Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bisiklet nasıl seçilir?

Arkadaşlar 2 haftadır tur bisikleti araştırıyorum. Yanlış bir şey de almak istemiyorum sonradan pişman olmamak için. Sizlerin fikirlerini tecrübelerini almak istiyorum. Aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz? Veya başka tavsiye edeceğiniz var mıdır?

Bisiklet için bütçe: 1500 TL
Kullanım amacı: Asfalt ve bozuk yollar. Uzun mesafeler.
Not: Hafif ve yokuşta yormayan (tabi ki kondisyona bağlı fakat vites dişli sayısı vs önemliymiş o açıdan diyorum)

Arasında kaldığım modeller:
- Carraro Sportive 327
- Kron Tx500
- Sedona 345 (2. EL)
- Trek Fx 7.3 (2. EL)

Teşekkürler..

Scudo
@bayyedi sehir tur bisikleti yada hiybrid bir bisiklet almanizi tavsiye ederim mtb almayin ayni hatayi bende yaptim hybrid bir bisiklet ile zaten her isi yapabilirsiniz

@serchester cube modellerine bakin 2000tl civari guzel bisikletleri var zira pazarlikla sizin rakamlara yaklasir

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@bagetci

@bagetci Güzel bisikletten kastın ne? Bu yazdığım modeller arasında "güzel bisikletler" yok mu? Lütfen açıklayıcı olarak nedeni ile beraber yazarsanız ben daha iyi anlamış olurum. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: calhanre
@serchester acikcasi yazdigin markalar polemik yaratmasin ama trek haric benim sahsi olarak begendigim markalar degil trekde ikinciel demissin ondan,sonucda alacagin rakama cok ust bir component iyi markalarda olmayacaktir fakat en azin iyi bir kadro alman daha mantikli ghost cube trek giant vs gibi ben kron sedona salcano carraro gibi markalara pek sicak bakmiyorum sahsi fikrimdir,donanim biraz dusuk olsun ama kadrosu iyi olsun

@bagetci anladım. Peki hibrid bir bisiklet belgrad ormanı gibi bir yerde soru çıkarır mı? Hibrid bir bisiklet mi yoksa bir MTB alıp ince lastik takmak mı daha uygun olur? Önerebileceğiniz hibrid bisikletler var mı

@bayyedi tur ya da hibrit al. tur tercih ederim. yanında iç lastik ve yama yedeklerin olsun bi problem oldugunda halledersin.

@serchester teşekkür ederim. Dağ bisikleti alıp ince lastik alıcaktım ama tur yada hibrit daha mantıklı geldi

@bayyedi araştırmalarım sonucu buna gerek yok bence. fazla ağırlık. amortisorsuz al. Yine araştırmalarım sonucu tavsiye edeceğim 3 marka var modellerini bilemem. - Carraro - Kron - Sedona

@bayyedi hicbir sorun cikarmaz hybrid bisiklet amaci zaten hem hafif arazi ve duz yol icindir amortisorludur zaten giant modellerine bakabilirsiniz

Uzun lafı kısası üstüne binmeden bisiklet almayın , lafı uzatmanın lüzumu yok.

(link)

arkadaslar bozuk yolda kullanmak uzere ve ozellıkle orta derecelı zorluklu ınıs amaclı kullanabılcegım hardtail karbon bır bısklet arıyrum adrestekı model nasıldır.yardımlarınız ıcın sımdıden tskkrler

Bisiklet seçimi kişinin kendi tercihi olmalı kullanacağınız amaca uygun bisiklet düşünün derim!..

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Herkese Selamlar,

Yeni bir konu açıp konu kirliliği olsun istemediğimden sorumu buradan sormak istedim.Tecrübeleriniz bana seçimimde referans olacaktır.
Şimdi Bisiklet konusunda gerçekten de çok cahilim."İki pedalı var.Bastın mı gider" diye bilirdim.Heves edip binmek istediğimden araştırmaya başladım.Yeni başlayacağım için ucuz olsun diye düşünmedim.Almışken biraz rahat ettirecek ve kaliteli malzemesi olan bir ürün aradım.İki haftadır okumadığım yazı kalmadı neredeyse.Kullanım alanım şehir içi ve haftasonları bozuk köy yolları olacak.İleride kondisyon ve tecrübem arttıkca daha farklı arazi yapılarına da yöneleceğim ama o zaman daha farklı bir modele geçerim.Şimdi kullanım alanıma uygun olarak kafamda belirlediğim marka ve model "Kron XC 500" dür.Kadro boyu denediğimde benim için en uygun olanın 16 inç olduğuna kanaat getirdim.Ancak bir konuda gerçekten kararsız kaldım.O da jant ebatlarıdır.Malum 26 - 27,50 - 29 inç jantlar mevcut.26 ve 29 inç jantların artı ve eksileri yazılmış.27,50 in. jantlar ise her ikisinin arası olduğundan her ikisinin de artılarını barındırdığını ve seçim yaparken bu ebatın daha doğru olacağı belirtilmiş.En azından benim bulabildiğim incelemelerin neredeyse hepsi böyle yazıyordu.26 jant çok ufak kalır.27,5 ve 29 jant arası gidip geliyorum.Biraz kilolu olduğumdan dolayı 29 jant alayım dedim ebatlarından ötürü.Ancak işlev ve performans,kullanım açısından 27,50 da aklımdan çıkmıyor.

