Şu anda askerde olduğum için foruma zaman ayıramıyorum bu sebeple sorularınızı geç gördüm öncelikle bunun için özür dilerim.
@ilker @Turan Babacan Bisiklet ile ilgili fikirlerim değişmedi. Aksine kendisine olan bağım giderek arttı. Kendi kullandığım bisikleti eşime verip kendime Surly toplamayı düşünüyordum. Lakin bu fikrim değişti. Şimdi 56 cm bir Fuji daha almayı düşünüyorum. Dış lastik, ön bagaj ve sele (üstünde gelen sele oldukça iyi lakin brooks tan vazgeçmem) değişimi ile asker dönüşü 2 aylık yurt dışı planım var ve içim oldukça rahat. Şayet yıllarca sürecek dünya turuna çıkmayacaksanız ki küçük değişiklikler ile Fuji de bunun üstesinden rahatlıkla gelebilir, daha yüksek maliyetli bisikletlere yönelmenizi tavsiye etmiyorum.
Uzun turlar için bir değişiklik de arka göbeği daha fazla delikli bir göbek ile değiştirmek olabilir. Ben şu an düşünmüyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım lakin bisikleti, çok daha uzun süreli ve ağır bagajların kullanıldığı turlara hazır hale getirecektir.
@alper tok. Aldığım pedallar wellgo nun platformlu/spd tur pedalları erdoğanlar bisiklette şu linkte mevcut (link)
Vites sistemi sorun yaratmıyor. Bu bir uzun yol bisikleti bu nedenle sürekli vites değiştirmeniz gerekmiyor. Ben alıştım sizin için de sorun olacağını sanmıyorum.
@ali katlamaz 1000 km yi çoktan devirdim lakin kadro boyu ile ilgili bir sorun yaşamadım. Ancak bundan sonra alacağım Fuji 56 cm olacak. Daha ileri uzanarak bir tutuş sağlayacağı ve sele-gidon dengesinin daha yakın olacağından dolayı daha konforlu olacağını düşünüyorum.
Her gün pedala basmanız dileğiyle, saygılar.