@abidin3714 ne yapsak gideceğiz, yıllardır trafikteyim bir çok kaza belada atlattık. Devasa büyük araçlarda kullandım. E rahat durmuyorum arkadaş dağda taşta da gezmeye bayılıyorum. E yetmedi deli gibi bisiklette kullanıyorum. Ölüm korkusu illaki var Azrail aleyhisselamı hatırlamak lazım. Nerde ve nasıl olacağı biz yaratılmadan kalem tarafından kader defterine işlenmiş.
Öyle düşününce hareketsiz duramıyorum. Bir illet hastalık çıktı dünyayı kavurup duruyor. Onun da öncesinde günahsız sabiler ya tepesine bomba yedi, ya yandı yada boğulup sahile vurdu.
Bize düşen hak yememek, yan gözle bakmamak. Allah imandan ayırmasın. Bana göre en büyük hastalık İman zayıflığıdır. Ne yapsak ne etsek yaratılış icabı İnsan zaaflarından kurtulamıyoruz.
İnsanoğlu zaaflarına rağmen tam bir yaratılış harikası. Yenemediği hastalık yok. Kuruntu hariç. Beyne kuruntu kalbe korku düşünce olmadık hastalık vuku bulur bedende. İşte o zaman mağlup olur. 1 menüsküs ameliyatı, bir fıtık ameliyatı geçirdim. Şimdilerde de boyun fıtığından şüphe etmiyor değilim. Deve misali doğru bir tarafım kalmadı. 🤣
Hastalıktan yana hiç bir korkum olmadı. Hastalanmaktan korkuyorum. İlaç içemiyorum. İğneyi görünce tavana çıkıyorum. Eski arabeskcilerden olunca jiletlenirken hiç etkilenmiyorum çünkü yılda en az 3 hacamat olurum.
Hastalık gelince morali bozmak doğru değil. Doktora gidip gerekli tedavileri almak lazım. Önerileri dikkate almak lazım. Sonra işi bedene bırakmak lazım. Dinlenmek icapsa dinlen. Ama hareketsizlikten geri kalmayacaksın. Gözünü açar açmaz yada sorunu öğrenir öğrenmez alternatifini arayacağız aslamı asla beden eğitiminden ve sportif hareketli bir yaşamdan taviz vermeyeceğiz.
Sana tavsiyem iyi bir kardiyoloğa gitmen olur. Allah aklı kullanalım diye yaratmış. Kalp sağlığın iyi ise kan değerlerine baktırmak lazım.
Bu kadar yazdım niye yazdım bilmiyorum. Yalnız bir saniye sonrası hakkında bilgi sahibi olmadığım bir hayata evhamlanarak bakmanın anlamsız olduğunun farkında olarak yazdım. Yazdıklarımın çoğu bu topraklarda nefes almış herkes tarafından bilinen şeyler. Bizim en büyük sorunumuz bildiğimiz şeyleri tazelememek ve zinde tutmamak. Zinde tutmak içinde bize göre en güzeli daha fazla sürmek.
E bu kadar gevezelik yeter, sağlıklı günler ve sağlıklı sürüşler.