Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun bütçeyle teker örme ve akort ayarı

up

penseyle akort yapılır mı :D
cevap gelmezse ve içimde cesaret gitmezse yarın denicem :D

Scudo
Arkadaşlar merhaba dün declathondan aldığım jant akort anahtari ile kendim evde bisikleti ters cevirerek ilk defa akort ayarı yaptim ve süper oldu gerçekten abartıldigi kadar zor bişey değilmiş.tabiki akort sehpası olmadan çok ince ayar yapmak mümkün değil ama yinede yeterli oldu bence.youtube a "seninki kaç vites" yazarsaniz ordaki arkadaşlar detayli ve güzel anlatmış videoda ben o videoya bakarak yaptım.

@Furkan TK

Rubleyı sokmeden yapılan akort ne kadar saglıklı olur kı ? :)

@ebubekir sözbir

Sekiz çizmesinden iyidir. Akort sehbasına almadan pratik basit bir şekilde ayar yapılabilir. Sonuç olarak tekerin düzgün dönmesi sağlanıyor.

Bu dediğiniz şeyin fiyatı ne kadar? Benim tekerlekler sürekli sekiz çiziyor götürmeye üşeniyorum :)

arkadaşlar benim evde yaptığım akort tabiki basitce lastiğin 8 çizmemesi için yaptığım bir akort çok ince ayar yapmak tabiki sehba olmadan mümkün değil.yinede bence dahada uğraşırsanız ince ayara yakın bir ayar yapabiliyorsunuz

İki Akort
Bir gitar bir jant
İkisi de bilmeyene zulüm gelir.
Bu bir benzer yan.Bir de farklar var.
Bir bilenden öğrenmeden yapılan jant akordu kendine,yine bir bilenden öğrenmeden yapılan gitar akordu ise başkalarına zarar verir.Biraz gitar akordu olmazken,çok acil durumlarda frenlerden referans alınarak kaba bir ayar yapılabilir.Akort işi her şekilde bir beceri ve ustalık ister.
Söz gelimi jant frenden 1mm uzaklaştırmak gerekiyor.
a) Karşı yöndeki teli sıkar
b) içteki teli gevsetirsin.
Peki hangisini yapacaksın?
Söyleyeyim:
Jant'ın tansiyonuna bakacak. Ancak tansiyon da ustalık ister.
Sonra jant bozulur,lastik bozulur,kafan bozulur,bütçe bozulur.

@Furkan TK
Yalnız ben mi yalnış görüyorum, adam yarım tur diyor, teli çeyrek (90 derece) bile döndürmüyor.

@Birtan Kolburan

maşanın kenarına çember kısmına ince bir çöp bantla sonra onu çembere epey yakınlaştır yakınlaştırdıktan sonra tekeri çevir boşluk nerede çoğalıyosa oraları bi kaç tur sık:)

@Derya Keçeci

Yani yatay yönde 8 çizmeyi engellemek kolay, dikey yöndeki yumurtalaşma sorun. Teker dönerken hoplamadan ip gibi dönmeli. Yani jantın bir tarafının tel gerginliği ile diğer tarafının tel gerginliğinin tam eşit olmasa bile eşite yakın olması durumu... Bu da akort işini zor hale getiriyor. Jantı 2 değil de 3 boyutlu şekilde ayarlamak önemli. Sonra tel gerginliğinin kendi içinde çok gevşek ya da çok sert olmaması gerekiyor çünkü pedala asılınca ya da virajda yatınca jant esneyebiliyor veya teller anormal sert olursa çabucak kırılabiliyor falan... Ayrıntı işler.

Arkadaşlar merhaba izlediğim videoya bakarak evde kendim arka ve ön jantı fren pabuçlarını sıkarak akort yapmaya calıştım.şu an jantım dümdüz sorunsuz dönüyor ama bisikleti havaya kaldırıp sağa yada sola doğru yatırınca arka lastik yatırdığım tarafa doğru olan fren pabuçuna sürtüyor yani lastik sanki sağa sola oynuyor.bu neden olabilir acaba?

arkadaşlar merhaba istanbul anadolu yakası bağdat caddesi caivarında oturamaktayım.Ön ve arka jantlara akort yaptırmak istiyorum bu yakada bunu hakkını vererek yapacak hangi bisikletçi var ?birde kaç paraya ne kadar süre de yaparlar ?yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

ankarada 20 tl civarında bir gün teslim için uygun iş durumana göre..

Geri