Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

V fren tamir takımı ve diğer sorularım

Benim almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem ruble sökme anahtarının saplı olanını almakta yarar var. Değilse ruble sökme aparatınına kuvvet uygulayacağınız ayarlı anahtarın kaliteli ve mümkün olduğunca uzun saplı olması faydalı oluyor ( 10 inç ve üzeri tercih edilebilir) yoksa yeterince kuvvet uygulayamadan diş kaçırıyorlar.
Size pas sökücü sıkıp bir süre bekleyin , ikinci bir kişinin yardımı ile daha fazla kuvvet uygulamaya çalışın gibi genel tavsiyeler dışında bir şey söyleyecek bilgim yok.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    9,4 KB · Okunma: 26
Scudo
Ruble özellikle uzun süre sökülüp takılmadıysa bu videolardaki kadar rahat çıkmıyor genelde. Mengene varsa o aleti mengeneye sabitleyip komple tekeri çevirerek çıkarın daha kolay olur.

Bu arada ruble videodaki ile aynı tipteyse (resimlerden aynı gibi geldi) bunlar vidalı ruble olarak biliniyor. Kaset olanlar daha değişik. Dişlileri söktüğünüzde cır cır ses çıkaran parça dişli kısımda değil, göbek tarafında kalıyor onlarda.

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Kullanılan rubleyi sökmek o kadar kolay olmayabilir. Kullandıkça sıkılaşıyor.. Biraz uğraştırır sizi ama zevkli uğraşlar bunlar. :) Kolay gelsin..

@Gökhan Akkaya geç cevap verdim ama olsun :D sorun ondanmış jant yuvasına tam oturmamış ondan yani saolun :)

Forum sakinleri, başlık benim soruma da çok uygun olunca yeni başlık açmak yerine burada sormayı tercih ettim. Umarım mehmet beyin sorusunu sabote etmiş gibi olmam.

Yaklaşık 2.100km dir, sakin şehir/tur sürüşleri için kullanıyorum bisikletimi ve hidrolik frenlerimin shimano resin balatalarını dün söküp bakmak istedim. Zaten fren tutuşu olarak bitmiş gibi his vermiyor, fakat mehmet bey'inkiler gibi benim de fotolardan görüleceği üzere üzerinde çukursal aşınmalar var. Bunların rotorlara bir zararı var mı? Neden bu şekilde aşınıyorlar, kum/torpak sebebiyle mi? Rotorda çizilme hissetmedim, ama balataları değiştirmek gerekir mi bilemedim, danışmak istedim.

Herkese bol keyifli sürüşler

@Batuhan Keleş çıkıntı olmadığı sürece çizmez ama değiştirin derin parçaları gitmiş yıpranmış gibi , onun haricinde bakım temizleme spreyleri var onlardan bi sık öle dene yine aynıysa değiştirirsin.

Merhabalar.Yaz geldi bende uzun tayttan kurtulayım kısa tayt alayım dedim.Gittim decathlona tayt 700 xc modelini aldım.Askılı bir tayt , hem rahat.Ama aklımda bir soru var.Bu tayt normalde jelli olarak geçiyor.Ben jelli diye aldım.Pek jel havası vermedi.Bende uzun tayt vardı 30 tl olanlardan onlarda pet vardı.Uzun süreli kullanımlarda 1-1,50 saat arası yanma yapıyordu.Dedim jelli(sözde) aldım yanma hissi geçer.geçmedi arkadaş .Bu tayt jelli değil mi ? Jel var ise kalitesiz veya az koymuşlar?Ayrıca bunun kullanımı nasıl ? İçimize boxer filan giymiyoruz diyr biliyorum ben.Ben mi yanlış kulanıyorum yoksa tayt mı kötü ? Bu adada yanma hissi oldukça rahatsız edici.Olmazsa gidip iade edicem zaten.

@mehmet ulaş (link)
Bu gün aralıksız 3,5 saat sürdüm(60 km.)en ufak bir rahatsızlık vermedi.Sanki bir 40km daha götürür gibiydi.

@Ahmet-E
Aynısından ben de aldım. Daha deneme şansım olmadı. Fakat taytın fileli kumaşı ve pedinin yapısı rahatmış gibi görünüyor.

Ben de tayt 500 modelini kullanmıştım, baldırların üst tarafında (afedersiniz apış arasına yakın bölgede) tahriş ediyor. 3-4 saatlik sürüşlerde rahatsız oluyorum. Sanırım cilde uygun olmama gibi bi problem var

"chamois cream" yada "chamois butter" düşünebilirsiniz, kullanımı ile ilgili bol sayıda video bulunmakta.

@mehmet ulaş Merhaba; Tayt icin fikrim yok fakat icerisine boxer giyileceğinide düsünmüyorum.İade edin.Kullanılmıs vs. olayına kacarlarsa Paranın belli kısmını vermek zorundalar 1 hafta gibi bir deneme süresinde.

@Lenora Nora tamam o zaman 1-2 gün daha kullanayım :D

Merhaba iyi geceler arkadaşlar.Moon marka bir kaska sahibim.Yaklaşık 9 ay önce almıştım onu.Kaskı değiştirmeyi düşünüyorum.Hava akıcılığı hoşuma gitmiyor ve rahatsız ediyor.Kaskı çıkardımmı bi bakıyorum kask ıslak halde.Kaskla m alakalı bu konu ?100 tl ye kadar olan kask önerilerinizi bekliyorum.Bu arada decathlondaki crossfire kasklar hoşuma gitti.Onlar nasıldır hava alışı,ergonomisi,ağırlığı vs... kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Bell Solar var o fiyata ama ben pek memnun değildim. yanlış hatırlamıyorsam 23 havalandırması vardı.

levior(made in Germany) diye bir marka var ben de onu kullanıyorum.. arkasında gece kullanımı için yanıp sönen kırmızı ışıkları da var. hava akımıda oldukça iyi. fiyatı da 90 tl.

Geri