Merhaba, Ersin ben, bu da forumdaki ilk mesajım. Forum sever biriyim, 3-4 forumda aktif yazarım. Yeni üyeler başlık açamadığından soruma en uygun başlığa yazmaya çalıştım, umarım hatamız olmamıştır.
Orta okul yıllarımda dandirik bisikletlerle günlük köye git gel kafası turlar yapardım ama 7-8 yıldır bisiklete bulaşmadım.Bu aralar tekrar gaz geldi ama eski dandik bisikleti toparlamak yerine ikinci el eli yüzü düzgün bir makina alayım diye düşündüm, belki o bisikleti trainera atarım ilerleyen zamanlarda. Amaçlarımı, boyumu vs. sıralayayım.
Genelde okula git gel kullanacağım ancak günübirlik turlara da çıkabilirim.
Kullanacağım güzergahın yokuşu bol.
Okul Odtü, orman bol. Ara ara dalarım ormana, patika dışına da çıkarım ancak çok ağır koşullarda zorlamam. Bu orman turları artarsa ileride ikinci bir lastik-jant setine girebilirim.
Genel olarak düzgün havalarda kullanacağım.
185 cm, 110 kg. Amaçlardan biri de çift haneli kilolara düşmek
Amaçlar bunlar. Hemen her türlü makinaya meraktan ötürü bisikletlerle de az biraz bilgiliyim, ama az biraz, zaten o yüzden soruyorum
Sıfır almam, hemen her hobimi ikinci el alışverişlerle çözerim. Bütçe max 1000 lira, daha ucuzu tercih sebebi. Hidrolik diske girilecek bütçe değil, o yüzden frenler V olur. Ön maşa amortisörlü olursa daha bir tatmin olacağım ancak bu fiyat seviyelerinde mantıklı bir tercih mi? Sanırım kadro XL olmalı. Çok eğilmem gereken boyutlar ve gidon yüksekliği istemiyorum ama klasik bisikletler kadar dik durmaya da gerek yok.
Peki başka nelere dikkat etmeliyim? Başka hiç bir fikrim yok, jant çapı, lastik genişliği ve aklıma gelmeyen boyutlar, tercihler...
Önereceğiniz standart modeller nelerdir, çok satılan dolayısıyla ikinci elde de bol bulunan? Ufak tefek modifikasyonlara da açığım, hani şu standart makinanın şusunu değiştir tam senlik olur gibi öneriler ancak sıfırdan toplama vs. zor iş bir acemi için. Ancak elim de yatkındır, bisikletçi çıraklığı yapmıştım bebeyken