Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vision Team 30 Jant Seti

awakening

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
Tepki
388
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Mavic aksium jant setiyle yaşadığım tatsız deneyim sonunda iade ederek yerine vision team 30 set aldım ve en doğru satın alımlarımdan biri oldu. Bike&outdoor da 1 takım kalmış fiyatı da mavic aksium ile neredeyse aynı olunca kaçırmadım. Dolayısıyla kıyaslamam mavic aksium ile olacak.

İlk kez çembere dokunduğum anda sağlamlık ve malzeme kalitesi olarak çok daha iyi bir jant olduğunu hissettirdi. Kaynak yerleri mükemmel traşlanmış elle hissedilmiyor, maşada sekme yapmıyor ve en önemlisi akortla ilgili en ufak sıkıntı yok! Önde 18, arkada 24 adet aero yapıda tel kullanılmış, jant(hu alüminyum) ve teller(paslanmaz çelik) eloksal boya işlemi görmüş. Jantlar cnc el işçiliğiyle üretilmiş ve yine elle akort edilmiş. Fren bölgesinde aşınma göstergesi mevcut. Ağırlık olarak mavicten 100g daha fazla 1980g ancak vision team 30 akıcılığı mavic aksium ile kıyasladığımda sadece fark edilir seviyede değil ciddi ölçüde daha iyi. Hub sesi stok halde mavicten 5db daha yüksek ancak istediğim seviyede değil(henüz)...

Göbek rulmanları Tayvanlı S&S firmasına ait rulman numaraları 6000-2rs. Disk fren olmayan versiyona ait body sökümüyle ilgili herhangi bir kaynak bulamadığım için şimdilik hub sesine müdahale edemiyorum.. oradaki tırnak sayısı ve rulmana ait bir bilgiyi de şimdilik size veremiyorum. İleriki günlerde mutlaka bu bilgileri de paylaşacağım.
Güncelleme: Body yi açamadığım halde tırnak sayısının 2 olduğundan neredeyse eminim çünkü pedal kavrama mesafesi 3 değil ancak iki olacak şekilde. Halbuki disk olan versiyonun tamir videosunda 3 tırnak görmüştüm muhtemelen body 3 yuvaya sahip ancak üzerinde tek tırnak eksik montajlanıyor.

Dosyalar

• IMG_20240104_174855_008.jpg
    IMG_20240104_174855_008.jpg
    118,8 KB · Okunma: 125
  • IMG_20240104_174855_165.jpg
    IMG_20240104_174855_165.jpg
    74,1 KB · Okunma: 118
  • IMG_20240104_174854_505.jpg
    IMG_20240104_174854_505.jpg
    134,9 KB · Okunma: 93
  • IMG_20240104_174854_535.jpg
    IMG_20240104_174854_535.jpg
    143 KB · Okunma: 91
  • IMG_20240104_174855_373.jpg
    IMG_20240104_174855_373.jpg
    61,3 KB · Okunma: 95
  • IMG_20240103_203532.jpg
    IMG_20240103_203532.jpg
    203,3 KB · Okunma: 79
  • IMG_20240104_174854_759.jpg
    IMG_20240104_174854_759.jpg
    99,8 KB · Okunma: 67
Son düzenleme:
Scudo
Abi kazasız belasız . Mavic eski seviyede değil, artık çoğu kişi için kalitesi, antrenman ya da günlük jant setinden öteye geçmez. Fulcrum da öyle artık mesela.. İşi bilen kişiler artık, bu markaları duyunca yüzü değişiyor , yolunu değiştiriyor .

Bence çok iyi bir tercih yapmışsın. Bu jantlarla, arkadaşım carraro 063 aldığı zaman karşılaşmıştım. Efsane bir hub sesi vardı. Ben de kendime geçen sene denk getirmeye çalıştım ama bulamadım.

Bu jant seti, sana hem yokuş çıkartır hem de düzde faydalı olur. Kazasız belasız kullan..

Abi kazasız belasız . Mavic eski seviyede değil, artık çoğu kişi için kalitesi, antrenman ya da günlük jant setinden öteye geçmez. Fulcrum da öyle artık mesela.. İşi bilen kişiler artık, bu markaları duyunca yüzü değişiyor , yolunu değiştiriyor .

Bence çok iyi bir tercih yapmışsın. Bu jantlarla, arkadaşım carraro 063 aldığı zaman karşılaşmıştım. Efsane bir hub sesi vardı. Ben de kendime geçen sene denk getirmeye çalıştım ama bulamadım.

