Scudo Sports

Üsküdar

Scudo
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160831/c3bc529e3d0d5ee829fdb872340f14a2.jpg

Forumdan birileri eskiden kullanms olabilir :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160909/ebda3cf63632a450baaf8588c4c48293.jpg

Bayram ziyareti için memleketteyim. Benim zamanında prototip olarak gelistirdigim bisan :D bir güzel temizledim :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161008/8de17f2c7406c270199f5bbbdc3545bb.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161215/9eceb1da58acbc240d1c95f85560f8d9.jpg

Temizleme işleminin sonrasında kirden ve yağlardan kurtulduk.

Bağlarbaşında oturuyorum.Foruma yeni katıldım.En kısa zamanda sizlerle yüz yüze tanışmak isterim.Bisiklet geçmişim var.Ancak uzun mesafe bisiklet tecrübem çok yok.

• Beğen
Tepkiler: Can_517
Merhabalar, sultantepedeyim bende. Yeni bisikletçiyim. Rota neresi?

Selam Arkadaşlar,

Min 100 km çevirebilecek yarış bisikleti kullanan arkadaşlar bize katılabilirler.
Cumartesi sabah Üsküdar iskele çıkış olup beykoz riva istikametinde gidilecektir.

Merhaba,

Üsküdar Sultantepe'de oturuyorum.Haftasonu etkinliklerinize katılmayı isterim.

Benbenben :) Koşuyolu

Arkadaşlar ben de Üsküdar'lı oldum :) Sağlık sorunumdan dolayı performansım yerlerde sürünüyorsada :) azimliyim.
Çevreyi tanıtmak, rota öğretmek ve tekrar pedallamama eşlik etmek isteyen olursa çok sevinirim.

Tekrar Merhaba,

:( Performansım yerlerde sürünüyor dediğim için mi kimsenin sesi çıkmadı, merak ettim. Evimin önünden geçen bisikletlileri görüyorum. Demekki Üsküdar da pedaldaş mevcut. Acaba forum da yoklar mı? Anlayamadım ;)

Selamlar,
Doğma büyüme üsküdar bağlarbaşılıyım.Katlanır elektrikli bisikletim ile üsküdar-anadolu kavağı-üsküdar-beşiktaş-garipce arası pedalladım.
Maltepe ve pendik taraflarına da haftasonları çıkmaya çalışıyorum.Katlanır bisikleti olan arkadaşlarla tanışmak isterim ;)

@Archers mtb olmaz mı abi sağdan sağdan takılırız

@NEVRES KME forumda olmaz mı?? Üsküdar-beykoz sahilden fıtı fıtı güzel parkurdur. Üsküdar-kadıköy-kartal civarı da güzeldir.

@GalipKelesoglu mtb'de olur ama genelde katlanır'la pek gezmek istemezler ondan öyle dedim.Yetişemezsekte elektriği açarız olur biter :D

@Archers yok be abi bana kalsa gidelim sahilden fıtı fıtı turlayalım. Ne bileyim gidip biyerlerde çay çorba içelim falan. Maksat hem spor, hem de keyif

Merhabalar bisikletlerimin ilk bakımını yapmak istiyorum biri avid HD frenli ve Shimano Acera vitesli diğeri ise Shimano HD frenli ve deore vites sistemine sahip. Frenlerin yağını değiştirmeye tek başıma girismeye çekiniyorum. Üsküdar Ünalan mahallesinde oturuyorum. Yardım edecek varsa çok mutlu olurum. Temizleme işlemlerini çok güzel hallediliyorum ama HD frenden ilk denemede bir bilen yardım ederse sanırım daha mantıklı olur :)

35d482ffefa7f61b470c46fa5d8c50a5.jpg

Hidrolik fren yağını değiştirmek diye bir bakım çeşidi yok, aslında var ama gereksiz durumlarda yapıldığında adı bakım olmuyor :) Frenler sorunsuz tutuyorsa bakım adı altında hali hazırda var olan şeyi hele ki daha ilk bakım zamanında değiştirmenin hiçbir gereği ve mantığı yoktur.
Bir problem yaşamadığın, hissetmediğin sürece uzun seneler boyunca değiştirmene de gerek yok. Bu yüzden boşuna vaktinizi ve paranızı harcamayın derim abi :)

Avid eldor frenli olanda fren kolu çok yumuşadı. Çok sıktıgm halde tutmuyor." Fren bakımı" diye duzeltelim öyleyse. Yağ değişimi ise yağ değişimi ufak ayarlar gerekiyorsa ufak ayarlar.

@FerroMuratti bazen olabiliyor çok sıcakta felan kalınca yağ genleşip tutmamazlik olabiliyor avid elixir vardi bendede arada bir oluyordu sonra 2-3 güne düzeliyordu ama hava hiroliğin içine dolmamişsa hava kaçırma olayi var ise biraz sorun var hidrolik hava alma setini alman gerelebilir

AVID frenler için şu metodu deneyebilirsiniz:

Her iki fren kolunu da sıkılı vaziyette, bir plastik kelepçe yoluyla gidona sabitleyin. Daha sonra bisikletin ön tekerleği havada kalacak şekilde bisikleti bir yere asın veya sabitleyin. Bir gece bu şekilde dursun. Sabaha frenlerinizin daha iyi tuttuğunu göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz? Balatanız bitmiş olabilir ya da hidrolik sistemde hava vardır.

Geri