece ve sadece isyan etmekte haklisin ama sorunun cozumu suriyeli veya dunyanin herhangi bir yerindeki multecilere saldirmakta degil.insanca yasam kaygisi guden biri insanca yasamak icin baska bir milletin mazlumuna saldirmaz onu hor gormez onu asagilamaz yaftalamaz.onun durumunu anlamaya gayret eder ve aslinda ortak kadere sahip oldugunu gorur.elbette suriyeden de gelen orta tabaka var ve gununu gun ediyo burada ama genelleme yapmak yanlis.egede bogulup olen milyonlarca multeciyi de zengin suriyeli gorursen vay haline.issizligin artmasini yoksullugu da suriyelilere itelersen sana ekonomi politigi okumani tavsiye ederim.elbette kendi ulkemde huzurlu guvenli ve muhtac olmafan yasamak isterim ancak bunu ortadan kaldiran suriyeliler degil bunu anlaman lazim.son lafim da tartitigin insanlarin yasina basina bakip da nereden saldirsam acaba diye kendini paralama.insanlar ust baslariyla agirlanir oturup kalkmalariyla ugurlanir

Birde bu mesele çıktı şimdi, neymiş avrupa insanı melekmiş. :D

İşsizliğin tek sebebinin bunlar olmadığının farkındayım ki zaten iktidar yalakası bir insan da değilim, anlatmak istediğim ; Benim ülkemdeki yöneticiler bu halkı refaha ulaştırmak yerine habire basıyor vergiyi basıyor vergiyi, bari bu mülteci akınını engellesin ki asgari ücrete çalışan insan işinden olmasın.

Konu başında siyasetle gram alakam yoktu. İşten anlamayan, sırf az maliyetle çalışıyor diye oraya konmuş bir ustadan bahsettim. O çevredeki arkadaşlar madur olmasın istedim hepsi bu.
İyi niyetle açtığım bir konuda, ülkemin insanını savunduğum bir konuda ne ara "Aynı ortamda nefes alınmayacak" bir insan haline geldim inanın bilmiyorum ben abi :)

Sandığınız gibi bir insan değilim, belki tanısanız farklı düşünürdünüz hakkımda, yinede alınmıyorum sözlerinize büyüğümsünüz. Keşke herkes refah içerisinde yaşasa da bunları hiç konuşmasak.

Dosyalar

• hamzausta.png
    hamzausta.png
    239,7 KB · Okunma: 31
Ben bisikletimi buradan almıştım. İnternet üzerinden ulaşarak satış için görüştüğüm yetkiliye bu konudan bahsettim. Kendisi umarım buradan iddialara cevap verir.

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
Ne kadar gereksiz bir konu oldu. Moderatörlerden acilen gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Siyasetin konuşulduğu bir ortamda paylaşımdan çok tartışma olur. Bu da kimseye fayda sağlamaz.
Amaçlanan ile konuşulan şeyler 2 li diyaloglara ve siyaset ekseninde dönüyor.

Hamza Usta yı yeni tanımama rağmen iyi karakterli düzgün bir insan olduğunu söyleyebilirim. Sabırlı, pozitif, çözüm odaklı.
Motlas ın işletmecisinin tavırlarını beğenmediğim için alışverişten vazgeçerek 2 ay daha bisiklet araştırıp başka yerden farklı bir marka aldım. İyi de yapmışım. Bie esnaf olarak Afacan Bisiklet İsmail abiyi bulmuş oldum. İlle de mal satma hevesli değildir. Hatta senin ihtiyacına veya beklentine göre bulabileceğin yeri de fiyatı da paylaşır.

Bahsi geçen ustasının ve müessesenin bilgisine, insanlığına, tutumuna yorum yapmadan, her işletmenin varlığını sürdürebilmesi için para kazanması gerekir. Eğer ustaya ihtiyacınız varsa ustaya gider ve arızanızı tamir etmesini söylersiniz. O da kendi tespitini yapar ve tamir eder ya da edemez sorumluluğu alır. Fiyatını da kendi belirler. Bu aşamada işi yapmadan önce fiyatta anlaşır onay verirsiniz. Eğer usta lazım değil takım lazımsa parasını verip alır işinizi kendiniz görürsünüz. İkisi arasında şunun vidasını bi sıkıver 5 -10 tl yi de al tamamdır düşüncesi sizin müesseseye ya da ustaya olan saygısızlığınızdır. İşi ya da şahsı küçümsemek.
Malzemenin fiyatını piyasa belirlerken, işçiliğin fiyatını işi yapan belirler.
Hürmet yaşa değil layığına gösterilir. Kimse bana yaşımdan ötürü hürmet etmesin. Söyleyeceği varsa çekinmesin.