Bu jant seti, sana hem yokuş çıkartır hem de düzde faydalı olur. Kazasız belasız kullan..
Güzel dileklerin için sağol. Umarım daha iyileri sana denk gelir keyifli pedallar.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@awakening eski bisikletimi (cavalier) görünce bir tuhaf oldum.

Hep sitayişle bahsederim. Şimdilerde karbon yol bisikletim var ama onun zevki farklıydı. Pahali ve komponent olarak daha üst seviye bisikletlerle çok test yaptık ve cavalier Claris setle ve stok jantlarla düz yolda ve rampa aşağı testlerde hep daha iyiydi, yalnızca tırmanışlarda biraz geriye düşüyordu ki o da jantların yaklaşık 2.800gram civarında olmasındandı.

Jantınız da hayırlı olsun, yakışmış bisikletinize. Aksium iyidir aslında ama sizin şansınıza sorunlu çıktı, değiştirmekte iyi yaptınız.

Antrenman için bu janttan almıştım, fakat jantlar dönme konusunda isteksiz geldi muhtemelen ağırlığından dolayı,ama taş gibi jant ,çok sağlam,onu satıp daha sonra mavic ksyrium sl jant seti aldım, şimdi memnunum,antrenman ve tırmanma için iyi jantlar.

• Beğen
Tepkiler: awakening
@awakening eski bisikletimi (cavalier) görünce bir tuhaf oldum.

Hep sitayişle bahsederim. Şimdilerde karbon yol bisikletim var ama onun zevki farklıydı. Pahali ve komponent olarak daha üst seviye bisikletlerle çok test yaptık ve cavalier Claris setle ve stok jantlarla düz yolda ve rampa aşağı testlerde hep daha iyiydi, yalnızca tırmanışlarda biraz geriye düşüyordu ki o da jantların yaklaşık 2.800gram civarında olmasındandı.

Jantınız da hayırlı olsun, yakışmış bisikletinize. Aksium iyidir aslında ama sizin şansınıza sorunlu çıktı, değiştirmekte iyi yaptınız.
Bende karbon bir kadro istiyordum aslen ama reelde çok fazla şey katmayacağını düşünüp vazgeçmiştim şuan memnunum akıcılık gayet tatmin edici aksium jantlar önde 4 dakika civarı arkada 1 dakikanın biraz üzerinde dönüş sağlarken team 30 önde 7 dakika arkada 2 dakika dönüş yapıyor elbet akıcılık adına tek belirleyici kriter değil ancak fikir vermesi adına olumlu bir işaret. Teşekkür ederim tekerinize taş değmesin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: amasseia
Hub sesi istiyorsaniz team 35 alcaktiniz. Trimax de fena degil. Ama team 35in sesi bi acayjp sanki ses icin uretilmis jant.

Hub sesi istiyorsaniz team 35 alcaktiniz. Trimax de fena degil. Ama team 35in sesi bi acayjp sanki ses icin uretilmis jant.
Evet videolarına bakmıştım ama neredeyse iki kat fiyat farkı olunca team 35 i pas geçtim

haha evet haklısınız, ben o jantın sesini 1.3 multijet diye adlandırıyorum :komik:
@awakening hocam hayırlı olsun. İncelemeniz de yeterli ve güzel. Bir süre kullandım ve şuan yedekte sıfır setim var. Beğeniyorum o seti.

• Beğen
Lanetim devam ediyor sanırım.. vision team 30 ile yaptığım 50km sonunda freehub dan bu şekilde bir ses geliyor. Orta göbek, aynakol, ruble, zincir hepsi yeni.
Ruble sıkı montajlı oynama yok, zincir uzunluğu iyi, vites ayarı düzgün geçişlerde sorun yok makara rubleye temas etmiyor. Tüm viteslerde bu sesi yapıyor %80 freehub ın sorunlu olduğunu düşünüyorum mavic te en azından böyle bir soruna rastlamadım. Daha önce bu tarz bir sese denk gelen var mı?

• Üzgün
Tepkiler: Alazarhus
Sorduğum soru neden anlamsız bir biçimde inceleme içerisine taşınıyor? Jantlar konusunda soru sormuşken..! Bu forumda çok tuhaf olaylar dönüyor. Sorulan soruyu sorular yada atölyeden, inceleme içerisine taşımak hangi moderatörün işi acaba?

