Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bakıyorum da çıktığım az zamanlar hayat hala devam ediyor. Eskisi gibi değil ama hala devam ediyor.
221771 dosyayı görüntüle
Bu yol genelde böyle sakindir 😁.
Ben çıkamadım bugün izmir de (en azından benim oturduğum semtte)öğlene kadar yağış vardı. Suan yok ama yerler ıslak ve çamur diye binmek istemiyorm. Akşamüzeri belki kısa bir sürüş yaparım.

Scudo
Hafta sonu yürüyüş ve spor yapanlara cezai işlem başladı İstanbul'da birçok bisikletçiye ceza kesilmiş bu gün.

Haftaiçi işe gidip geliyoruz. İnşallah ona da engel koymazlar. Metroya otobüse dolmuşa mecbur bırakmazlar çalışmak zorunda olanları:/

İnsanların toplu taşımada tıklım tıkış işe gitmelerine mani olamıyorlar, tek başına, kimseye zararı olmayan bisikletçiye, koşuyuca ceza kesiyorlar. Tam bir Dede Korkut masalının içinde yaşıyoruz.

İspanya ve italya'da bisiklet sürmek yasak. Türkiye'de bir kaç hafta sonra bu başlık çok anlamsız olacak gibi görünüyor. Çünkü tek derdimiz bugün niye bisiklete binemedim den fazlası olabilir. Bisiklet yasağı ile ilgili link: (link)

bence sürme abicim ne var yani iki hafta sürmesen???
Dün biraz sürdüm. Hiç kimse yoktur diye düşündüğüm, genellikle yazlıkçıların evinin olduğu yolda bile insanlar yürüyüş yapıyordu. Artık çıkmama kararı aldım.

Ben çıkamadım bugün izmir de (en azından benim oturduğum semtte)öğlene kadar yağış vardı. Suan yok ama yerler ıslak ve çamur diye binmek istemiyorm. Akşamüzeri belki kısa bir sürüş yaparım.

Valla bravo. Çamur bulaşacak diye çıkmıyorsunuz ama ufakta olsa virüs bulaşma ve daha sonra da etrafa ve başkalarına bulaştırma riskiniz olmasına rağmen çıkmaya devam diyorsunuz.

Mikrop, malum hastalık ve ya virüsle ilgili bilgilendirme ve haberler için lütfen BU konuyu kullanalım. Kimsenin toplu, tehlikeli ve ya kalabalık yerlerde sürüş yaptığını sanmıyorum bu zamanlarda. Tabi evde kalmak en iyisi, o tartışılamaz.

(link)
Strawa abartıyor, gerçek rakamlar aşağıda :
55,36 km
2 saat 36'
21.21 km ort.
506 m kazanım.
Bunun nedenini bilen var mı...?

Hafta sonu yürüyüş ve spor yapanlara cezai işlem başladı İstanbul'da birçok bisikletçiye ceza kesilmiş bu gün.
Ben bu gün sürerken polis ve jandarma gördü ama bir şey demedi. Acaba grup sürüşlerine mi yasak getirildi...

Ben bu gün sürerken polis ve jandarma gördü ama bir şey demedi. Acaba grup sürüşlerine mi yasak getirildi...
Ben de sahil yolunda sürdüm bisiklet yolunda değil de direk cadde üzerinden, polislerin yanından geçtim ama kimse uyarı da yapmadı birşey de söylemedi.

(link)
Strawa abartıyor, gerçek rakamlar aşağıda :
55,36 km
2 saat 36'
21.21 km ort.
506 m kazanım.
Bunun nedenini bilen var mı...?