Konu göbek vidasının sıkılması değil miydi. Ne ara 4. sayfada konu değişti ? Gerekli konuyu gereksiz hale getirmişsiniz.

@avcioglu ta kendisi.
Birkaç tane bisikletçi gezip, 26" mtb den bozma şehir bisikletime çamurluk uydurmaya çalışırken hepsi de MTB tarzı olur başka da olmaz derken Hamza Usta sağolsun 2 saat uğraşarak 28" tur bisikleti çamurluğunu uydurdu. Görüntüsü gayet orijinal oldu. Ellerine emeğine sağlık.
Nasıl ki ilk gittiğiniz doktor size ameliyat olmanız gerek dediğinde hemen ameliyat olmayıp araştırıyor konu hakkında bilgi edinip başka doktorlara da görünüp en sonunda karar veriyorsanız bisikletiniz iiçin de aynı şey geçerli.

Aynen resimdeki yer Hamza Abi oluyor. Satis kaygisi olmayan bir insan, karakterli bir esnaf, üzmez kimseyi. Yalan yok babama yakin oranda sevdigim birisi, taniyinca anlarsin zaten :)

1 vida sıkmanin fiyati da bellidir, 10TL'yi asla gecmez! Cok buyuk numara alyan gerekiyordu hepsi bu. Ustaya saygi cercevesinde kaziklanmak isteyen varsa buyursun, özgür :)

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
MOTLAS BİSİKLET OLARAK HEPİNİZE İYİ GÜNLER DİLİYORUZ ;

GÖKHAN AKKAYA CEVABEN ; ÖNCELİKLE USTAMIZ İRAN AZERİSİDİR.NERELİ OLDUĞUNUN ÇOK BİR ÖNEMİ YOK BİZİM İÇİN.ÖNEMLİ OLAN İŞİNİN GEREĞİNİ YAPMASIDIR. ÖYLE İDDİA ETTİĞİNİZ GİBİ USTAMIZ 300 - 500 TL'YE DEĞİL ASGARİ ÜCRETİN ÇOK ÜZERİNDE BİR MAAŞLA ÇALIŞMAKTADIR.SİZİN MİLYARLIK BİSİKLETİNİZ VE ENGİN TECRÜBELERİNİZ İNSANLAR HAKKINDA IRKÇI VE NEFRET DOLU SÖYLEMLER,VE ASILSIZ İDDALARDA BULUNMANIZA HAK VERMEZ. BENİM TAHMİNİMCE USTAMIZIN ELİNDE İŞ VARKEN GETİRDİĞİNİZ ÜRÜNÜN YAPILMASINI İSTEMİŞSİNİZ SİZE YOĞUN OLDUĞU İÇİN BİR GÜN SONRA YAPABİLECEĞİNİ BELİRTMİŞ.BİR KERE ŞUNUDA DÜZELTELİM MOTLAS BİSİKLET OLARAK TAMİR VEYA YEDEK PARÇA, YAPILACAK İŞ HER NE İSE FİYAT ÖNCEDEN SÖYLENİR, MÜŞTERİ KABUL EDERSE YAPILIR.USTAMIZIN SİZİN MİLYARLIK BİSİKLETİNİZİ YAPMAMASI YERİNDE BİR KARAR OLMUŞ. SONRA KADRO KIRILSA USTA SUÇLU OLUR.BENCE SİZ BU ENGİN TECRÜBELERİNİZLE BİR BİSİKLET MAĞAZA VE SERVİSİ AÇIN SİZİN BİLGİLERİNİZDEN HERKES FAYDALANSIN. MOTLAS BİSİKLET OLARAK IRKÇI SÖYLEMLER HARİÇ BÜTÜN YORUMLAR İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

