Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V-Fren Ayarı

@Kassady Bahsettiğiniz sorunlu parçaya girmesi gereken siyah fren kablosunu ya fotoğraf açısından ben göremiyorum ya da sahiden yok :)
Bisikletin arka tarafı olduğunu görüyorum ama siz benim yazdığımı dikkatli okumamışsınız.
Sol arka temsili;
WP_20200410_13_52_28_Pro.jpg

Scudo
o parça kablonun desteğiyle duruyor, kablo yolundaki ilk kablonun geçtiği kısımdan geçiyormu ( silindir gibi olan) kablonun fren yaparken esnememesi gerekiyor.

@Kassady Bahsettiğiniz sorunlu parçaya girmesi gereken siyah fren kablosunu ya fotoğraf açısından ben göremiyorum ya da sahiden yok :)
Bisikletin arka tarafı olduğunu görüyorum ama siz benim yazdığımı dikkatli okumamışsınız.
Sol arka temsili;
242071 dosyayı görüntüle
Afedersiniz yanlis anlamisim o attigim fotoda siyah kabloyu takmadan denedim fakat sonradan kabloyu takarak da denedim kabloyi gidondaki delikten gecirdim ucunu da o borunun girisindeki misima kadar getirdim fakat bu mekanizmanin durusunu etkilemedi bir yerde hata yapiyorum ama neyi anlamadim :(
o parça kablonun desteğiyle duruyor, kablo yolundaki ilk kablonun geçtiği kısımdan geçiyormu ( silindir gibi olan) kablonun fren yaparken esnememesi gerekiyor.
Ustat siyah kabloyu gecirip de denedim fakat bir degisiklik olmadi siyah kablonun dis derisini u
O borunun girisine gelecek sekilde taktim faakat bir degisiklik olmadi durusunda. Bu kismi anlatan bir cideo var mi acaba yazarak anlamayacagim ben bunu galiba :) istanbul civarinda yaparim diyen varsa istedigi yere getirebilirim bu arada kafaya koydum ben bunu ogrenicem :)

sorun kablonun bir şekilde hareket etmesinden kaynaklanıyor gibi. yani frene basınca kablo hareket ediyor mu? etmemesi gerek

Tam olarak ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız bir bisikletçiye götürün. Burada çoğumuz kablonun kısa olduğunu düşünüyoruz. Bu şekilde kullanmayın, frenler çok önemli. Ayarları düzgün olsun.

Dostlar sizi çok uğraştırdım biliyorum ama bugün iki deneme daha yaptım. Şöyle anlatayım kablo yerleri gidonun alt kısmında bende. Frene bastığım pedalın ordaki kablo görselde görüldüğü gibi tam oturmuyor ucundan o siyah kılıf ayrılıyor sürekli. Neyse teli çıplak bir şekilde gidonun altındaki ilk delikten geçirdikten sonra çıplak şekilde bir süre ilerlettikten sonra tekrar siyah kılıf takıyorum. Gidonun altındaki ikinci deliğe giriyor kılıfla birlikte ( Çünkü bu delik daha geniş ve kılıfla geçmesi gerekiyor diye anlıyorum) Neyse oradan kılıfla devam edip U şeklinde olan boruya kadar geliyor. Fakat u şeklinde boruya kadar gelen kısımda baya bol kalıyor kablo bu sefer denememde önceki gibi yukarı doğru çıkmadı o metal oynayna parça fakat bu sefer de fren tutmadı iyice germeme rağmen frene bastığımda boş çekiyor nerdeyse.

Son iki görselde de gidonun altındaki ikinci dlikten daha kısa bir kılıfla geçirdim. Bu sefer yine tel çok uzun kaldı fren yine boş çekti.

Dediğiniz gibi bisikletçiye yaptırıcam muhtemelen. fakat bunu kafaya taktım öğrenicem :)

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.58.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.58.jpeg
    346,1 KB · Okunma: 24
  • WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59.jpeg
    119 KB · Okunma: 25
  • WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.53.13.jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.53.13.jpeg
    297,1 KB · Okunma: 24
  • WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59 (1).jpeg
    287,7 KB · Okunma: 23
  • WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-09-29 at 08.46.59 (2).jpeg
    309,1 KB · Okunma: 20
@Kassady 5 dakikalık işi var, götür düzgün bir bisikletçiye usta yaparken izle ve öğren derim. Anlatmayla zor biraz. Kablo ve telin gereğinden fazla uzun, ikisini de kısaltacak ve ayar çekecek muhtemelen.

@Kassady 5 dakikalık işi var, götür düzgün bir bisikletçiye usta yaparken izle ve öğren derim. Anlatmayla zor biraz. Kablo ve telin gereğinden fazla uzun, ikisini de kısaltacak ve ayar çekecek muhtemelen.
Üstat dediğiniz gibi yaptım bisikletçiye götürdüm. Problem orta kanaldaki siyah fren borusunu tutan o vidaya benzeyen ucu kalın gri renkli parçanın düşmüş olmasından kaynaklanıyormuş. Fren patladıgında o vidalı parça nasıl çıktı anlamadım ama bir şekilde ordan çıkmış sanırım. Bu parça ne olarak geçiyor adı nedir tam olarak? Fren seti aldım onun içinden de çıkmadı.

Bu arada diğer tüm cevap veren dostlara destekleri için teşekkürler.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-10-06 at 21.30.00.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-06 at 21.30.00.jpeg
    86,9 KB · Okunma: 20
@Kassady Fotoğrafta ortadaki vidalı parça orada olmaması gerekiyor, plastik siyah kablo uçlarından takmanız lazım o kabloya da. 1 ve 3. kablo gibi olmalı.
(link) işinizi görür.

Hocam bu parçayı bisikletçi taktı aslında neden bunu taktı anlamadım ben de. Elinde eminim o plastik parçadan da vardır ama bunu takması bana da garip geldi çok anlamadığımdan müdahale de etmek istemedim. Bu dış fren kablo ucu o gidona kaynaklı olan kısıma sıkışarak mı tutuyor teli orada hocam?

Edit: Ortadaki alan diğer ikisinden daha geniş acaba o yüzden böyle bir ekipman kullanmış olabilir mi ? Çünkü baktım o bahsettiğiniz uçların kabloyu orada sabit tutma şansı yok daha geniş oldugundan dolayı.

Son düzenleme:
Edit: Ortadaki alan diğer ikisinden daha geniş acaba o yüzden böyle bir ekipman kullanmış olabilir mi ? Çünkü baktım o bahsettiğiniz uçların kabloyu orada sabit tutma şansı yok daha geniş oldugundan dolayı.
Oranın diğerlerine oranla daha geniş olmasının nedeni muhtemelen fren tellerinin vites tellerinden daha kalın olmasındandır, fotoğrafta tellerin kalınlık farklarına bakabilirsiniz. Normalde o ayar vidası gidonda fren kolunun üstünde oluyor. Neden oraya o parçayı taktığını ben de merak ettim :naslyni: Eğer decathlona uğrarsanız linkte ki üründen alıp kendiniz de değiştirebilirsiniz. Ya da başka bir bisikletçide hallederler.

Merhaba ön frenim kendini bırakmıyor. Böyle boşluk var, kaliper üzerinden elimle açtırabiliyorum ama kendisi çektirmiyor. Bunun ayarı var mı?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: Ekincan
Geri