Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Scudo
Yahu size de yaranılmıyor...
Hastalık yayılmasını diye -evde kal- dediler..
Yaşları günlere paylaştırıp havalandırmaya çıkardılar..
Evlere kadar maske-kolonya dağıttılar...
İstifa edeni kahraman tivit atanı hain ilan ettiler..
İşsize iş aşsıza aş verdiler....
Bir hafta sonu evde kalamadınız...
Yazıklar olsun size beee :koptum: :koptum: :koptum:

Çocuk oyuncağı gibi akşam yasak sabah serbest,ben öyle istedim öyle oldu. 😡 Böyle yapıldığı müddetçe halkın gözünde iş ciddiyetini yitiriyor,sokakta 10 kişiden 8i hastalığı ciddiye almamaya başladı.

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler, ne gibi tedbirler alıyorsunuz? Aslında bunu ayrı bir başlıkta açıp sormak isterdim ama yetkililer Corona olayı dallandırmak istemiyor, sonra ceza yiyoruz. :)
Toplu sürüşler sıkıntılı olabilir, tek sürüşler daha güvenlidir lakin maske olayını nasıl yapıyorsunuz?

Geçende yanımdan iki yol bisikletli geçti, gayet normal giyinmişler ve yanyana sürüyorlardı. Onlar mı rahat bakıyor olaya yoksa ben mi abartıyorum bilemedim doğrusu.

Şimdi maske takmasak, havada asılı kalan virüs partiküllerine karşı savunmasız kalacağız. Ha geçtiğimiz güzergahta hasta biri geçti mi, hapşırıp öksürdü mü biraz şans işi olacak.

Maske takarsakta bu sefer tempodan dolayı nefes almak güçleşecek, hatta ciğerlere zarar verme, bayılma vs gibi sorunlarda olabilir. Özellikle rağbete kapılıp birkaç snlik yanlış manevralar bile ciddi tehlike oluşturabilir bu durumda. Sırf bu sebeplerden ötürü ve kıştan dolayı yaklaşık 5-6 aydır bisikletten uzağım. Artık sürmek istiyorum ama işte...

Bandana falan taksak, hem maske kadar koruyucu olmayacak hemde kışınki gibi rahat olmaz, kışı hava soğuk olduğundan nefesimiz ısınmıyor fakat yazın güneşin altında yine pişeriz.
Siz nasıl yapıyorsunuz?

@-Skynet- hocam bu işin sonu bucağı olmayınca tenhalarda sürüyoruz. Yanımda maske var ama topluma karışmayınca takmıyorum.
Bu dönemde sürdüğüm kadar hiç bir zaman böyle sürmemiştim.

@-Skynet- hocam bu işin sonu bucağı olmayınca tenhalarda sürüyoruz. Yanımda maske var ama topluma karışmayınca takmıyorum.
Bu dönemde sürdüğüm kadar hiç bir zaman böyle sürmemiştim.
Valla bende bu kadar süre bisikletten ayrı kalmamıştım (askerlik hariç) :)Temiz, yağlı, bakımlı, üzeri örtülmüş yatıyor balkonda.:)Bir yanım bir şey olmaz, sporuna devam et diyor.Bir yanım gereksiz yere risk alıyorsun, ya virüs kaparsan ve evdekilere bulaştırırsan bunu nasıl sindireceksin diyor. :) Malüm şehir merkezinde yaşayınca ister istemez insanlara yakın yerdende geçiyorsun. Sahilde sürerken de zaten hasta sağlıklı herkes iç içe.Ama haftada 2 turda olsa çıkarım diye düşünüyorum bakalım. Çevre yolundan asfalttan 20-25km git gel yaparım, iç kesimlere girmem diye planlıyorum bakarım...Maskesiz dışarı çıkmıyorum, zaman zamanda eldiven takıyorum alışverişlerde.Başlarda maske takmak garip geliyordu, şimdi takmayınca garip,savunmasız hissediyorum.

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler, ne gibi tedbirler alıyorsunuz? Aslında bunu ayrı bir başlıkta açıp sormak isterdim ama yetkililer Corona olayı dallandırmak istemiyor, sonra ceza yiyoruz. :)
Toplu sürüşler sıkıntılı olabilir, tek sürüşler daha güvenlidir lakin maske olayını nasıl yapıyorsunuz?

Geçende yanımdan iki yol bisikletli geçti, gayet normal giyinmişler ve yanyana sürüyorlardı. Onlar mı rahat bakıyor olaya yoksa ben mi abartıyorum bilemedim doğrusu.

Şimdi maske takmasak, havada asılı kalan virüs partiküllerine karşı savunmasız kalacağız. Ha geçtiğimiz güzergahta hasta biri geçti mi, hapşırıp öksürdü mü biraz şans işi olacak.

Maske takarsakta bu sefer tempodan dolayı nefes almak güçleşecek, hatta ciğerlere zarar verme, bayılma vs gibi sorunlarda olabilir. Özellikle rağbete kapılıp birkaç snlik yanlış manevralar bile ciddi tehlike oluşturabilir bu durumda. Sırf bu sebeplerden ötürü ve kıştan dolayı yaklaşık 5-6 aydır bisikletten uzağım. Artık sürmek istiyorum ama işte...

Bandana falan taksak, hem maske kadar koruyucu olmayacak hemde kışınki gibi rahat olmaz, kışı hava soğuk olduğundan nefesimiz ısınmıyor fakat yazın güneşin altında yine pişeriz.
Siz nasıl yapıyorsunuz?
Şahsen aldığım önlemler;
İnsanlardan uzak durmak,
Sürmek için çıktığımda durmamak (duraklamak değil, bir saniye bile durmamak)...
Kötüyü düşünmeden ama bilerek inadına sürdüm. Şükür ne bana ne evdekilere bir şey olmadı.

