Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

Balata temizleyici al kullan. Lakin Würth ticaret yapan bi firma olduğu için ürünleri pahalıdır. Onun yerine imalat yapan (en azından fason imalat yapan) akfix, motip(özellikle motip ürünleri uygun ve kalitelidir, piyasaya gireli bir sene civarı oldu çünkü) gibi markaları alırsan işini görür. En azından denemiş olursun. Sonuçta bu ürünlerin işi balatalarda ki yağ, kir, leke her türlü sorunu çözüp fren hakimiyetini arttırmak;)

Scudo
@lealtad eve gidince deniyecem dün sabunla giriştim :D bakalım bir değişiklik varmı yoksa yeni balata+rotor alırım.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Balatada gereksiz gibi duruyor ama sana kalmış artık;) Net üzerinden araştır birçok farklı yöntem var lakin bir o kadarda saçma sapa yöntemler var onlardan kaçın:harika:

Balata temizleyici al dene. Zaten tek kullanımlık bişey değil her zaman lazım olacak sana elinde olur yarın öbür gün gene gerekirse

Tamam bildiğim biryer var motul firmasınım satıyodu uzun tüpleri 33 tl idi iyi mi ?

(link)

lastik alıyorum 26"(inç) olacak 1.5 burdaki select size daki wire bead nedir anlayamadım

@Lemi Öztürk "Wire bead" :Kenarları telli yani katlanmaz " demek.

Göbek bilyeleri veya göbek milinde bir dağınıklık olabilir mi acaba?
Tekeri üstte tutup yanlara doğru sallamayı dener misin?

Merhaba arkadaşlar.Mosso wildfire md modelli bisikletim var.Öncelikle bisikletim disk fren.

Tura çıkıcağım için bisikleti toplama aşamasındayım.Temel olarak çadır,mat,uyku tulumu,bagaj gerekiyor.

Çadır olarak (link) hem kullanıcı yorumları iyi ve hoşuma gitti özellikleri.

Uyku tulumu olarak olarak (link)

Mat olarak (link)

Bagaj olarak (link) bu veya (link)

Şimdilik düşündüğüm şeyler bunlar.Önerilere açığım.Lakin 1 ufak sorunum daha var.Portbagaj ihtiyacım var ve hangisini almam konusunda fikrim yok.Linklerini verdiğim bagajlara uyacak ve disk uyumlu bagaj arıyorum.Bu arada ne kadar ucuz o kadar iyi benim için ona göre tavsiye verirseniz sevinirim.Bunlar haricinde diğer çadır ve tur malzemeleri önerilerine açığım.Çünkü hiçbirşeyim yok ona göre.

Bir arkadaşımda tek kişilik bir çadır var 100 lira istiyordu çok hafif ama biraz küçük istersen iletişim bilgilerini paylaşabilirim 100 lira bedava !

Bu arada çadır sıfır hiç kullanılmamış

linkini verdiğim çadır daha uygun ama ? :D

Uyku tulumunu 15 derece sadece yaz aylarinda kullanabilirsiniz o yuzden daha iyi bir tulum.alin derim. Cadir tam bir f/p ürünü. 2.5 kg agirligi da iyi. Sizi uzmez. Mat en onemli konulardan biri dechatlon daki matlar iyi degil sisme mat almayacaksaniz en azindan thermarest in katlanabirlir su ürününü tavsiye ederim (link)

@mehmet ulaş çok yüklü ve çok uzun bir tur olmayacağını varsayıp disk freni de göze alarak düşük fiyatlı olarak önerebilecek bagaj: (link)

Kamp mutfağı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama ispirto ocaklı tam takım şu seti kullanıyorum: (link)

Mat olarak da şişme matlarla kıyaslanamaz tabii ki ama şununla idare ediyoruz: (link)

@apeironur

Kamp mutfağı düşünüyor musunuz bilmiyorum ama ispirto ocaklı tam takım şu seti kullanıyorum: (link)

Set güzelmiş. Buradaki malzeme iç içe geçiyordur sanırım. Kapatıldıktan sonra toplam büyüklüğü ne kadar acaba?

@uncass Evet iç içe geçiyor. Bir kayışla tüm seti sabitliyorsunuz. Yanlış olmasın kutudaki hali hemen hemen 20x20 cm'lik küp şeklinde. Açık olarak akşam fotoğrafını çekip gönderirim.

Heybeye bu kadar para vermek yerine bir 'kendin yap' heybe yapmayı düşünebilirsin.Ayrıca şu (link) çantalardan 2 tanesiyle daha büyük hacimli(34 L) bir heyben olmuş olur.Ben de hazır almayı düşünüyordum amma ve lakinki şu yazıyı (link) okuyana kadar.Şimdiden hayırlı yolculuklar ;)

çadır olarak bütçeniz varsa husky bizam öneririm bu quechua ile aynı özellikde olan çadırlar piyasada 30 40 liraya var.Benim bisikletim de disk fren hidrolik değil mekanik.Hidrolik uzun turda belki sorunlu olabilir.O tur çantası ufaktır alırken bunun bir büyüğü yeşil olan bir çanta var (link) bir üst modeli daha konforlu onun üst kısmı ayrılıyor bu bütün.Matı kalın seç düz mat alıp ekonomi yaparken biraz kalın olanı al faydasını çok görürsün.Uyku tulumunu denemeden alma ileriye yönük alman daha iyi olur uzun zaman kullanacağını düşünüyorum.Alüminyum tek tip bagaj var bunun kanca yerlerini süngerle sarman iyi olur.Bu bagajı alırken tel bant yanında bulundurmanıda öneririm.Çok iyi bir bütçeye sahipsen tubus alabilirsin.Lakin tubusun disk uyumlusu varmı bilmiyorum.Yemek ocak için brs marka ocaklar benzin ocağıdır.Yemek yapacak kadar iyidir.Sefer taslarından tencere yapılabilir ucuzluk pazarında her çeşiti var.
son olarak yazın tura çıkacaksan bedelsiz bir çadır verebilirim eğer eksiği varsa giderip kullanabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@apeironur
Yazın çıkacağım yaklaşık 1 aylık yolculuk için Trangia 27-2 düşünmekteydim,fakat bahsettiğiniz bu set kafamı çeldi.Setteki parça sayısı daha çok. Gerçekten memnunsanız ve tavsiye ediyorsanız bundan alıp % 50 tasarruf etmiş olacağım. O parayı da daha iyi bir yere harcarım. En önemli sorum şu; Acaba rüzgar korumalığı rüzgarın yönüne çevrilmek suretiyle Trangialardaki gibi iş yapıyor mu?
Şimdiden teşekkürler

Geri