Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bisiklet nasıl seçilir?

Iyi günler konu açamadığım için birşeyler sormak istiyorum şuan bisiklet alıcam 2 tane buldum Birtane sedona 711 v fren ve salcano ng 650 Hidrolik fren sizce hangisini alayım 2.el ikiside sedona 550tl salcano 400 450tl çıvarı sizce hangisi

Scudo
Merhaba, Ersin ben, bu da forumdaki ilk mesajım. Forum sever biriyim, 3-4 forumda aktif yazarım. Yeni üyeler başlık açamadığından soruma en uygun başlığa yazmaya çalıştım, umarım hatamız olmamıştır.

Orta okul yıllarımda dandirik bisikletlerle günlük köye git gel kafası turlar yapardım ama 7-8 yıldır bisiklete bulaşmadım.Bu aralar tekrar gaz geldi ama eski dandik bisikleti toparlamak yerine ikinci el eli yüzü düzgün bir makina alayım diye düşündüm, belki o bisikleti trainera atarım ilerleyen zamanlarda. Amaçlarımı, boyumu vs. sıralayayım.

Genelde okula git gel kullanacağım ancak günübirlik turlara da çıkabilirim.

Kullanacağım güzergahın yokuşu bol.

Okul Odtü, orman bol. Ara ara dalarım ormana, patika dışına da çıkarım ancak çok ağır koşullarda zorlamam. Bu orman turları artarsa ileride ikinci bir lastik-jant setine girebilirim.

Genel olarak düzgün havalarda kullanacağım.

185 cm, 110 kg. Amaçlardan biri de çift haneli kilolara düşmek :)

Amaçlar bunlar. Hemen her türlü makinaya meraktan ötürü bisikletlerle de az biraz bilgiliyim, ama az biraz, zaten o yüzden soruyorum :)

Sıfır almam, hemen her hobimi ikinci el alışverişlerle çözerim. Bütçe max 1000 lira, daha ucuzu tercih sebebi. Hidrolik diske girilecek bütçe değil, o yüzden frenler V olur. Ön maşa amortisörlü olursa daha bir tatmin olacağım ancak bu fiyat seviyelerinde mantıklı bir tercih mi? Sanırım kadro XL olmalı. Çok eğilmem gereken boyutlar ve gidon yüksekliği istemiyorum ama klasik bisikletler kadar dik durmaya da gerek yok.

Peki başka nelere dikkat etmeliyim? Başka hiç bir fikrim yok, jant çapı, lastik genişliği ve aklıma gelmeyen boyutlar, tercihler...

Önereceğiniz standart modeller nelerdir, çok satılan dolayısıyla ikinci elde de bol bulunan? Ufak tefek modifikasyonlara da açığım, hani şu standart makinanın şusunu değiştir tam senlik olur gibi öneriler ancak sıfırdan toplama vs. zor iş bir acemi için. Ancak elim de yatkındır, bisikletçi çıraklığı yapmıştım bebeyken :)

• Beğen
Tepkiler: canayaz0734
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Foruma yeni katılmakla birlikte, bisikletli bir yaşama da yeni katılmayı düşünüyorum. Arabayı sattım. Yerine bisiklet alacağım ve evden işe, işten her yere, yani şartlar elverdiği ölçüde bisiklet kullanacağım. Ataşehir'de oturuyorum işyerim Kadıköy'de... Şimdi ben nasıl bir bisiklet almalıyım. Bu konuda hiç bir fikrim yok. Ama biraz okuduğum kadarıyla yol şartları boy kilo falan da önemliymiş. Boyum 1.76 kilom 73 ... İstanbul malum her yer düz değil... Önerebileceğiniz bir bisiklet türü, marka vs.. olabilir mi? Yeni üye olduğum için yanlış yerlerde yazdıysam affola... Şimdiden teşekkürler.

Sizce Bu İki Bisikletten Hangisini Almalıyım Boyum=189 Kilo=130 Civarı İki Bisiklette Hediye Gelecek Birini Şeçicem O Yüzden İkisi Arasında Şeçim Yapmam Gerek.

