Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uygun fiyatlı karbon bisiklet topiği

Scudo
@yyokes
Herkes karbon diyince yol kadrolarını konuşuyor ama mtb hiç konuşulmuyor. Karbonfiber mtb de acayip fazla derecede kullanılmaya başlandı ama hep yol bisikleti neden ? Bende karbon mtb alacağım ama hep yol bisikletlerinden konuşulmasından dolayı bilgi bulamadım doğru düzgün.

• Beğen
Tepkiler: yyokes
Carraromun hangi modeli bu. Ayrıca karbon bısıkletlerde seri numarası nerede yazıyor bulamadık. Kadronun altında olmuyor mu diğerleri gibi.

Birde kadroda hafif bi gırıntı var şerit gibi hafif diyor arkadaş. Carraronun (tahminim eski bisikletin modeli ) öyle bir tasarımı olduğunu sanmıyorum karbon kadroda. Bisiklet ikinci el alındı

(link)

(link)

Dosyalar

• IMG-20230927-WA0010.jpg
    IMG-20230927-WA0010.jpg
    104,6 KB · Okunma: 106
  • IMG-20231003-WA0083.jpg
    IMG-20231003-WA0083.jpg
    33,1 KB · Okunma: 107
  • IMG_20231003_204455.jpg
    IMG_20231003_204455.jpg
    36,5 KB · Okunma: 105
  • IMG_20231003_204436.jpg
    IMG_20231003_204436.jpg
    34 KB · Okunma: 101
Carraromun hangi modeli bu. Ayrıca karbon bısıkletlerde seri numarası nerede yazıyor bulamadık. Kadronun altında olmuyor mu diğerleri gibi.

Birde kadroda hafif bi gırıntı var şerit gibi hafif diyor arkadaş. Carraronun (tahminim eski bisikletin modeli ) öyle bir tasarımı olduğunu sanmıyorum karbon kadroda. Bisiklet ikinci el alındı

(link)

(link)
Ben olsam o bisikletten uzak dururdum. O gırıntı dediğin yer resmen içine çökmüş, buda karbonda o kadronun öldüğünü gösteriyor.

Seri numarası karbon kadrolarda ya ortagöbeğin altında yada alt borunun alt tarafında alın borusuna yakın bir yerde olur. Yalnız normal kadro gibi değilde etiket üzerinde yazılı oluyor. Bu kadroda o etiket malesef yok.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben olsam o bisikletten uzak dururdum. O gırıntı dediğin yer resmen içine çökmüş, buda karbonda o kadronun öldüğünü gösteriyor.

Seri numarası karbon kadrolarda ya ortagöbeğin altında yada alt borunun alt tarafında alın borusuna yakın bir yerde olur. Yalnız normal kadro gibi değilde etiket üzerinde yazılı oluyor. Bu kadroda o etiket malesef yok.
O gırıntıler karsılıklıymıs arkadaş detaylıca inceledi. Kadrodaki hemen hemen tüm borularda var. birleşim noktalarından gelen hattın devamı olarak tasarım yapılmış galiba. Bu videoda tek taraflı gibiydi bende öyle olunca şüphelendım. Bisikleti 15 bine aldı çünkü. 105 arka aktarıcı var

Modeli ne acaba kaç yıllık daha çok onu merak ettim. Seri numarayı bulamadık

Aynakolda bi etkıket var. Bu değildir heralde

Dosyalar

• P-IMG-20231003-WA0086.jpg
    P-IMG-20231003-WA0086.jpg
    59 KB · Okunma: 44

(link)

(link)

Bu bisiklet Carraro modeli değil, toplama bisiklet. Muhtemelen Özceylan'dan alınmış bu kadroya:
pr_01_551.jpg

Ön vites telinin kadroya sürtmesi hoş değil. Ona bi çözüm bulsa iyi olur.

7075 bisikletimde de çok benzer bir girinti var fakat karbonda hiç böyle bir model görmemiştim Murat abi. Belki bir özelliği vardır, yine de ikinci elde akıbeti belli olmayan karbon kadrolar biraz riskli.

O gırıntıler karsılıklıymıs arkadaş detaylıca inceledi. Kadrodaki hemen hemen tüm borularda var. birleşim noktalarından gelen hattın devamı olarak tasarım yapılmış galiba. Bu videoda tek taraflı gibiydi bende öyle olunca şüphelendım. Bisikleti 15 bine aldı çünkü. 105 arka aktarıcı var

Modeli ne acaba kaç yıllık daha çok onu merak ettim. Seri numarayı bulamadık

Aynakolda bi etkıket var. Bu değildir heralde
Ben cökükmüs gibi gördüm, fotograf ve video cekimi yaniltiyor olabilir. Aynakoldaki etiket aynakola ait kadroya degil ve o kadro da zaten orjinal Carraro degil, en basit anlasilacak tarafi, bir firma öyle kadroda her yerine sadece markasini yazmaz.
Yil olarak o kadro 2005-2006 yilina ait.

7075 bisikletimde de çok benzer bir girinti var fakat karbonda hiç böyle bir model görmemiştim Murat abi. Belki bir özelliği vardır, yine de ikinci elde akıbeti belli olmayan karbon kadrolar biraz riskli.
Bende görmedim ama arkadaslar incelemesini yapmislar. Ama dedigin gibi akıbeti belli olmayan karbon kadrolar biraz riskli.

Aynı tarzda olunca tüm borularda birde karşılıklı olunca gırıntıler kadronun tasarımıdır diye düşündüm. Tek taraflı ve ucgende olsa sadece sıkıntıydı ama zincir borusunda bile varmış

@Murat Cömez 05-06 çok eski değil mi 😅

Aynı tarzda olunca tüm borularda birde karşılıklı olunca gırıntıler kadronun tasarımıdır diye düşündüm. Tek taraflı ve ucgende olsa sadece sıkıntıydı ama zincir borusunda bile varmış

@Murat Cömez 05-06 çok eski değil mi 😅
Cok eski olabilir ama malesef o kadronun üretim yili 2005-2006. Inanmiyorsan en basiti google de 2005-2066 civari üretimlere bak ve arka seleborusundan inen catalin önce kisa bir tek boru ve ortalama 10cm sonra saga sola ayrildini göreceksin.

Ben bir misal verebilirim. Mesela benim 2006 model Colnago kadrom.
14.JPG
4.JPG

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Geri