Scudo Sports

Uzun turlarda mtb mi, şehir-tur bisikleti mi?

Merhabalar bisiklet kullanmaya yeni basladim.ve bu durumdan zevk almaya başladım.ilk etapta işe gidip gelmek için ümit velocity 26" aliminyum şase şehir bisikleti aldim.fakat ara sıra uzun yol gitmek istiyorum.bununla gidebilirmiyim veya bisiklet tavsiyesi olan varmi.bu arada bu bisikleti de yeni aldigim icin cok fazla butce ayiramayacagim 700 ile 1000 tl arasında dusunuyorum.simdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Scudo
Uzun yol için tur bisikleti almanı öneririm. O fiyat aralığında Salcano marka City wind30 modeline bakabilirsin. Tabi mtb ile de uzun yol yapılıyor. (100 km üstü yapmışlığım var) ama tur bisikleti ile karşılaştırınca birisi tır(ağır, hantal...) diğeri otomobil.

Tedekkur ederim dediginiz bisikletin fiyatı 1500 lira civarı.biraz araştırayım olmazsa biraz bunla idare edicem.

@engin güner
Gerçekten uzun turda disk frenler onarılmayacak şekilde bozuldu diyelim nasıl bir çözüm üretilebilir. Bir süre ön ta da sadece arka kullanılır tabi ama ikiside bozulursa diye yanımızda v fren takımı taşınır mı?

@MossoM
Bu muhabbette hep şu geliyor aklıma, kaç kez v fren bozup bir köy bisikletçisinde yaptırdınız? Sanırsın herkes bisikleti alıp Afrika savanlarında tur atıyor :koptum::koptum:
(Disk'le cidden uzun yol yapacaksanız ve içiniz rahat etmiyorsa, ufak bir kutuda bleed seti ve yedek balata alın yeterli )
Şöyle düşünün, motorsikletle dünya turu atan insanlar var. Motorları sapa bir yerde bozulursa tamiri kolay olsun diye düşük seviyeli aletler almıyorlar hiç bir zaman. Aksine iyi ekipman alıp güvenmek baştan yapılması gereken şey :harika:

@BerkEvren
Ve frenin amacı zaten köylü ya da şehirli bir tamirciye ihtiyaç duyurmaması değil miydi? :) Motorla tur yapanlarda yedek parçayla dolaşıyorlar tabi onların taşıması daha kolay.

@BerkEvren

uzun zamandır aklıbaşında bir yorum gördüm, İşte bütün bunlar zamanında makgayvır seyretmenin etkileri. Sanırsınki illa başına yüzdelik dilimden 0.001 ihtimal bir iş gelecek. Tabi mümkündür bu mantık ile zombi saldırısı bile mümkündür.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
İyi bir disk fren de, iyi bir v fren de tur için idealdir. Kilit nokta iyi olması :)

@MossoM
Dediğim gibi ufacık bir bleed kit yeterli evham yapıyorsanız. En fazla bir cüzdan boyutunda yer kaplar bütün parçalar.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@mehmetsunu
Siz de düz adam Sami mi oluyorsunuz:cool: Varsayımsal konuşuyoruz şurada bu konu forumda çok döndüğü için kesin çözümüne ulaşılabiliyor mu diye yazdım ilk yazdığımı yoksa bende biliyorum o mantıkla yola çıkmamak gerektiğini;)

Merhaba, yeni bir bisiklet almak istiyorum. Asagidaki iki bisikletten hangisinin cites seti daha iyidir ve hangisi daha kolay yolda yokuş tırmanır? Duz yol ve koy yolları icin hangisi daha iyidir? Tur olan s kadro mtb olan xs kadro. Yol bisikletinde 48 kadro bacak arama degiyordu ben en az 3 5 cm ara olsun istiyorum hangi kadro uygundur.

MTB HEXAGON 1.0 XS model
TEKNİK ÖZELLİKLER

KADRO
Alüminyum Performansı

MAŞA
Kross (travel 80mm)

LASTIKLER
Mitas Ocelot (26 "x 2.1")

JANTLAR
Kross (alüminyum, 26 ", çift duvarlı)

ARKA VITES DEĞIŞTIRICI
Shimano Turney RD-TX800

ÖN FREN
V-brake

ARKA FREN
V-brake

VITES KOLU
Shimano Revoshift SL-RS36 (3x7)

ZINCIR
YBN S50

RUBLE
Shimano Tourney MF-TZ21 (14-28T)

GIDON
Alüminyum (660mm, 31.8mm)

SELE
Alüminyum (350mm, 27.2mm)

ÖN VİTES DEĞİŞTİRİCİ
Shimano Tourney FD-TZ500

VİTES
21

EVADO 1.0 S model
TEKNİK ÖZELLİKLER
ÖN VITES DEĞIŞTIRICISI
Shimano Tourney FD-TZ31

KADRO
Kross (Aluminium, double wall)

MAŞA
Kross

LASTIKLER
Mitas V84 Gripper (28"x1,6")

JANTLAR
Kross V-brake

ARKA VITES DEĞIŞTIRICI
Shimano Tourney RD-TY300

ÖN FREN
V-fren

ARKA FREN
V fren

VITES KOLU
Shimano Revoshift SL-RS36 (3x7)

ZINCIR
S50

RUBLE
Shimano Tourney MF-TZ21 (14-28T)

GIDON
Alüminyum (640mm, 31.8 mm)

SELE
Alüminyum (DM / S-300mm, DL / M / L-350mm, 27.2mm)

VİTES
21

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Satışta o Hakan bey kış gelmeden başka bir tane kullanabileceğim bisiklet almak istiyorum. Corelli sonra satılsa da olur. 1250 den koydum duruma göre pazarlıklı vereceğim artık.
corelli de hoşnuza gitmeyen ne oldu acaba?

corelli de hoşnuza gitmeyen ne oldu acaba?

İnce tekerlere maalesef alışamadım. Yaştan dolayı olabilir. Daha önce de hiç kullanmamıştım ince teker.

Merhaba arkadaşlar.. Ben uzun zamandır Scott Aspect 740 Mtb kullanıyorum,uzun yol yapmadım max 80km gittim.. Biraz kendımı zorlayıp 100km üzerine çıkmak hatta yakın mesafe kamp yapmayı düşünüyoruz. Acaba bisikleti değiştirsem mi yoksa sadece tekerleri değiştirip şehir bisikleti lastiğimi alsam ? Her ikisinide öneren oldu ama max 150km gideceğim,bisikleti seviyorum ama tırtıklı ve geniş tekerler hantal kalır diye düşünüyorum..Deneyimli arkadaşların tavsiyelerını beklıyorum :)

Merhaba arkadaşlar.. Ben uzun zamandır Scott Aspect 740 Mtb kullanıyorum,uzun yol yapmadım max 80km gittim.. Biraz kendımı zorlayıp 100km üzerine çıkmak hatta yakın mesafe kamp yapmayı düşünüyoruz. Acaba bisikleti değiştirsem mi yoksa sadece tekerleri değiştirip şehir bisikleti lastiğimi alsam ? Her ikisinide öneren oldu ama max 150km gideceğim,bisikleti seviyorum ama tırtıklı ve geniş tekerler hantal kalır diye düşünüyorum..Deneyimli arkadaşların tavsiyelerını beklıyorum :)
Ne üzerinde zevk alıyorsanız öyle gidin sonuçta kamp yapabilme ihtimalinizi varmış acele işi olan zaten uzun yolda biisklete binmez lastikmiş oymuş buymuş hiç takmam kafama basar giderim zevk uğruna yoksa arabalar motosikletler ne güne duruyor😆

Ne üzerinde zevk alıyorsanız öyle gidin sonuçta kamp yapabilme ihtimalinizi varmış acele işi olan zaten uzun yolda biisklete binmez lastikmiş oymuş buymuş hiç takmam kafama basar giderim zevk uğruna yoksa arabalar motosikletler ne güne duruyor😆
Tabiki onu orası öyle haklısınız ama yolda rezil olmak istemiyorum.Eziyet haline gelmesinden korkuyorum ;)

• Beğen
Tepkiler: hasanben

Ben scott bisikletimle şehirde daha doğrusu asfalt ağırlıklı uzun yol gitme durumuna göre dişli 26x1.50 lastik taktım. Akıcılığı çok daha iyi oldu. Dişli olmasından dolayı kaldırım ya da benzeri engellerde tutuş özelliği de baki kaldı. Tavsiye ederim.

Not: düz yol lastiği bir dönem kullanmıştım ama asla tavsiye etmem. Kaldırıma çıkarken ya da mazgallardan geçerken ıslakta saçma sapan beklenmedik anlarda kayıyor.

Mevcut lastiğinizle 80km yaptığınız enerji ile yaklaşık 110km kadar yol yaparsınız bahsettiğim dişli ince lastikle. 26 ölçüsünü benim bisiklette o olduğu için verdim. Sizinki 27.5 ise size uygun en ince dişli lastiklere bakın derim. Ve de mümkünse zırhlı olmasınlar. Zırhı olmayan modeller 605-620 gr civarı gelirken zırhlı olanlar 900-950 gr oluyor. Lastik kolay patlamasın diye o kadar ağırlık bence saçma. Ama gene de siz bilirsiniz.

Geri