Ümit Bisiklet Accrue 2D 26 Jant Dağ Bisikleti

Ümit Accrue 2D 26 Jant Dağ Bisikleti
KADRO :6061 Alüminyum
MAŞA :Zoom 381A Amörtisörlü
JANT :Özel Alaşım Alüminyum
LASTİK :26x2,0 Excel
FREN :Sparkle Ön&Arka Disk Fren
VİTES :21
VİTES KOLU :Shimano ST-EF41
ARKA ARTTIRICI :Shimano TX-35
ÖN ARTTIRICI :Shimano FD-TZ30
RUBLE :Shimano TZ-21
AYNAKOL :Alüminyum Aynakol
ZİNCİR :KMC Z30

Mosso Wildfire D Tourney Bay Dağ Bisikleti

• KADRO: MOSSO M7011
  • AMORTİSÖR :ZOOM 386
  • MAŞA YATAĞI:AHEAD VP-A68
  • GİDON :ALUMİNYUM SİYAH GİDON
  • GİDON BOĞAZI :MD-030 AHEAD
  • AYNAKOL :SHIMANO FC-M131
  • FREN :MEKANIK DISK FREN
  • ARKA VİTES DEĞİŞTİRİCİ: SHIMANO TX-55
  • ÖN VİTES DEĞİŞTİRİCİ : SHIMANO FD-TX50
  • VİTES KOLU: SHIMANO ST-EF51
  • ARKA DİŞLİ: SHIMANO TZ-21
  • GÖBEK SETİ :SF-A225 DİSC HAZNE
  • JANT :MOSSO DOUBLE SİYAH
  • LASTİK: EXCEL 26X2,00
  • SELE BORUSU :27,2 ALÜMİNYUM
  • SELE :VELO VL-1205
  • PEDAL: PLASTİK ÇELİK FP-906
  • AĞIRLIK :13,6 Kg. (Pedal Hariç)

Merhaba, (Esas soru 2.Paragrafta basliyor)

Site Bisiklet severleri biraraya getirdigi icin tesekkurlerimi sunarak baslamak istiyorum.
Bilgisayar sektorunun icinden gelen birisi olarak ta bu sitenin forumu ile ilgili bir oneride bulunmak istiyorum.
Her kullanici siteye sorumlu mesaj atmayip, hem kirici, hem de daha once konusulmus konularin oldugu konularda mesaj atabilir belki ama, yeni uyelerin forumu normal kullanmasinin engellenmesi sitenin kullanimina olumsuz etki yapmakta.
(ornegin ben yeni uye oldum direkt asagidaki sorumu yeni konuya yazamiyorum, baska konu altinda diger kullanicilara ulasmaya calisiyorum. Site ve kullanicilar icin daha mi uygun ???).

(Esas sorum basliyor)
Kendimi bildim bileli yazin bisiklete binerim. Ancak hicbir zaman kaliteli bisikletim olmadi.
Asagidaki bilgilere uygun bir bisiklet almak istiyorum.

1- SEHiR bisikleti olacak

2- Dusundugum Butce 1.500 TL
Eger farka gercekten degerse biraz daha cikabilirim.

3- Boy: 170 cm
Kilo: 105 kg

4- Bisikletin genel sürüş rotam:
Muhtemelen (10-15 km kısa gezintiler,
ileride belki 20-80 km şehir içi asfalt yol turları

5- Tahmini yol durumum:
Düzgün asfalt,
Hafif arazi,

6- Bisikletin kullanım amacı ve sıklığı:
işe gidip gelmek,
haftasonu gezmek,
turlara katılmak

Bu bilgiler isiginda bana en uygun bisikleti onerecek
degerli bisiklet dostlarina simdiden tesekkur ederim.

bişey soracaktım 27,5 jant 18'' kadro ile 26 jant 18'' kadro aynı olur mu? salcano astro almayı düşünüyorum fakat 18'' kadro tam oluyordu 26 da 27,5 ta kararsız kaldım internetten sipariş vermeyi düşünüyorum. boy: 1,73

