Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Uzun bekleyişin sonunda sevdalılar kavuşur.. Fuji Touring...

@Oğuz Mert
Seneye yapmayı planladığım tur için bisiklet seçmeye çalışırken fuji tour'da karar kıldım. Madem niyetim belli, niyete uygun bir bisiklet alayım diyerek SSS almaktan vaz geçtim.
1) Vites sistemine alışabildin mi? sıklıkla çevirmen gerektiğinde rahatsızlık veriyor mu?
2) aldığın pedalların linkini atabilir misin?

Scudo
@Oğuz Mert

Seneye yapmayı planladığım tur için bisiklet seçmeye çalışırken fuji tour'da karar kıldım. Madem niyetim belli, niyete uygun bir bisiklet alayım diyerek SSS almaktan vaz geçtim.
1) Vites sistemine alışabildin mi? sıklıkla çevirmen gerektiğinde rahatsızlık veriyor mu?
2) aldığın pedalların linkini atabilir misin?

Oğuz Bey 1.82 cm boyla M kadro yani 54 cm size küçük değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum.

Kadro boyunda bacak boyu onemli benimde boyum 1.83 bacak boyun 83 cm 54 cm benimde kullandigim.

@Oğuz Mert

Neredeyse yaklaşık 1 yıllık olacak bisikletiniz. Şu ana kadarki tecrübeniz ile bisikleti bize değerlendirebilirmisiniz? Özellikle merak ettiğim konu ön amasör olmayışı sorun yaratıyor mu?

@Turan Babacan

Ben de merak ediyorum bu bisikleti.

Merak etmeyin. Piyasada yok. Çok düşük ihtimal 15 gün sonra gelecek. Beklemekten saçlarıma ak Düştü ; (

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Şu anda askerde olduğum için foruma zaman ayıramıyorum bu sebeple sorularınızı geç gördüm öncelikle bunun için özür dilerim.

@ilker @Turan Babacan Bisiklet ile ilgili fikirlerim değişmedi. Aksine kendisine olan bağım giderek arttı. Kendi kullandığım bisikleti eşime verip kendime Surly toplamayı düşünüyordum. Lakin bu fikrim değişti. Şimdi 56 cm bir Fuji daha almayı düşünüyorum. Dış lastik, ön bagaj ve sele (üstünde gelen sele oldukça iyi lakin brooks tan vazgeçmem) değişimi ile asker dönüşü 2 aylık yurt dışı planım var ve içim oldukça rahat. Şayet yıllarca sürecek dünya turuna çıkmayacaksanız ki küçük değişiklikler ile Fuji de bunun üstesinden rahatlıkla gelebilir, daha yüksek maliyetli bisikletlere yönelmenizi tavsiye etmiyorum.
Uzun turlar için bir değişiklik de arka göbeği daha fazla delikli bir göbek ile değiştirmek olabilir. Ben şu an düşünmüyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım lakin bisikleti, çok daha uzun süreli ve ağır bagajların kullanıldığı turlara hazır hale getirecektir.

@alper tok. Aldığım pedallar wellgo nun platformlu/spd tur pedalları erdoğanlar bisiklette şu linkte mevcut (link)

Vites sistemi sorun yaratmıyor. Bu bir uzun yol bisikleti bu nedenle sürekli vites değiştirmeniz gerekmiyor. Ben alıştım sizin için de sorun olacağını sanmıyorum.

@ali katlamaz 1000 km yi çoktan devirdim lakin kadro boyu ile ilgili bir sorun yaşamadım. Ancak bundan sonra alacağım Fuji 56 cm olacak. Daha ileri uzanarak bir tutuş sağlayacağı ve sele-gidon dengesinin daha yakın olacağından dolayı daha konforlu olacağını düşünüyorum.

Her gün pedala basmanız dileğiyle, saygılar.

@Osman Kıtay Merak etmeyin. Piyasada yok. Çok düşük ihtimal 15 gün sonra gelecek. Beklemekten saçlarıma ak Düştü ; (

ben de aynı durumdayım. nisanda almayı planladığımız bisiklet anlaşılmaz sebeplerle belirsiz bi tarihe ertelendi.

Sağolsun MELSA antalyada ki bayiinden 1 tane bulup bana yolladı. Darısı sizin başınıza.Ama gerçekten beklemeye değer bir makine.

@yakubi sebep dünya piyasasında talebin yüksek olması.

@Osman Kıtay

hocam bisiklete ek olarak parça taktırdınız mı size gelen dışında? tura çıkmak için alacağım bu bisikleti.

bir de herkes pedal sormuş. Pedalları geldiği gibi kullansak olmaz mı yani?

ve ayıp olmazsa kaç paraya aldınız siz?

Bir tek seleyi değiştirdim. Eski Terry selemi kullanıyorum. Aldığım bisiklet üzerinde kozmetik çizikler olan bisikletti. O nedenle 2100 tl Ye aldım. Onları da oje ile kapattım. Pedal konusunda eğer kilitli pedal kullanamayacaksınız üzerindeki pedal ların kaliperlerini çıkarıp kullanabilirsiniz.

@Osman Kıtay

Abi tekrar merhaba,

kesin kararım Fuji Touring oldu. Tur için dış lastik alacağım. (Scwalbe Marathon Plus)

Ebatları hakkında bi fikrim yok. Tur için en güzel hangisi olur ve sen ne kullanıyorsun. Tavsiyelerini bekliyorum.

@osurgan Üzerindeki lastikler patlak korumalı. 3 defa tel girmesine rağmen korumayı geçemedi. Bence değiştirmeye gerek yok.

Israrla değiştirecek sen 700*32 veya 700*35 al.

• Beğen
Tepkiler: osurgan
Güzel bisiklet bizde de olsa iyiymiş...:)

merhaba arkadaşlar fuji turing te kadro boyunda karar kılamadım malesef yardım ederseniz sevinirim boyum 184 bacak boyum 83 cm sizde hangi kadro boyunu almalıyım bu arada şunu belirteyim bende omurga rahatsızlığı var pek yol bisikleti gibi öne eğik posizyonda kullamıyorum yol bisikletinde 56 kadro kullanıyordum acaba turingte hangi kadro boyu daha sağlıklı olur 56 yada 58 arasında kaldım

@spe07

Kadro boyu arttıkça daha dik bir kullanım sağlıyorsunuz. (Sele-gidon yükseklik farkı daha az oluyor) Omurga rahatsızlığınız varsa kelebek gidona geçip daha dik bir oturuş sağlayabilirsiniz. Ancak bu sizin rahatsızlığınıza çözüm olur mu? bilemiyorum.
@massaget

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Saygılar.

@Osman Kıtay

Benim bisiklette üzerinde gelen dış lastikler korumalı değil. Bildiğim kadarı ile yeni touring modelinde de korumalı lastik yok.(yanlışım varsa düzeltin) Ayvalıkta gün batımında atları görünce foto çekmek için heyecanla dikene girmiştim, fark etmemişim. ince dikenler nedeniyle lastiğim 3 yerden patlamıştı.(Yanlış hatırlamıyorsam 55 ps basınç ile.) Uzun tur için dış lastikler değiştirilirse daha rahat edersiniz vesselam.

Geri