seko35.50
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 17.564
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Eğer şu resimdeki yol yarış parkurunda olan bir yol ise,bu yolu parkura katmak tek kelimeyle işgüzarlıktır! Belediyeye ''gel şuraya bir kamyon asfalt at'' demek bu kadar zor olmamalı.Geçen seneden hiç ders alınmamış belli. Hala ısrarla anlamak istemeyenler var. Kimse asfalt soğuktu çok sarstı vs demiyor. Amatör yol yarışı düzenliyorsan, parkurunda mıcır kabul edilemez. Bakın özellikle anlamak istemeyenler için maddeler halinde yazıyorum. Rüzgar olabilir doğa olayı tamam. Yağmur olabilir doğa olayı tamam. Her yol sıcak asfalt olmayabilir, dünyanın her yerinde olabilir satıh kaplama asfalt bu da tamam. Ama sene olmuş 2023, mıcır ile “yamanmış” asfalt olmaz olamaz. Olursa da oradan “amatör” “yol bisikleti” yarışı geçmez, geçemez, geçmemeli.
Soğuk asfalt dirayet ve ekipman işidir, virajlar teknik kabiliyettir. Tırmanış kondisyon meselesidir. İniş yetenektir. Yarışmak tutkudur. Finişe gelmek mutluluk, podyum yapmak ise tatmindir. Ama mıcır sürprizdir arkadaşlar. En büyük sürpriz faktörü olabilir bu sporda. En iyisi en tecrübelisi de hiç beklemediği anda kendini yerde bulabilir. En amatörü de sorunsuz geçip gidebilir. Bırakın amatör yarışı, yarış olmayan yerde bile, trafik açısından sıkıntılıdır mıcır ile yama yapmak.
Geçen sene bu hataya düştünüz insanlar tepki gösterdi. Tuttunuz o yolu tersten yine koydunuz. Üstelik yarış öncesi yol rehabilitasyon çalışmaları tamamlanacak sözü verildikten sonda.
Arkadaş, fakir bir ülkede yaşayan, çoğunluğu dar gelirli olup, hobisine-sporuna zaman ve para ayıran insanlarız biz.
Bir tayt 500 lira, bir lastik 1000 lira, bir jant 5000 lira. Bakın burada 1 litre pırıl kaç para biliyor musun diye bağıran dayı moduna girmek istemiyorum ama bunlar gerçek. Mıcır olan yerde, ister göbekli beyaz yakalı, ister karın kaslı mavi yakalı, ister sagan, ister pogacar olun fark etmez. Düşerseniz maddi, manevi zarar görürsünüz. Bakın 2022 tour’da pogacar, yol kenarındaki azıcık mıcırdan dolayı düştü iniş esnasında. Onların arkasında koca bir takım, bisiklet ve jant dolu bir araba var.
Bizim arkamızda kim var ? Şikayet eden bisikletçiler ile dalga geçen başka bisikletçiler.
Söyleyeceklerim bu kadar.
296729 dosyayı görüntüle
İlaveten,bu kadar insanı ilçeye getiriyorsun,bu insanlar otellere,kafelere,lokantalara vs. para birakiyor,senin ilçene katkıda bulunuyor,belediyeninde bu ricaya hayır diyeceğini zannetmiyorum.Bana soyleselerdi,gider belediye başkanıyla birebir görüşür ben bile söylerdim yahu!😂
Son düzenleme: