Bugün kayın peder arıyor diyor ki 1 haftadır evdeyim haftaya sürem doluyor ne dolması dedim öyle bir şey yok evde kalacaksın sen.Adam sanki
karantinaya girmiş yurt dışından gelenlerle kendini aynı görüyor.Yanlış bilgi dedim.Sen çıkarsın sokağa virüslü biriyle görüşürsen hasta olursun.3 ay evden çıkma
dedim.Dünyası yıkıldı ) 14 gün sürenin bazı büyüklerimiz tarafından yanlış anlaşıldığı da ortaya çıkmış oldu maalesef.Mutlaka bilinçlen meliler bu konuda !
Maalesef o kadar yanlış bilgi var ki, çok önemli olan doğrular kayboluyor.
Ve beklenen haber geldi;
Corona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceği konusuna ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem" dedi.
Soylu, açıklamasının devamında ise, "Bu geceden itibaren cumartesi ve pazar mesire alanları, ören yerleri, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarlarında yürümek, koşmak, spor yapmak dahil olmak üzere balık tutmak dahil olmak üzere yasaklıyoruz" ifadesini kullandı.
Kaynak: (link)
Eğlence mekanları zaten yasaklı, iki kişi dışında toplu yürümek, toplu oturmak vs. yine yasak kapsamında (tv'de öyle diyor) bisiklet sürmekte aynı şekilde yasakların arasındaBu şekilde bir yasaklama yerine insanların toplu dolaşmasına engel olsalar ya. AVM, eğlence mekanları gibi yerlere gelse ya yasaklama.
Önleminizi alın lütfen, bir süre ASOSYAL olun.
sahil kenarlarında yürümek, koşmak, spor yapmak dahil olmak üzere, dedi hocam. Spora bisiklette dahil..
Hocam her söylemlerinin ardından bir revizeye gidiyorlar, ne diyorlarsa ucu açık kalıyorBen halen sürüyorum. Sürmek zorundayım.
(link)
Bisiklete binmek yasak değil, ama bisikletle spor yapmak yasak. Polis sorarsa evime gidiyorum dersiniz. Açık konuşayım, şu genelgede tek yazması gereken şuydu: "insanların dışarıda bir araya gelmeleri ve kalabalık gruplar oluşturmaları yasaktır."
Tüm söylenmesi gereken buydu. Ama yaz babam yaz, mesire yeri, orman, bilmemne, yok spor yasak, yahu sporu niye yasaklıyosun. Adam/kadın tek başına çıkıp ormanda koşuyor, hiç kimseyle muhatab olmuyorsa, bunun kime ne zararı var? Böyle saçma bi yasak olabilir mi? O zaman direk sokağa çıkmayı yasakla işte. Ama yok, onu da yapamıyor. Komik ülkeyiz. Diğer bir genelgeyle de şehirler arası otobüs yolculukları yasaklandı. Dikkatinizi çekerim, uçak yolculuğu ve özel araçlarla seyahat yasak değil. Bir uçak kabininin içerisindeki hava, otobüsün içerisindeki havadan çok daha kapalı bir sirkülasyona tabidir. Basınçlı bir kabinden bahsediyoruz. Otobüsü de madem yasaklayacaksın önce izin ver de insanlar evlerine dönsünler. Ne yapacak şimdi bulundukları şehirde kalacak yeri olmayan insanlar? Otele para mı verecekler? Uçak bileti mi alacaklar mecburen?
"Süreç çok iyi yönetiliyor."
insanların dışarıda bir araya gelmeleri ve kalabalık gruplar oluşturmaları yasaktır."
Hocam bu gercekten devreye girdi mi ?Diğer bir genelgeyle de şehirler arası otobüs yolculukları yasaklandı. Dikkatinizi çekerim, uçak yolculuğu ve özel araçlarla seyahat yasak değil. B
Bulunduğunuz şehirden ayrılmak valilik iznine bağlandı hocamHocam bu gercekten devreye girdi mi ?
İmkan buldukça bende solo sürüşler gerçekleştireceğim.
Çal Keke Çaaal...