IMG_20200605_155332_0.jpg

37 km an itibarıyle..

@-Skynet- Maske konusundan devam edeyim; Eczanelerde verilen, devlet tarafından verilen maskeleri kullanmıyorum ve onun yerine çalıştıgım yerden ameliyathaneden 3 katlı bağlamalı maske alıyorum. Ciğerleri zorlamıyor, nemden tıkanmıyor ve eve geldiğimde uv-c ışık aldında dezefenkte ediyorum. 1 maskeyi 1 haftada kullanıyorum ve atıyorum. Devlet tarafından verilen ve eczanede verilen maskeler çok kötü ilk sürüşte tıkanıyorsun, fırlatıp atasın geliyor. İnsanlardan uzak geçiyorum.

Ben de bu gün 43,5 km recovery yaptım, gezdim yani... :harika: :)
Az önce de 5 km sert tempo yürüyüş...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@-Skynet-
Grup sürüşlerinde sosyal mesafeye uymayanlar ve maske takmıyanların yanlış yaptıklarını düşünüyorum.Mümkün olduğu kadar grup sürüşlerinden kaçınılmasının gerektiğini düşünüyorum hatta.
Mikroorganizmaların insanlarda hastalığa sebep olması için belli bir dozda vüduda alınması gerekir,dürüst olmak gerekirse coronavirus minimal enfektif dozu ne kadar bilmiyorum yani havada asılı kalan partiküller hastalığa sebep olur mu bilmiyorum ama internet sayesinde ülkemizde bilim kuruluna üye tıp otoritelerine çeşitli kanallar aracılığı ile bu soruyu yöneltmek mümkün.
Ben kendi sağlığımız ve toplum sağlığı açısından maske ve sosyal mesafenin önemli olduğunu düşünüyorum o yüzden kendim ihmal etmemeye çalışıyorum.

Son düzenleme:
@-Skynet-
Grup sürüşlerinde sosyal nesafeye uymayanlar ve maske takmayanların yaptığı şey sorumsuzluktan başka değil.Mümkün olduğu kadar grup sürüşlerinden kaçınılmasının gerektiğini düşünüyorum hatta.
Mikroorganizmaların insanlarda hastalığa sebep olması için belli bir dozda vüduda alınması gerekir,dürüst olmak gerekirse coronavirus minimal enfektif dozu ne kadar bilmiyorum yani havada asılı kalan partiküller hastalığa sebep olur mu bilmiyorum ama internet sayesinde ülkemizde bilim kuruluna üye tıp otoritelerine çeşitli kanallar aracılığı ile bu soruyu yöneltmek mümkün.
Ben kendi sağlığımız ve toplum sağlığı açısından maske ve sosyal mesafenin elzem olduğunu düşünüyorum o yüzden kendim ihmal etmiyorum.
Maskeli sürüşlerde sıkıntı yaşadınız mı? Bir haberde spor yaparken maske takan birisinin akciğerlerdeki hava keseciklerinin patlamasına maruz kaldığı yönünde haber okumuştum.Bir doktorda aynı şekilde maske ile spor yapmanın çok riskli olduğunu söylemişti.
(link)

(link)

@-Skynet-
İnsanlardan ve trafikten uzak yerde maskeyi çenemin altına indiriyorum.Eğer trafik varsa veya bisiklet yolunda vs... insanlar varsa takıyorum.

Son düzenleme:
@-Skynet- , konu ve pandemik süreç paralel devam ediyor...
İlk günden beri -bir mani çıkmadıkça- düzenli olarak pedal çevirmeye gayret ettim.
Önceki sayfalarda bir soru üzerine de yazmıştım, kısaca özetleyeyim;
Hiç maske kullanmadım , buffı da yerleşim bölgelerinden geçerken burnumun üstüne çektim.
Molasız ya da sıvı takviyesi alma dışında durmadım.
Tek olarak çoğunlukla, bir kaç kez de 2-3 kişilik grupetto olarak turladım.Yakınlık -Mesafe sınırlarına dikkat ettim.
Arka cebimde küçük bir kolonya taşıdım.
Eve geldiğimde blok girişindeki dezenfektan ve kağıt havlu ile bisikleti komple temizlemeye özen gösterdim.
Ayakkabılarımı evin dışında dezenfekte ettim, kıyafetleri makineye, kendimi duşa attım :D

Son düzenleme:
@-Skynet- , konu ve pandemik süreç paralel devam ediyor...
İlk günden beri -bir mani çıkmadıkça- düzenli olarak pedal çevirmeye gayret ettim.
Önceki sayfalarda bir soru üzerine de yazmıştım, kısaca özetleyeyim;
Hiç maske kullanmadım , buffı da yerleşim bölgelerinden geçerken burnunun üstüne çektim.
Molasız ya da sıvı takviyesi alma dışında durmadım.
Tek olarak çoğunlukla, bir kaç kez de 2-3 kişilik grupetto olarak turladım.Yakınlık -Mesafe sınırlarına dikkat ettim.
Arka cebimde küçük bir kolonya taşıdım.
Eve geldiğimde blok girişindeki dezenfektan ve kağıt havlu ile bisikleti komple temizlemeye özen gösterdim.
Ayakkabılarımı evin dışında dezenfekte ettim, kıyafetleri makineye, kendimi duşa attım :D
Bisikleti dezenfekte etmede ayrı bir sorun tabi benim gibi bisikleti balkonunda saklayanlarda. :)Normal dezenfektan kullanmak bu işi pahallıya itecektir. Kolanya ilede silmek boyasına zarar verir mi belli değil. Sizde boyada sıkıntı yoksa bizde de olmaz sanırım? :D

Geri