Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Maalesef o kadar yanlış bilgi var ki, çok önemli olan doğrular kayboluyor.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scudo
Gazını aldıran varsa cıksın kanal kasıyor...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bugün kayın peder arıyor diyor ki 1 haftadır evdeyim haftaya sürem doluyor :) ne dolması dedim öyle bir şey yok evde kalacaksın sen.Adam sanki
karantinaya girmiş yurt dışından gelenlerle kendini aynı görüyor.Yanlış bilgi dedim.Sen çıkarsın sokağa virüslü biriyle görüşürsen hasta olursun.3 ay evden çıkma
dedim.Dünyası yıkıldı :)) 14 gün sürenin bazı büyüklerimiz tarafından yanlış anlaşıldığı da ortaya çıkmış oldu maalesef.Mutlaka bilinçlen meliler bu konuda !

Maalesef o kadar yanlış bilgi var ki, çok önemli olan doğrular kayboluyor.

Hele şu (virüs mü, mikrop mu, hastalık mı ne desem?) duruma İKİ HAFTA sonra GEÇECEK diye bakanlara ne anlatsam boş 😒. Başta benim hanım 😅.

Üniversite deyince aklıma hocalardan birinin sözü aklıma geldi. " You can find exuse for everything"
Ben biraz arasam.😁😁😁
Bulamayanlar ise el mahkum.

Bravo 👍👍👍

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
IMG_20200323_142806.jpg

IMG_20200323_142758.jpg

Korona dan uzak sporla sağlıcakla kalın ☺️

Ve beklenen haber geldi;

Corona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceği konusuna ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem" dedi.

Soylu, açıklamasının devamında ise, "Bu geceden itibaren cumartesi ve pazar mesire alanları, ören yerleri, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarlarında yürümek, koşmak, spor yapmak dahil olmak üzere balık tutmak dahil olmak üzere yasaklıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: (link)

Ve beklenen haber geldi;

Corona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edilip edilmeyeceği konusuna ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem" dedi.

Soylu, açıklamasının devamında ise, "Bu geceden itibaren cumartesi ve pazar mesire alanları, ören yerleri, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarlarında yürümek, koşmak, spor yapmak dahil olmak üzere balık tutmak dahil olmak üzere yasaklıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: (link)

Bu şekilde bir yasaklama yerine insanların toplu dolaşmasına engel olsalar ya. AVM, eğlence mekanları gibi yerlere gelse ya yasaklama.
Önleminizi alın lütfen, bir süre ASOSYAL olun.

Bu şekilde bir yasaklama yerine insanların toplu dolaşmasına engel olsalar ya. AVM, eğlence mekanları gibi yerlere gelse ya yasaklama.
Önleminizi alın lütfen, bir süre ASOSYAL olun.
Eğlence mekanları zaten yasaklı, iki kişi dışında toplu yürümek, toplu oturmak vs. yine yasak kapsamında (tv'de öyle diyor) bisiklet sürmekte aynı şekilde yasakların arasında

@anzolot

bisiklete binmek yasak mı ?

Ben halen sürüyorum. Sürmek zorundayım.
@anzolot

bisiklete binmek yasak mı ?

(link)

Bisiklete binmek yasak değil, ama bisikletle spor yapmak yasak. Polis sorarsa evime gidiyorum dersiniz. Açık konuşayım, şu genelgede tek yazması gereken şuydu: "insanların dışarıda bir araya gelmeleri ve kalabalık gruplar oluşturmaları yasaktır."

Tüm söylenmesi gereken buydu. Ama yaz babam yaz, mesire yeri, orman, bilmemne, yok spor yasak, yahu sporu niye yasaklıyosun. Adam/kadın tek başına çıkıp ormanda koşuyor, hiç kimseyle muhatab olmuyorsa, bunun kime ne zararı var? Böyle saçma bi yasak olabilir mi? O zaman direk sokağa çıkmayı yasakla işte. Ama yok, onu da yapamıyor. Komik ülkeyiz. Diğer bir genelgeyle de şehirler arası otobüs yolculukları yasaklandı. Dikkatinizi çekerim, uçak yolculuğu ve özel araçlarla seyahat yasak değil. Bir uçak kabininin içerisindeki hava, otobüsün içerisindeki havadan çok daha kapalı bir sirkülasyona tabidir. Basınçlı bir kabinden bahsediyoruz. Otobüsü de madem yasaklayacaksın önce izin ver de insanlar evlerine dönsünler. Ne yapacak şimdi bulundukları şehirde kalacak yeri olmayan insanlar? Otele para mı verecekler? Uçak bileti mi alacaklar mecburen?

"Süreç çok iyi yönetiliyor." :)

Ben halen sürüyorum. Sürmek zorundayım.

(link)

Bisiklete binmek yasak değil, ama bisikletle spor yapmak yasak. Polis sorarsa evime gidiyorum dersiniz. Açık konuşayım, şu genelgede tek yazması gereken şuydu: "insanların dışarıda bir araya gelmeleri ve kalabalık gruplar oluşturmaları yasaktır."

