Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bugun pandemi hastenesinin icinde telaşla kaybettigim bisikletimi tedirgin bir şekilde ararken kan ter icinde uyandim. (Siyrmaya başladim :) )

İnsandan uzak yerde bisiklet kullanilmasinda bence bir sakinca yok ama ev ahalisine ayip olmasin diye binmiyorum.

Onun yerine ailecek 2 gunde bir 1 saat insanlarla göz temasi bile kuramayacaginiz issiz yerlerde yuruyus yapiyoruz.

Buyukşehirde oturanlar bunu yapamazlar. Oralarda böyle bir imkan olmadigini biliyorum.

Scudo
Tek gezip şehir içinden ve insanlardan uzak bir şekilde biraz gezdim.

Nisan arefesinden Mayıs sonuna kadar, havaların bisiklete en müsait olduğu dönemde dur durak bilmeden bisiklete binme hayalim vardı ama buna nasipmiş.
Şehrin göbeğinde oturduğum için tehlike geçene kadar evden dışarı çıkmak yok. Pc'ye bağlantı için ant+ usb alıcı da gelince, dünya eski haline gelene kadar Zwift'ten devam.

IMG_20200328_183402.jpg

Nisan arefesinden Mayıs sonuna kadar, havaların bisiklete en müsait olduğu dönemde dur durak bilmeden bisiklete binme hayalim vardı ama buna nasipmiş.
Şehrin göbeğinde oturduğum için tehlike geçene kadar evden dışarı çıkmak yok. Pc'ye bağlantı için ant+ usb alıcı da gelince, dünya eski haline gelene kadar Zwift'ten devam.

221892 dosyayı görüntüle

bu mesajı şikayet et butonuna bastım...

açıklama : olan var olmayan var... ayıp yahu... :)

Macaristan Başbakanı Orbán'a sınırsız güç veren bir yasa tasarısını kabul etti:

- Zaman sınırı olmadan OHAL
- KHK yetkisi
- Meclis askıya alındı
- Seçim yok
- "Sahte haber" yaymak: 5 yıla kadar hapis cezası
- Karantinadan ayrılma: 8 yıla kadar hapis

Macaristan Başbakanı Orbán'a sınırsız güç veren bir yasa tasarısını kabul etti:

- Zaman sınırı olmadan OHAL
- KHK yetkisi
- Meclis askıya alındı
- Seçim yok
- "Sahte haber" yaymak: 5 yıla kadar hapis cezası
- Karantinadan ayrılma: 8 yıla kadar hapis

Virüs bahane, sınırsız güç şahane.

fetchimage

Tek gezip şehir içinden ve insanlardan uzak bir şekilde biraz gezdim.
Çay çok iyiymiş. Dağda bayırda insandan uzak ve toplu ulaşım kullanmak yerine işe güce,alışverişe vs giderken kullanılabilir diye düşünüyorum. Onun dışında şehir içinde sahilde vs. spor ve hobi amaçlı binenleri tasvip etmiyorum. Herkes kısa bir süre ara verse tekrar eskisi gibi özgürce bisiklete binebileceğimize inanıyorum. Ama toplu bir şekilde ara verilmezse 3 hafta binmeyen sıkılıp 4. hafta binecek öbürü 5.hafta binecek, bisiklete bineni gören ben de bineyim diyecek bu iş uzayıp gidecek.

Çay çok iyiymiş. Dağda bayırda insandan uzak ve toplu ulaşım kullanmak yerine işe güce,alışverişe vs giderken kullanılabilir diye düşünüyorum. Onun dışında şehir içinde sahilde vs. spor ve hobi amaçlı binenleri tasvip etmiyorum. Herkes kısa bir süre ara verse tekrar eskisi gibi özgürce bisiklete binebileceğimize inanıyorum. Ama toplu bir şekilde ara verilmezse 3 hafta binmeyen sıkılıp 4. hafta binecek öbürü 5.hafta binecek, bisiklete bineni gören ben de bineyim diyecek bu iş uzayıp gidecek.
Evet temel sorun insanların iç içe olması maalesef . Sosyal ilişkileri tamamen bitirmek gekeriyor bu dönemde. Bugün çıkacaktım vazgeçtim kapının önünde kadınlar gün yapıyordu resmen. Tamam birbirlerine yakın değiller felan ama ne gerek var bende çıkmadım. Bakalım yarın duruma göre çıkarım belki. Benim yaptığımda yanlış olabilir. Ama şuan için sosyal izalasyon sağlayarak ve evim şehir dışında olduğundan çıkıyorum. Tabi işede gidiyoruz mecburen 3 günde 1 sonumuz hayrolsun
Kesinlikle toplu sürüş felan yapılmamalı. Bütçem olsa trainer alırım aslında

Elektrik scooter la ilgili bilgi göremedim yasak değil serbest galiba. (Şu sahilde Martı nın kiraladıkları.) Onları kullananlara da ceza kesiliyor mu acaba merak ettim.

Erol Kösenin 2019 hasta raporuna dayandırdığı ön görüsü (link)

Biz BABA lakaplı devlet Babanın artık bu işe el atacağını sanırken, o bizden iban istedi ya la!
Bu da bana Truva'nın Çorum versiyonunu hatırlattı. Tabi ki küfürsüz, esprili olarak... :D :D :D
- Selamün aleykum Bilal emmi.
- Aleyküm selam Hıdır.
- Nassın?
- Eyidir, ne olsun be Bilal emmi. Sende ne var ne yok? Çoluk çocuk nasıldır inşallah?
- Neye geldin lan buralara?
- İban için tabi ki emmi, neye geliyim ki başka? İban'ı ver, bu iş burada bitsin.
- Been İban miban vermem sana. Benden heeş bi ibanı alaman.
- Heheheh, seve seve vermessen, bana bana vereceen. Sen şu arkamdaki babayiitleri gorüyon mu? Adamın ibanını gevretirler valla.
- Eee galabalık olabilirsiiz.
- Ney ney? Galaba mı?
- HAMZAAAAAA...
- SÜLEYMAAAANNN....

221892 dosyayı görüntüle
Sakin ol champ... evdeyim.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: amd ve specific
Geri