Mümtaz abi, Android telefonundan kayıt yapıyorsunuz galiba; eğer ayarlara bakabilirseniz, orada ''arka planda çalışmasına izin verilen uygulamalar'' ayarını bulabilirseniz, ona Strava'yı eklemeniz gerekecek. Böyle çözülür diye düşünüyorum Mümtaz abi.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Arkadaş ben mi yanlış anlıyorum genel olarak insanlarda mı bir sorun var? Evde kalın çağrısı yapılıyor. ZORUNDA olmadıkça dışarı çıkmak yasak deniyor. Hala burada yok "ben 5 km çıktım bi hava aldım"yok "boş yolda sürdüm" benzeri paylaşımlar mevcut.

Tek başıma müstakil girişi olan ve gayet tek bir insan dahi göremeden gidebileceğim bir rotam var. Haftada 1 alışveriş dışında bir iletişimim yok insanlarla. En son ağır hastalık geçirdiğim bir dönem hatırlamıyorum. Ama çıkmıyorum.
Neden bu durumu anlamıyorsunuz? Cidden anlam veremiyorum. O zaman gitsin millet kahvehanede birer metre arayla durup okeyini oynasın ne biliym herkes kendince bir çözüm, kılıf uydurur bu duruma. Yukarıda'da bir arkadaş belirtmiş "bahane üretmek isteyen her zaman bir bahane bulur".

Canı sıkılanlar varmış, sahil yolu mu yasaklanmış vs. Arkadaş küfürle, cezayla yasakla mı anlatmak lazım size. Bir şey yasaklanmadan bunun risklerini göremiyor musunuz? Senin canının sıkılması başka insanların canından daha değerli değil. Doktorların günlerce haftalarca mesailer yapmasından, insanların sizin gibi düşüncesizler yüzünden haftalarca daha evde kalmasından önemli değil.

Burada 1 kişi demek ne kadar önemli anlamalısınız. Bakın 1 kişiden bütün dünyaya yayılıyor. O hatayı yapan 1 kişi bu hastalığın tekrar çoğalmasını sağlayacak kişi de olabilir. Hayat normale dönmüşken 1 kişide corona virüsü çıkması tekrar bu süreci baştan başlatacak. Yani kusura bakmayın ama yaptığınız her keyfi sürüş için içimden hakaret ediyorum...

Sürmeyin arkadaşlar sürmeyin keyif için sürmeyin.Ben sürmeden yapmam diyenlere sövüyorum içimden.

Mümtaz abi, Android telefonundan kayıt yapıyorsunuz galiba; eğer ayarlara bakabilirseniz, orada ''arka planda çalışmasına izin verilen uygulamalar'' ayarını bulabilirseniz, ona Strava'yı eklemeniz gerekecek. Böyle çözülür diye düşünüyorum Mümtaz abi.
Teşekkür ederim kardeşim, hemen bakıyorum...:):harika:

Mikrop, malum hastalık ve ya virüsle ilgili bilgilendirme ve haberler için lütfen ☆BU☆ konuyu kullanalım. Kimsenin toplu, tehlikeli ve ya kalabalık yerlerde sürüş yaptığını sanmıyorum bu zamanlarda. Tabi evde kalmak en iyisi, o tartışılamaz.
-------
Kapı önünde 300 mt git-gel yaptık.
20200320_140113.jpg

Mikrop, malum hastalık ve ya virüsle ilgili bilgilendirme ve haberler için lütfen ☆BU☆ konuyu kullanalım. Kimsenin toplu, tehlikeli ve ya kalabalık yerlerde sürüş yaptığını sanmıyorum bu zamanlarda. Tabi evde kalmak en iyisi, o tartışılamaz.
Ben bu gün de dahil olmak üzere yaya trafiğine kapalı yerlerde sürüyorum. Tüm sürüş boyunca hiç bir canlıya rastlamıyorum. Buna kedi köpek te dahil. Bu virüs bire bir temasla bulaşıyor sadece. Buna rağmen yine de maske ve eldivenlerimi ihmal etmiyorum. Sürmeyen sürmesin ama sövmek biraz kötü olmuş. Moderatörler gereğini yaparlar her halde...

.

Son düzenleme:
Yakında bu konuya kilit gelir 😒.

Geri