@hepi Size, hafif arazi de dediğiniz için Cross türü bir bisiklet gerek. ODTÜ ormanına sık sık girecekseniz cross öneririm. ayda yılda bir diyorsanız gerek yok, düz şehir bisikleti alın. Merida'ları çok incelediğim için ordan örnek vereyim: asfalt, hafif arazi için Merida'nın bisikleti Crossway'dir; 100, 200, 300 diye gider. Süspansiyonlu ön maşa, genellikle hidrolik disk fren, düz gidonlu ve dağ bisikleti vitesleri kullanılır. Sadece asfaltta günlük ulaşım ve spor için uygun olan modeli ise Speeder'dır. Düz maşalı, genellikle V frenli, düz gidonlu olurlar ve yol bisikleti vitesleri kullanırlar, düz gidonlu ve yüksek oturumlu yol bisikleti denebilir. Bunlardan birini seçin. Asfalt-hafif arazi karışık kullanacağım diyorsanız ön süspansiyonlu, hidrolik disk frenli cross bisikleti, sadece asfaltta ve düz yolda kullanacağım diyorsanız fitness alın (asfaltta kullanılmasına rağmen çok rampa çıkmanız gerekiyorsa cross bisikleti önerilebilir, çünkü onların ön dişlileri üçlüdür, ön küçük dişliye takaranız rampalarda zorlanmazsınız).
Şu kesin ki, dağ bisikleti almayın. Dağ bisikletlerine haksızlık etmeyelim, onların meskeni gerçekten dağlar ve ağır arazidir, bu anlamda çok özel bisiklettirler. Şehirde kullanmak fazladan yük taşımak demektir.

@urascenk Biraz önce hepi'ye bu başlık altında yazdığım cevap esas olarak sizin için de geçerlidir. Özet olarak: asfaltta kullanacaksınız melez bir şehir-tur bisikleti almalısınız.

@Sarayici_Bisiklet Aynı düşünceler sizin sorunuz için de geçerlidir.

Cevabınız için teşekkürler Orhan Bey.

Dandiğinden de olsa dağ bisikleti denemişliğim var vaktinde, orta amortisörün bana uygun olmadığından eminim. Bahsettiğiniz cross sınıfı, ön amortisörlü bisikletler benim için iyi olacak gibi. Çünkü gezinmek istediğimde bir Ankara'lı olarak hak verirsiniz ki ormana gireceğim, araziden Eymir'ê geçeceğim. Kampüs malum, rampası bol. Cross sınıfı, ön amortisörlü bisikletler uygun gözükmekte.

Kadro ve jant boyu seçimi konusunda internette, dechatlon'un sitesinde falan yazanlara bakındım da bir bileninden de öneri almak istiyorum. 185 boy, 110 kg.

Bir de ikinci elde tercihen 600-700 lira arası önerilerinizi alabilir miyim? Ancak bak şöyle bir makina var kesin düşün, bir kere alırsın vs. diyebileceğiniz modeller için de 1000 liralara çıkabilirim.

@hepi Dağ bisikletleri genellikle tek amortisörlü olur, arkada amortisör olmaz. Arkası da amortisörlü olanlar dağ inişleri için özel olarak geliştirilen türler. Tek fark amortisör değil. Cross'ta da ön amortisör var, dağ'da da. Dağ bisikleti genellikle 26" olurken, cross 28" olur, dağ!ın lastikleri çok daha kalındır, daha ağırdır...
Bacak boyunuz ne kadar? Bacak aranızın en üst noktasından yere olan mesafe?

• Beğen
Tepkiler: hepi
Merhaba, (link) yayınlanmış. Yeni başlayanlar için yararlı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: muho001
Teşekkürler (link) yazıda sadece kadro boyu önemli denmiş. Bunun dışındakiler detay mı?

