@MakRo ve
@hamlet2006 ikinizde cansınız , yazmayım cevap vermeyim dedim tutamadım kendimi. Öyle bir sistem varki dünyada evvela suyun başını tutmuşlar sonra sistemlerini kurmuşlar.
Aşağıya bir çark yapsan suyu kesiyorlar. Suyun başına gitsin azgın köpek gibi saldırıyorlar. Aslında sömürgeci bu sistemin ne insana ne doğaya saygısı var. Kafalarına göre sistemler, ekoller, politikalar, dini ritualler veyahut yorumlar geliştiriyorlar. Oyunlar tezgahlıyorlar. Ruhbanla yemeğe otururlar sabah olunca şeytanla uyanırlar. Bunların ne mezhebi var ne dini. Ne oldukları da belli değil. İçtikleri kan yedikleri insan emekleri yada eti. Sağdan gelirler selam verirler kitabını dinini çalmaya çalışırlar. Soldan gelirler sermayeni emeğini aşırırlar. Ortada dursan neyin var neyin yok yine sömürürler.
Yıllardır hesap yaparım bunlar üzerine tutmadı arkadaş. Anladım ki ne kadar güçlü de doğruda olsak, bunlarla savaşsakta, hatta sonuncusu bitti deyip mezara gömsek yine hortlayacaklar. Dünya iyilikle kötülüğün mücadelesi . Bu insandan dönme zihniyetin hesabı bizimle. Ölçerler ,keserler ve biçerler. Bugün benim gibi selam verirler , yarın klisede ayin ederler , ertesi gün kozmostolar. Bazen olaylar öyle bir hal alırki kendi dilinde yada kendi dininde bunlara benziyeceğim diye dua bile etmek istemezsin. Adamı dünyaya küstürürler , öz benliğinden nefret ettirirler. Neye sarılsan neye tutunsan bir bir keserler.
O zaman akla şu soru gelir kimiz biz. Bana göre iki cihan serveri Efendimiz (s.a.v) gibi garibiz. Nazıma göre kapitalizmin kölesiyiz. Necip Fazıla göre paryayız. Ötekine göre ben dinciyim, berikine göre maddeciyim , diğerine göre devrimciyim.
Asyadan kaçtım. Avrupalı değilim. Avrupalıyım desem kopuyor filim. Ortadoğuda yaşıyorum kırılmış belim. Çok konuştum uzadı yine dilim.
Ne sistemmiş pedalı atarken bile pis nefeslerinin kokusunu alıyoruz. Sanki biz mis gibi kokuyoruz.
Hesap benim değil, ama kitap benim. Sayfalarca anlatsam bunlara yetmez hitap benim. Dert benim , cefa benim. İsterseniz vurun, isterseniz boğun. Bana göre hele bir kıyameti görelim.
Kıyameti çok uzakta arama. Bunlara hiç birşey olmaz sanma. Mecnunada kalmadı bu dünya yada leylaya, bunlarla savaşacağım deyip durma. Harp benim değil savaş benim değil. Karşıdakini düşman sanma oda senin gibi benim gibi. 😯 İnsanoğlu taşır nefis , sanma ki kalbi pis.
Allahım sana şükrederim , ne güzeldir gariplerin yanında yerim. Ya bende bunlar gibi olsaydım, kalplere korku salsaydım. Varlık içinde sıra gecelerinde saz çalsaydım.
Uymazdı uymazdı uymazdı. Sanmaki fırsatlar elimizde , güç bedenimizde .
Her neye inanırsan inan, herkes taşır yanında bir şeytan. İnsan olmak için yoğrulduk, gariplikten savrulduk. İnci olma dizerler, yiğitsen ezerler. Dünyanın kanunu bu kurulduk kurulalı. Tut zihninde tut zihninde. Ya ezen olursun kaskatı. Yada ezilirsin öz olursun. Öz içinde öz içinde. Gelde beni çöz içinde.
....... bunlara inat bunları bunlar gibi değil, kendi dinimde, kendi dilimde, bunlar gibi değil kendi gönlümde Allah'a havele ediyorum. Ben garibim ben garibim ben garibim.