SinanU
Üye
- Tepki
- 96
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- b'Twin
Keyifle kahve içeyim o arada foruma bakayım dedim ve bu paylaşımla kahvenin bir kısmını döktüm 😂😂😂Konu başlığı: Vegan beslenme
İlgili konuda konu dışı yorum yapmak istemedim ama bu veganlıkla ilgili yeni okuduğum bi paylaşım olduğu için yazmak istedim.Herkese keyifli forumlar 🙋🏻♂️, Netflix serisi GameChangers isimli belgeseli izlemenizi öneririm.. Geleneksel anlamda et ve hayvansal besin ile kaliteli protein ve sağlıklı yaşam kazandığımız yerine aslında neler kaybettiğimizi, vegan beslenmenin önemini profesyonel sporcular üzerinden vurgulayan bir belgesel.. 35 yaşında Amerikan pist bisikleti milli takımına giren ve 39 yaşında olimpiyat şampiyonluğu elde etmiş dotsie bausch tan, Mr olimpia in onur başkanı arnald Schwarzenegger den Jackie chan e pek çok ünlü isim de yer almış .. sitelerinde de örnek beslenme programları bulunuyor.. mesela enflamasyon konusunda da, bitkisel beslenmenin ne kadar avantajı olduğu, insan anatomisi in aslında hayvansal değil bitkisel beslenmeye muhtacliginin işlendiği , çok dolu bir içerik...
(link)
Vegan anne babaların hiç et vermeden büyüttüğü çocuklar gerizekalı falan olmuyor ama... @Umur Bora Elinde bilimsel çalışma varsa göstermesini ister misin beni "bloklamış" da.İnsan ateşi bulup da etçil beslenebildiği için homo sapiens oldu, aksi takdirde bu noktaya gelemezdi. Belirli yaştan sonra vejeteryan vs olmanızda sakınca yok ama çocuklar et yemezse gerizekalı olur.
Zannediyorum evrimsel süreçte geldiğimiz noktada hayvansal gıdaları sindirebiliyor olmamızdan dolayı böyle bi yorum yapıyor olabilir, neticede bugün neysek oyuz. Ama ben @mcanerg in savını dayandırdığı kaynakları bilemiyorum tabi.Vegan anne babaların hiç et vermeden büyüttüğü çocuklar gerizekalı falan olmuyor ama... @Umur Bora Elinde bilimsel çalışma varsa göstermesini ister misin beni "bloklamış" da.