Arkadaşlar bu konuda doğru seçimi yapabilmem için bana tavsiyeniz gerçekten çok önemli bir referans olacak.İncelemem gereken bir yazı veya bakmam gereken bir tablo yada hesaplamam gereken bir formül varsa ona da bakarım.Ama lütfen artısı ve eksisiyle,nedenleri ile birlikte bana bu konuda yardımcı olup yol göstermenizi rica ederim.

@Snowblind Merhaba Öncelikle "Almışken biraz rahat ettirecek ve kaliteli malzemesi olan bir ürün aradım" diyip sonra kafamda belirlediğim marka ve model "Kron XC 500" dür. demişsiniz.
Taban tabana zıt iki cümle olmuş. :)

27,5" jantlı bisiklet almak, iç - dış lastiği - maşası en pahalı olan ve satmak istediğinizde en zor satacağınız bisiklet almak demektir.
29" zaten ülkemizde "henüz" tutulmadı aynı şekilde jant - maşa - dış/iç lastik aradığınızda çok çok az alternatif bulursunuz.
26" jantlı bir bisiklet aldığınızda önümüzdeki "5" sene yedek parça sıkıntısı yaşamazsınız garanti ederim.

16" jantı kendinize uygun gördüğünüze göre boyunuz 165-170cm civarında demektir.

Bütçenizi bilmediğim için tam bir öneri / yorum yapamıyorum ama

Bir bisikleti almadan önce çok basitçe yapmanız gereken şeyi söyleyim.

Google'da ve forumda o ürünle ilgili arama yapın.

Örneğin : Siz kron markasını örnek vermişsiniz.

(link)

(link)

Kron Tavsiye Etmiyorum...

2013 kron xc 250 sorunlari

Ne oldu bu Kron a ?

ararsanız onlarca benzer konu / sayfa bulabilirsiniz.

mümkün oldukça sizi üzmeyecek bir ürün almaya çalışın derim.

Birisi size kron'u övüyorsa ya kron bisikletini satıyordur / satmayı planlıyordur ya da fanatizm yapıyordur emin olun buna :)

@Halilibrahim
Peki carraro? Sportive 327

@Halilibrahim
Cevabınız için teşekkür ederim.Rahat hissettirdi diye Kron düşünmüştüm.Bisikletten anlamadığım,marka ve model konusunda bilgisiz olduğumdan dolayı tercihlerimde hata yapmamak adına sizlerden tavsiye istedim.Bütçem 1500 lira.Maksimum bu rakama çıkabilirim.Yani 3-4 bin lira verip sonra da kenarda dursun istemedim.Eğer devam ettirecek olursam,hoşuma giderse bu rakamlara da çıkabilirim.Ancak ilk yıl daha amatör bir tercihe yönelmeyi uygun gördüm.Boyum 175 cm. 110 kilo ağırlığındayım.Buna göre bir tavsiyeniz olursa bilmek isterim.Hidrolik fren ve kilitli maşa seçmem gerektiğini okudum ama bilemem tabi ?

@Snowblind
V fren duz masa sedona ya da carraro oneririm.

• Beğen
Tepkiler: Snowblind
@serchester
Dediğiniz gibi yapmak için bisiklet bayisine gittim.Carraro elinde sadece yol bisikleti kalmış.Sedona ise iki model hoşuma gitti.310 ve 420 modelinden birini almayı düşünüyordum.Satıcı bana "Abi bak ben para kazanmak için burayı açtım ama yeni heves ettiysen ilk başta fazla ödeme.Sana bir model göstereceğim onu al git.Kadro veya başka bir yerinde sıkıntı olursa gel ben burdayım." diyerek bana Mosso diye bir marka gösterdi.Large kadro ve 27,5 jant.Hidrolik fren ve kilitli maşa.26 jant altımda çok küçük kaldığından 27,5 önerdi.Mosso kadrosu daha heybetli ve iri durduğundan benim de hoşuma gitti.Mosso için görüşleriniz nelerdir acaba ?

Geri