• Beğen
Tepkiler: muho001
Merhaba arkadaşlar. Ben yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Genellikle şehir içi kullanım için ama hafta sonları da bisikletimi alıp şehir dışında kullanmak istiyorum. Beni yormayacak (hafif) bir de sağlam bir bisiklet markası-modeli önerebilir misiniz? Tercihim dağ bisikletlerinden yana (daha estetik buluyorum). Son olarak 1000 Tl'yi aşmayacak bir şey olursa harika olur. Umarım böyle bir bisiklet modeli vardır bütçeme uygun :)

@Admin Konunuz çok faydalı sağolun. Ancak ülkemizde bisikleti işe gitmek için kullananlarda pek sık bulunmaktadır. Ve bende bunlardan biriyim benim evim ve işimin arası 25 km. (yolda İstanbul'un klasik yolları gibi inişli çıkışlı). Sizce bana ve benim gibilere en uygun bisiklet çeşidi/çeşitleri hangisidir.

@Orhan Akarkut

Geç cevap için kusura bakmayın, 85 +-2 cm gibi ölçtüm.

Ön maşanın asfaltta kilitlenebilmesi uzun turlar için önemli diye duymuştum, bu konuda da fikir verebilirseniz sevinirim.

Amortisörlü ön maşa düz yolda pedala basıldıkça gereksiz esnemeler yaparak pedallara uygulanan gücün bir kısmını absorbe eder, dolayısıyla daha fazla güç harcanır ya da güçten alınan verim azalır. Bu nedenle düz asfaltta kullanılacak bisikletlerde amotisörlü maşaya gerek yoktur, hem gücü çalar, hem ağırlık yapar. En azından düz yolda giderken kilitlenmelidir.

• Beğen
Tepkiler: hepi
@Admin Aslında, ben tüm dünyada bisiklet aynı question.There're çeşitli tür var ve bisiklet parçaları ((link), (link), (link), vb 60mm tekerlekler) geniş.Ve fazla çeşit oradayız Ben sık sık seçim başarısız.

Merhaba şuan Trek 4300 model bisiklete sahibim.shımano acera marka arka takım ön takım shımano 8 speed disk frenler bontrager marka lastik ranger marka jantları var bakımlarını yeni yaptırdım ama çevremde çok fazla isteyen var acaba satsam daha iyi bit bisiklet bulabilirmiyim veya en az ne kadara patlar

Konu açamıyorum burdaki mesajıma cevap gelmedi admin arkadaşa attım yine gelmedi mantıkı bir cevap almam için ne yapmam lazım

Merhaba
Bisiklet almaya karar verdim ancak bisiklet türünde kararsız kaldım.Sizlerden yardım bekliyorum.
Öncelikle Bursa'dayım ve kaldığım yer ile kampüsün arası 3.5 km civarı bu mesafede bisiklet türü pek farketmez diye düşünüyorum. Ancak part-time olarak çalışmaktayım ve çalıştığım yer yaklaşık 14 km mesafede.genel olarak bu mesafeyi mümkün olduğuna az enerji harcayarak alabileceğim bi bisiklet arıyorum.Ve hatta kondüsyonumu geliştirebilirsem daha uzun turlara da çıkmak istiyorum.Bana en uygun tür yol bisikleti gibi geliyor ama onlarında şehir içinde kaldırım gibi yerlerde sıkıntıları olur diye düşünüyorum.Bu yüzden şehir bisikleti ile yol bisikleti arasında kaldım.yol bisikletinin bana sağlıyacağı performans mı daha ağır gelir yoksa tur bisikletinin sağlayacağı konfor mu?

Merhaba, yeni üye olduğum için yeni konu açamadım. 18 yaşındayım 172 boyunda 75 kiloyum. 250-300 TL arasında şehir içinde kullanacağım bir bisiklet arıyorum. İkinci el de olabilir, ya da bu fiyata iyi bir bisiklet bulamıyorsam bütçeyi biraz daha artırabilirim. Hangi bisikleti önerirsiniz ? Bir de v fren mi yoksa disk fren mi almalıyım ? Disk frenin çok avantajı olur mu ? Teşekkürler.

Geri