Scudo Sports

Uzun turlarda en rahat sele hangisidir?

@Anonim Yok dik oturmakla alakası çok yok yumuşamasının daha çok kullanma süresine bağlı zaten önceki gidonda çok da yatay bi pozisyonum yoktu...

Scudo
Yatik pozisyonda(yol bisikleti) b17 bana inanilmaz azap yasatti. Dik oturdugum katlanir bisiklette ruya gibiydi.

Yol bisikletinde sq labs marka selem harika. Cok rahatim, ama cok popüler olan fizik antares vs serilerine 30 dakika tahammülüm yok...

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Brooks C17 kullanıyorum ama istediğim konforu sağlayamadım maalesef..

brooks ile 2000km yol devirdim. tamam. güzel artıları var fakat bence parasının (300 tl) ürünü değil. işin içine abartılar ve efsaneler katıp güzelce pazarlıyorlar. artıları sert olması, geniş olması, kaygan olup sürtünmeyi azaltması, ve esnemesi.
zamanla popopun şeklini alıyor lafı ise işte efsane. var mı etrafınızda gerçekten de anatomik şekil almş bir brooks sele. yok. internettede pek yok. ben 2000 km devirdim. selede hiçbir değişiklik yok
5000km sonra şeklini alacak diyorlar. 5000km taşa otursam taşa alışırım.

Planet Bike Men's A.R.S. Anatomic Relief Bicycle Saddle

bu ürünü aldım amazondan, fena değil, mossonun üzerinde gelen koltukdan sonra inanılmaz tabiykide mutlaka daha iyileri vardır.

(link)

@Iboil Aman sakın cepde iphone,kıçda brooks,altımızda pinarello,olmadan bisikletci olunmaz sakın haaa!!!!

@Kazım kuru55
Linkte görünen sele farklı.Kullandığım selede yay yok.
Bu ürün piyasada yok genelde İtalyan sitelerinde mevcut.
Kullandığım en alttaki siyah renk olan.
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kazım kuru55
20 tl lik seleyle 4000 km yurt içi ve dışı tur yaptım. Heee brooks baba seledir ayrı mesele.

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. Yakın zamanda 4-5 günlük tura çıkıyorum ve daha sonra daha uzun turlara çıkıcam. Şu an mosso legarda bisikletin orjinal selesini kullanıyorum. Taytla çok problem olmuyor. Totoda alıştı:) geçen 100km bindim hiç ağrı olmadı. Ama ben tayt olmadan sürmek istiyorum hava yeterince sıcak zaten. Bir de çok sevdiğim şeyler değil biraz daha rahat gitmek istiyorum. Brooks sele baktım çok güzel ama daha uygun alternatifler varmıdır uzun yol için ?

• Beğen
Tepkiler: Gkt34 ve Cemal Ç.
@trainspotting35 :))) çok harika bir cevap. O zaman totoyu tayt olmadan alıştıriyim :))
Bu konuda dikkat edin. Başka sağlık sorunları çıkabilir. Sinir sıkışması, damar sıkışması gibi.
Sayın @hamlet2006'dan duyduğum mantıklı çözümlerden biri, aralıklarla ayağa kalkılıp bölgenin anlık rahatlatılması. Deneyin, işe yarıyor. :D

@HakanAydn
kilo 90 boy 1.92

@Cemal Ç.
Doğru aslında dikkat etmek lazım. Taytla 100km sürebiliyorum ama tabiki arada dinleniyorum kırmızı ışıkta selenin üstünde değil ayakta bekliyorum. İşin özünde gerçekten tayt kullanmak istemiyorum : )) Yani hep brooks markası karşıma çıkıyor eminim çok iyidir ama şu an biraz pahalı geldi. Daha uygun 200-300 civarı bulabilirsem çok olur.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sele konforunu etkileyen en büyük etken bisiklet üzerinde doğru pozisyon, yani fit. Oturma kemiklerine binen yükün sağ sol dengesi ve sürüş sırasında bu yükün kaymaması çok önemli, kol-bacak uzunluğu farklılıkları varsa ve bisiklet üzerinde bununla ilgili değişiklik yapmadıysanız ağrı kaçınılmaz oluyor.
Tayt kullanmak istemeyenler neden istemiyor? Hava yeterince sıcak zaten, bir de tayt giymek istemiyorum denmiş ama tayt serinletme ve teri uzaklaştırma konusunda giyebileceğiniz en yetenekli kıyafettir.

Geri