@Bisiklet ulaşım aracıdır son derece haklısın bunu bir kez daha görmüş olduk!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Geçmiş olsun Murat Bey. Sizin jant maceranızı başından beri dikkatle takip ediyorum. Maalesef talih bu jant meselesinde bir türlü yüzünüze gülmedi. Umarım gönlünüzce ve sorunsuz bir jant setine en yakın zamanda kavuşursunuz.

• Beğen
Geçmiş olsun Murat Bey. Sizin jant maceranızı başından beri dikkatle takip ediyorum. Maalesef talih bu jant meselesinde bir türlü yüzünüze gülmedi. Umarım gönlünüzce ve sorunsuz bir jant setine en yakın zamanda kavuşursunuz.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım öyle olur.

Taşınması iyi olmuş. Tarihte arka göbeğinden istenmeyen ses gelen ilk insan sen değilsin neticede... Bu tekerin bir sorununu bu tekerin inceleme bağlığına taşımakta ne yanlış var onu göremedim. Almayı düşünen kişiler iyisiyle kötüsüyle bilmiş olurlar alacağı tekeri. Ne var bunda?

%20 ihtimal dahilinde arka maşa/yatak açısında sorun var muhtemelen...

Sorduğum soru neden anlamsız bir biçimde inceleme içerisine taşınıyor? Jantlar konusunda soru sormuşken..! Bu forumda çok tuhaf olaylar dönüyor. Sorulan soruyu sorular yada atölyeden, inceleme içerisine taşımak hangi moderatörün işi acaba?

@Bisiklet ulaşım aracıdır son derece haklısın bunu bir kez daha görmüş olduk!!!!!!!!!
Tüh be, konu tasinmis. Extradan puan kayibi olmus, tabiki böyle bir sey sinir bozucu oluyor. Insallah Vision konusunu mavic konusuna tasimazlar.
Gecmis olsun.

Tüh be, konu tasinmis. Extradan puan kayibi olmus, tabiki böyle bir sey sinir bozucu oluyor. Insallah Vision konusunu mavic konusuna tasimazlar.
Gecmis olsun.
İşte senin gibiler empati kuracağı yerde bu tarz abuk sabuk postlar atıp itibar kazanacağını düşünür...
Şimdi sen bilgili olsan ne yazaar olmasan ne yazar ben önce karşımdakinin insani vasıfları ne kadar yüksek ona bakarım senin notun nazarımda SIFIR!

İşte senin gibiler empati kuracağı yerde bu tarz abuk sabuk postlar atıp itibar kazanacağını düşünür...
Şimdi sen bilgili olsan ne yazaar olmasan ne yazar ben önce karşımdakinin insani vasıfları ne kadar yüksek ona bakarım senin notun nazarımda SIFIR!
Neden öyle diyorsun, bak kalbimi kiriyorsun. Yöneticilerin de isi bu, herkes her sey icin konu acamaz, konu ile alakali bir konu varsa oraya da tasinir. Yok bisileti ters cevir ve rublede vs hata ara, yada elinle janti cevir ve kac dakikka dönüyor test et. Bu neyin kafasi neyin testi.

Inan cocuklugunda okulda ne yasadin bilmiyorum ama sana tavsiyem evlenmen olacak, bekarlik sana yaramiyor gibi. :)
Bazi kisiler gibi insan olacagima hayvan olmayi tercih ederim. Arti bilgili kisi oldugumu da hic bir yerde iddia etdigimi de hatirlamiyorum.

• Hahaha
Tepkiler: Kuzey Ege
Geçmiş olsun. O halde %80 ihtimal ile jant göbeğinde bir sıkıntı var diyebilir miyiz ?

Kesinlikle,işten anlamayan birisi, bisiklet (göbek) bozuk der, o derece 😃

Abi geçmiş olsun, nazar değdirdik galiba 😅 paylaştığın resimlerde, göbek içi rulmanların göründüğü bir foto var. Çoğu kullanıcı takabilirse , seramik; takamaz ise hibrit ya da olduğu gibi üstünden ne çıkıyorsa, eş değerinde ya da çelik kasnaklı ve bilyalı rulman takıyor. Senin arka rublede 4 rulman varsa en dıştaki ikisi değişmiş olabilir, 1 ya da bir kaçı ömrünü tamamlamış ya da içteki ikisi seramik dışta kalanlar çeliktir, boşluk yapmış olabilir ya da bakımsız kalmış olabilir . Tabi bilmiyorum, benim arka ruble 4 rulmanlı.. Bunları da kontrol etmede fayda var..

Geri