Tüm söylenmesi gereken buydu. Ama yaz babam yaz, mesire yeri, orman, bilmemne, yok spor yasak, yahu sporu niye yasaklıyosun. Adam/kadın tek başına çıkıp ormanda koşuyor, hiç kimseyle muhatab olmuyorsa, bunun kime ne zararı var? Böyle saçma bi yasak olabilir mi? O zaman direk sokağa çıkmayı yasakla işte. Ama yok, onu da yapamıyor. Komik ülkeyiz. Diğer bir genelgeyle de şehirler arası otobüs yolculukları yasaklandı. Dikkatinizi çekerim, uçak yolculuğu ve özel araçlarla seyahat yasak değil. Bir uçak kabininin içerisindeki hava, otobüsün içerisindeki havadan çok daha kapalı bir sirkülasyona tabidir. Basınçlı bir kabinden bahsediyoruz. Otobüsü de madem yasaklayacaksın önce izin ver de insanlar evlerine dönsünler. Ne yapacak şimdi bulundukları şehirde kalacak yeri olmayan insanlar? Otele para mı verecekler? Uçak bileti mi alacaklar mecburen?

"Süreç çok iyi yönetiliyor." :)
Hocam her söylemlerinin ardından bir revizeye gidiyorlar, ne diyorlarsa ucu açık kalıyor

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
insanların dışarıda bir araya gelmeleri ve kalabalık gruplar oluşturmaları yasaktır."

Böyle bir şey yazmak imkansız sanırım ki toplu yasağı daha uygun gördü devletimiz 😒.

Diğer bir genelgeyle de şehirler arası otobüs yolculukları yasaklandı. Dikkatinizi çekerim, uçak yolculuğu ve özel araçlarla seyahat yasak değil. B
Hocam bu gercekten devreye girdi mi ?

Arkadaşlar adamlar mümkün olduğunca sosyal izolasyon diyor. Ve olabilirdik ölçüsün de de sokağa çıkma yasağını getirmemeye çalışıyor. Çünkü ekonomik olarak kaldırmayı. Bizim sadece evde kalmamız isteniyor. Tek başımıza spor yapmamız, tek başına dağlarda spor yapmamız istenmiyor.. Sadece evde kalın sosyal izolasyon yapın deniliyor. Tamam olayları ileri alalım. Biz ısrarla sokağa çıkacağız dedik ve sonuçta sokağa çıkma yasağı geldi.. Ağır bir ekonomik kriz..Ve bu forumda birçok arkadaşımız işini kaybedecek. İşini kaybetmeyecek olanlar da çalışma şartlarının uygunluğunu, zammını, iznini, yol yemek parası.... Gibi imkanlarını kaybedecek...bunlari hasta olmayıp sağlığıni koruyanlar için yazdım. O yüzden evde kalalım. Ve etrafımızı uyaralım. Şuan bisiklet binebilmek spor yapabilmek için birçok kişinin kısıtlı olarak sahip olduğu zamana, az trafiğe ve güzel havalara sahibim. Ama evde kalıyorum sosyal izalosyonumu sagliyorum

@mariokaldato 28 Mart saat 17:00 den itibaren geçerli. İçişleri bakanlığı genelgesi var bunla ilgili.
@Ahmet Kanter insanlar olduğu yerde kalmayacak dediğiniz gibi iznini alan gidecek memleketine. Genelgede yazıyor şartlar
(link)

Gizem özdemir adlı bir arkadaşımızın izlenimleri''' 'Korkuyorum! Yoğun bakım hemşireliğinde 6. Yılım dün tuttuğum 24 saatlik nöbetim kadar kötü bir çalışma hayatım olmadı. Korkuyorum bana bulaşmasından değil, taşıyıcı olmaktan korkuyorum annemin babamın babanemin dedemin benim baktığım hastalar gibi olmasından korkuyorum sevdiklerime zarar gelmesinden korkuyorum. Birilerinin hayatlarına dokunuyorum ama o dokunduklarım benim hayatıma dokunmasın korkuyorum. Buralar da herkes herşeyi dalgaya alıp paylaşımlarda bulunuyor ne kadar ciddi bir durum içindeyiz ben dün gece ki 24 saatimde çok net anladım hastalar var ölmemek için direnen solunum cihazına bağlı yada oksijen açlığı çekiyor ama yinede yakınlarına haber vermeye çalışan hastalar var sonra bi de onların bi kaç eşyası var ama kimseleri yok çok acı bu hastalık sizi yapayalnız bırakıyor çok acı ! Ben kendimde yapayalnızım evimin içinde hastanede kendimi nasıl izole edebilirim diye düşünüp kenara çekilmekten kafayı yiyebilirim korkuyorum. Artık lütfen bi kenara bırakın tbt’yi, meydan okumayı, dalga geçmeyi ciddi bakın bu işe benim korkumu paylaşın bu hastalığa yakalandığınız da sağlık ekibinin bizim elimizden gelen yapabildiği şeyler çok sınırlı çok kısıtlı lütfen korkun ve artık bişeylerin farkına varın ! Önlüklerle maskelerle baretle çalışmak insan vücuduna zarar veren en kötü şey ne kadar terlettiğini vücudunuza nasıl izler bıraktığını bilemezsiniz ve unutmayın size bakan da bir can lütfen kendinize dikkat edin !"" ""

Bakıyorum da çıktığım az zamanlar hayat hala devam ediyor. Eskisi gibi değil ama hala devam ediyor.
20200327_165312.jpg

Bu yol genelde böyle sakindir 😁.

Geri