Scudo Sports

Uzun tur için katlanır bisiklet önerisi

nonsteril

Forum Demirbaşı
Tepki
728
Bisiklet
Tern
Merhaba değerli forumdașlarım. Șu an kullandiğim carraro 224 bisikletimi tur bisikletine dönüștürmeye çaliștim. 2-3 günlük turlarimda gayet yeterli geliyor. (Aklimin bir köșesinde hala fuji turing olsada). Benim kafami bir suredir meșgul eden konu katlanir bisiklet ile tur yapmak. Bununla ilgili epey arastirma yaptim aslinda forumda ve baska sitelerdeki bu konuyla ilgili bircok kaynagi okudum.
Neden tur bisikleti değilde katlanir bisiklet sorusunu her yönüyle çok düșündüm.
Bir cogumuz calisiyoruz tur icin ayirabilecegimiz zaman cok az. Ornegin gecen yil agustos ayinda yapmayi planladigim izmir-antalya turunu zaman kisitligi sebebiyle yapamadim. Katlanir bisikletle mesela marmarise kadar otobusle gitsem marmaris ve cevresini dolasip otobusle datcaya gecebilir orda da turumu tamamlayip ornegin fethiyeye otobusle gecip fethiye ve cevresini dolasip daha kisa surede yapmak istedigim turu gerceklestirmis olurum.
Bunlari tur bisikleti ile de yapabilirim biliyorum fakat tur bisikletini bu kadar otobusle yada trenle ulasima entegre edemem.(gerci kamil koc gibi bazi firmalar bu konuda kolaylik sagliyor ama bazi arkadaslarin buna ragmen zorluklarla karsilastiklarini biliyoruz. Acaba sıkıntı yasayacakmiyim stresiyle de soforlerin agizlarina bakmak istemiyorum) Biraz ayrintili olarak derdimi anlattiktan sonra gelelim soruma:
Bike friday world tourist gibi modeller bu is icin bicilmis kaftan fakat fiyatlari da inanilmaz uçuk. Arastirmalarim sonucu dahon vitesse d8 yada tern d8 modellerinin uygun olabilecegini dusundum. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Bu modeller benim yüklü bir sekilde gunluk yaklasik 50-70 km lik turlarimi cikarir mi yada buna yakin 2000 tl yi pek gecmeyecek model öneriniz var mi? Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.(lutfen tahminlere dayali degilde gercekten tecrubeye dayali yorum yaparsaniz sevinirim)

Scudo
@nonsteril Hali hazırda Dahon Vybe C7A kullanirken katlanırla kamplı tur yapma fikri gelişti. Yurt içinden alabileceğim en uygun model olarak ve vites sayısından mütevellit Visc D18 modelinde karar kıldım. Şimdikinden çok uygun bir edere ve dokuz taksite denk gelince 2015 model siyah-mavi bir visc d18 almak nasib oldu..

Henüz kamplı bir tura çıkmadım ancak günübirlik git-gel 100-150 km arası ve sadece sırt çantası alarak turlar yapıyorum. Hatta bu turları grubumuzdaki diğer üst seviye 28-29 jant bisikletlerle aynı hız ve ortalamalarla öyle çok da zorlanmadan tamamlayabiliyorum zira 53/39 ayna kolla epey performans yapılabiliyor. Zaman zaman da dik tırmanışlı köy yollarına vuruyorum. 20-25 km tırmanışlar yapıyorum.

Düz yolda da dik tırmanışlarda da oldukça performanslı bir katlanır diyebilirim. Tabi bu görecelidir ve kişisel kondisyon ile de alakalıdır.

İlerleyen zamanlarda uygun bir bisiklet römorku ayarlamaya çalışacağım ve nasip olursa bu şekilde kamplı tur denemeleri yapacağım.

Benim kanaatim ve tecrübelerimle bu modelle günlük 80-100 km yol alacak şekilde kamplı tur yapılabilir diyorum ve size de tavsiye ediyorum vesselam..

Tern'in gerçek anlamda bir tur bisikleti var ancak fiyatı çok yüksek...
(link)

Onun yerine Tern Verge P20 düşünülebilir. 2x10 Sram X5 ile geliyor, aynakol 55-42 ve ruble 11-32. Dik rampalarda bile fena gitmiyor. Ancak biraz modifiye gerekir; lastikler ince (şehiriçinde hız için uygun), bir de bagaj ile çamurluk ilavesi gerekiyor. Pompalı sele borusu da olursa ayrıca pompa taşımaya gerek kalmaz.