@Gökhan Akkaya

Hmm Size Büyük Alyan lazımmış. O zaman ustayı eleştirmeyin bence.
Yukarda da belirttiğim gibi işin bedelini yapan belirler. Siz ister yaptırırsınız ister yaptırmazsınız.
1 vida sıkmanın bedeli görecelidir. Sıkılacak vidaya, kullanılacak alete ve sıkana göre değişir. 20 TL lik göbeği sıkacaksam hayrına da yapabilirim 5 TL ye de. 200 TL lik göbeği sıkcaksam 50 TL yede.
Daha iyi anlaşılabilmesi için şu örnekle aanlatmaya çalışayım. Bir muhasebeci düşünün. Bu muhasebecinin iş tanımı genel olarak bellidir. Muhasebede ne yapılması gerekiyorsa onu yaparsın. X holding de de Y dükkanında da yapacağın iş aşağı yukarı aynıdır. X holdingde bu işi hakkıyla yapana 5000 tl verebilirler. Y dükkanında bu işi gene hakkıyla yapana 2000 TL verebilirler. İşe baksan ikisi de aynı işi yapıyor. Adaletsizlik gibi duruyor dimi. Ama değil. X şirketinde çalışanın taşıdığı riskle Y dükkanında çalışanın riski aynı değil.
Aracına kasko yaptırıyorsun. Kasko bedeli aracının değerine göre çıkıyor...

Dostum ben geldiğimde aracı park ederken göz teması kurduk ustayla, işi falan yoktu bekliyordu o esnada. İçeri girdim 1 usta ve kasada duran genç bir arkadaş vardı tahminen siz.
Durumu izah ettim ve direkt olarak bisikletin geri kalanını istedi. Keşke eline jantı alıp göbeği bir yoklasaydı, sorunu anlamaya çalışsaydı ama yok yapmadı bile.
Sonra göbekte sıkıntı olmadığını, yalnızca büyük bir alyanla ufacık çevrilmesi gerektiğini söyledim. Usta herhalde burada alındı işime karışıyorsun diye, o an ne düşündü bilmiyorum.
Göbek yakınındaki + - pulunu daha önceden bilmeden çevirmiştim tahminen ondan sonra oldu bu iş. Sizin usta ise halen daha bisikleti getir yoksa anlayamam diyordu.
Son çare olarak "Siz bari 1 tane alyan anahtar verin bana, kendim yapayım ama parasını yine vereyim" teklifinde bulundum, halen kadro halen kadro. Kadroyu getirirsem de 1 gün bekleyecekmiş? Halbuki hiçbir işi yoktu o esnada. Olsa bile 1 alyanı oynatmak en fazla 5 dakikasını alır.

Ustanın Suriyeli değil İranlı olduğunu şimdi öğrendim, çevredeki herkes Suriyeli zannediyor doğaldır, dipdibe ülkeler zaten. Ama benim kimseye karşı bir ırkçılığım yok, tamamen Suriyelilerin davranışları ile alakalı bir durumdur bu. Yoksa ekmeğinde olan adama ben ırkçılık etmem, işini düzgün yapan adama saygı gösteririm.

Hamza Abi de bisikletçi, ona götürdüğümde çok bilmişlik edip "Hayır kadrodan olabilir kadroyu getirmezsen yapmam" demedi. Adama "Sorun şurada abi" dedim, o da aldı eline alyanı ufacık döndürdü, göbek ilk günkü gibi oldu. Hamza Abi ile belki ahbaplığınız bile vardır, ilişkilerinizi etkilemesin lütfen. Ama kendi ustanızı da Hamza usta gibi yetiştirmeye çalışın bence.

Ben o cadden günde 40 defa geçen insanım, her akşam meydandayım. Birilerine laf sallayıp ortadan kaldırmak niyetinde de değilim. Yavuztürk Mahallesinde oturuyorum 20 senedir.
Yorumlarımı iyi niyetli algılarsanız dükkanınız kazanır yok düşmanca karşılarsanız yine siz kaybedersiniz.

Hak verirsin ki ben "Sorunumu çözen ustaya" gitmek isterim. 1 gün bekletilmek istemem, sorunun ne olduğunu 50 defa söylediğim halde. Ustaya kötü bir sözüm de olmadı asla. Yalnızca maaşı konusunda tahmini bir yorumda bulundum onun için özür dilerim. Sigortalı olarak yüksek maaşa çalışıyorsa SGK dökümünü de burada paylaşmanızı rica ediyorum, barkodlu şekilde.

Ben Atilla Bisiklet'e de gittim Altunizade şubesi ; 1 günde hem jant örüldü hem de toplu bir bisiklet dağıtılıp tüm vites çekiş sistemi tekrar yeniden takıldı, bakımı ıvırı zıvırı yapıldı.
1 vida sıkmak için 1 gün bekletseler Atilla Bisiklet'e de konu açardım ben burada.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri