Scudo Sports

Uzun turlarda mtb mi, şehir-tur bisikleti mi?

@ademdogan

bildiğim ve araştırdığım için sana şu markaları öneriyorum fiyatı biraz artırma imkanın varsa
scot tur bisikleti sanırım sub serilerindenbiriydi
trek fx 7200 serilerinden biri
o dediğin markayı duymadım zaten hepsinin üretimi asyada yapılıyor
ikinci el trek fx vardı forumda ona bir bak
bu arada görüşlere saygılıyım tabi ki uzun turda amortisöre bir şey olduğunda acaba ne yapıcaksınız disk fren olunca onu kime tamir ettireceksiniz

• Beğen
Tepkiler: ademdogan
Scudo
Arkadaşlar her bisikletle dünya turu yapılır ama rahat yapılır ama yorucu :) bi şekilde yapılır.Size tavsiyem cyclecross bir bisiklet alıp hem dağ bisikleti gibi arazide rahat etmek hemde uzun turlara göre yük yükleyip rahat yol almak specialized da tricross var yük koyma yerleride var ama fiyat tuzlu 5 milyar sanırım :(

Adem Bey işin aslı (tecrübeleri göz önünde bulundurursak) iyi bir mtb ile tura da çıkılır şehir içinde de rahat rahat kullanılır, mtb olarak kron 4000 kullanıyorum lastik seçimim de michelin x trail bu bisiklet ile yaz boyu 2500 km yaptım turlar hep günü birlikti 100 km (-+20km) civarı bisikleti konforunda da gayet memnun ladım (michelin lastikler varken).
28 jant bisiklete gelince kron rocketi aldım asdece 40km sürebildim :) kesinlikle yazın bende olsaydı her uzun yola bununla çıkmazdım dikkatli olmak gerekiyor üzerinde ama kullanma keyif derseniz kesinlikle bir de yol bisikleti tavsiye ederim koyacak yeriniz de varsa bütçe de uygun ise kesinlikle tavsiye ederim 2 sinin de yeri ayrı .... saygılar...

• Beğen
arkadaşlar whistle marka bisiklet almayı düşünüyorum
marka hakkında yorumalrınızı bekliyorum
özellikle kullanıcılarda teşekürler

Tur Bisikleti Daha Uygun Olacaktır Cunku Yukleyecegınız Bagaj Ve Yuk Farkıda Var :) Mtb Uzun Yollarda Pek Konforlu Sayılmaz :) Tur Bisikletine Göre

• Beğen
Kesinlikle tur bisikleti diyorum.Açılarından dolayı oturma pozisyonu olarak tamamen uzun yol için tasarlanmış.Bizzat kullandım ve arada cok fark var.Rahatlıkla söyleyebilirim.

Adem bey öncelikle meslektaş olduğumuzu belirtmek isterim. Bu bisikleti sadece spor yapmak amacıyla kullanmayacağınızı, aynı zamanda günlük işlerinizi ( bakkal-market, okula gidip gelme,kahveye-halı sahaya gitme vb.) yapmak vasıtasıyla üzerinde bolca vakit geçireceğinizi düşünüyorum. En azından ben böyle yapıyorum Bu nedenle bir şehir/tur bisikleti almanız ve extra masraf olmaması için çamurluk-bagaj gibi ekipmanlarının da bisikletin üzerinde geliyor olması yararınıza olacaktır.
Marka ve modele gelince tamamen kişisel beğeni ve maddiyat ile alakalı bir durum. Şahsen ben seçimimi sedona 311 modelinden yaptım. Bir şehir ve tur bisikleti olarak olması gereken her özelliği mevcut ve fiyat olrak da 650-700 tl ye alınabilir. Kask+tayt+led lamba+forma gibi ekipmanlarla size en fazla 900 tl ye mal olur.Ben bu bisiklete birde çok dik yokuşlarda kolaylık olsun diye mtb ynakol ve octalink göbek değişimi yaptım.(100 tl) Bu bisikleti beğenmediyseniz o zaman tasarım ve malzeme olarak daha üstün trek,scot,giant,vb. marka bisikletlere yönelebilir ve iki kat daha fazla ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Ağırlık olarak da pek bişey farketmez. Benden bu kadar.. Herşeyden önemlisi umarım güzel bir seçim yapar ve bolca pedallarsınız..

Merhaba arkadaşlar,

Ben uzun yol için bisiklet bakıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Boy: 184cm
Kilo: 81
Bütçe: 1500 tl civarı

Biraz araştırma yaptım, ancak bir de tecrübeli dostlardan marka ve model bilgisi almak istedim. Fiyat +200/-200 oynayabilir, ancak tercihim 1500 tl civarına alınabilecek bisikletlerden yana. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,
Arkadaşlar çok güzel teknik açıklamalar yapmış yollarımızın bir gün bir yerlerde buluşması dileğiyle bende bir kaç satır yazmak istedim. İmkan varsa uzun ve kısa turlar için iki ayrı bisiklet olmasında fayda var diye düşünüyorum. Ama yok ise öyle bir imkan en az 27 vites, aktarıcılar ve frenleri kalite olan bir MTB, zamanla jant ve teller şeklinde kaliteyi arttırdıktan sonra mis gibi turlar yapılabilir.
Herkese Mutluluk içinde Güzel turlar dilerim.

Cube şehir trekking modelleri de çamurluk bagaj aydınlatma mevcut.
Ön amortisörlü ve amortisörsüz modeller var.
Ancak almışken kilitlenebilen amortisörlü öneririm.
Çünkü hem amortisörlü hem amortisörsüz gibi kullanma seçeneği sunuyor.:)
Örnek olsun diye satıcı firmalardan biri.:)
Bulunduğunuz şehirdeki cube satıcısına bakabilirsiniz.:)

• Beğen
Tepkiler: Huzur
@Huzur aynen katılıyorum 27 vites üstü frenleri bombastik agırlık olarak 15 civari MTB lerle çok rahat tur yapılabilir örn. Bende Btwin rockrider 580 var 30 vites ağırlık 13 kilo günlük hiç ama hiç yorulmadan güle oynaya 70 100 km yapıorum uzun bi sürüs şansım daha olmadı yeni aldım ama yanımda bi kaç arkadaş ile gidemiyecegim yer yok :) günlükte 150 200 rahat giderim tahminim. (lastik ebat 1.75) hem şehir hem yol hem dağ sürüşleri için hepsinin ortalaması gibi bişey oldu herkeze saygılar :)PicsArt_09-06-05.42.43.jpg

@YASİN07

Mtb ler kilitli amortisör varsa ve dişli mtb lastiği yerine tur lastiği takılırsa (örnek schwalbe marathon serisi vb. olabilir) uzun yol ve tur görevini fazlasıyla görür.:)
Oturuş pozisyonun da dike yakın olması şartıyla. :)

• Beğen
Tepkiler: Huzur
öncelikle konu açamıyorum (genel görünüm için denetliyor da kaldı) buraya yazdım cevap verirseniz sevinirim.Ben bisikleti şehir içinde ve kısa turlarda(günübirlik) kullanacağım bisiklet tecrübem var bisikleti sürerken ellerimi ve bileklerimi maşa olarak kullanabiliyorum ancak yaşım 14 şehir bisikletimi almalıyım yol bisikletimi bu arada yol bisikletleri yaşım için uygun mudur benim için erken yaşta başlaman daha iyi olur diyenler çok oluyor bisiklette konfor önemli değil konforu kendim sağlayabiliyorum ve bisiklet fiyatları 2017 de çok artar mı?

konumun linki: https://www.bisikletforum.com/konu/...ha-avantajli-yoksa-sehir-bisikleti-mi.144390/

cevap veren yok mu

@bacobaba39 zevk meselesi aslında,yol bisikletinin verdiği keyfi bana hiçbir şehir bisikleti vermiyor:) yaş konusunda sıkıntı olmaz daha önce sürmüşlüğün var mı bilmiyorum eğer yoksa yol bisikletini satın almadan önce dene çünkü herkes sevmeyebiliyor

Geri