(link)

Link d8 kullanıyorum. Performansı iyi. Tura gidebileceğini düşünüyorum. Arka bagajı alırken tur için daha uygun bir bagajı var onunla cüzi bir fark ödeyerek değiştirebilirsiniz. Çünkü var olan bagajın kapasitesi 10 kg. Bu da tur çantası için pek yeterli değil

Bu bagajla üzerindeki bagaj arasında 10 lira fark var. Ben alırken maalesef yoktu bu piyasada

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Yusuf'san eyvallah bircok soruma cevap bulmus oldum yazdiklarindan sağolasin.

@Kurtuluş E. Tesekkurler bir bakayim bu modele.

@ykaya bagaj onerisi icin tesekkurler cok ișime yarayacak.

@ykaya hazır bir tern kullanıcısı varken bir soru sormak istiyorum:) ben de arkasında backpack taşıyabileceğim bir katlanır arıyorum. Ancak katlanır bisiklet şirketlerinin ağırlık ölçüleri çol belirsiz. Ya da ben tam bilgi edinemedim. 100 kg olan beni ve arkamda bir 10-12 kglık çantayı taşıyabilir mi tern. Max ağırlık 110 kg denmiş tern için mesela. Dahon içinse max sürücü ağırlığı 105 denmiş. Bu iki bilgiyi net olarak nasıl yorumlayacağımı bilemedim.

@Sukru71
Bir carraro kullanicisi olarak markayi kotuleyemem fakat okudugum yorumlardan sanki katlanir isi onlara gore degil gibi.

Peki dahon vitesse d8 mi tern link d8 mi?

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
@Sukru71
Acikcasi gonlum sadece bu isi yapan markalardan yana tesekkurler tavsiyeniz icin.

• Beğen
Tepkiler: cihan cambaz
Gerçekten çok güzle bir konu başlığı, benim aklımda katlanabilir ile tura çıkmak yoktu fakat bi katlanabilir almayı uzun vadede düşünüyordum. Benim için çok faydalı bir konu oldu, açtığınız için teşekkürler. Bilgi veren tecrübelerini paylaşan arkadaşlara da tek tek teşekkür ediyorum

• Beğen
sadece şehir içinde kullanılmayacaksa en az 1.75 lastik kalınlığı olmasında fayda var, ince lastik ile bozuk yolda durma noktasına geliniyor,

Günübirlik gittiğim Milas'da Çomakdağ köyünü çok görmek istemiştim ne var ki bozuk yol yüzünden karanlığa takılıp gidemedim.

Dahası da; tur için 24" katlanırları da tavsiye edebilirim. Uzun yolda konvansiyonel bisikletten neredeyse hiç fark hissettirmiyor, 20" gibi de tüm ulaşım araçlarıyla uyum sağlayabiliyor.

İkinci el bir dahon ios d9 her yola gelecektir.

• Beğen
@0zan tavsiyeleriniz icin tesekkurler hemen ios d9 a bakiyorum.

@M Yavuz Selim tesekkurler. Umarim bu konuda bilgili arkadaslar mesaj atip bizleri de bilgilendirirler.

@homeless
Bu çok ișime yarayacak teșekkürler.

• Beğen
Tepkiler: M Yavuz Selim
Almamışsan bana kalırsa katlandıktan sonra elle sürülebilen modellerine bak çok rahat edersin tilt 7 ve hoptown 5 gibi bisikletler bu özelliğe sahip ama temizini bulabilir misin bilemiyorum

• Beğen
Tama sizin biçilmiş kaftan...

http://www.pedalla.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0506-850x540.jpg

(link) Abimiz uzun süredir Katlanır bisikeltle turlara çıkıyor. Size yardımcı olacaktır.

@Yavuzimmer
Himm farkli bir bakis acisi. Tesekkur ederim bunu da gözönünde bulunduracağim. Iste bu sebeple dusunceleriniz onemli forumdaslar.

@M.Ozkul
Visc d18 modeli sanirim değil mi?

@nonsteril kendisiyle beraberde tur yaptık. Modelini tam hatırlamıyorum ama iletişime geçerseniz size yardımcı olacaktır. Bu konuda oldukça tecrübeli kendisi...

@M.Ozkul serkan tasdelen i biliyorum. Dediginiz gibi iletisime gecmekte fayda var. Duydugum kadariyla epey yardimci olan bir arkadas.

@Yusuf'san
Sanirim sizin tavsiyelerinize uyup bu modeli alacagim. Biraz daha bekleyelim bakalim.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Geri