Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vision Team 30 Jant Seti

Scudo
Lanetim devam ediyor sanırım.. vision team 30 ile yaptığım 50km sonunda freehub dan bu şekilde bir ses geliyor. Orta göbek, aynakol, ruble, zincir hepsi yeni.
Ruble sıkı montajlı oynama yok, zincir uzunluğu iyi, vites ayarı düzgün geçişlerde sorun yok makara rubleye temas etmiyor. Tüm viteslerde bu sesi yapıyor %80 freehub ın sorunlu olduğunu düşünüyorum mavic te en azından böyle bir soruna rastlamadım. Daha önce bu tarz bir sese denk gelen var mı?
Gecmis olsun kardes. Biz sana mavic'in saglamligi ve kalitesiyle ilgili cok soyledik ama dinlemedin. Tamam ufak tefek giderilebilir sorunlari olabilir ama aksiyum taştır, candır.
Fsa mı, cok sorun yasadim ve elden cikardim, bir daha mi, asla...
Yazdik soyledik sana bunlari hep.

Çoğu kullanıcı takabilirse , seramik; takamaz ise hibrit ya da olduğu gibi üstünden ne çıkıyorsa, eş değerinde ya da çelik kasnaklı ve bilyalı rulman takıyor.
Şuna direkt çelik rulman deyip geçsek, olmaz mı?

Senin arka rublede 4 rulman varsa en dıştaki ikisi değişmiş olabilir, 1 ya da bir kaçı ömrünü tamamlamış ya da içteki ikisi seramik dışta kalanlar çeliktir, boşluk yapmış olabilir ya da bakımsız kalmış olabilir .
Yukarıda görüldüğü gibi, teker takımını sıfır aldı arkadaş.

Her aldığım ürün için başlık açıp ilgi toplayamazsam yaşayamam.
İnceleme için açabileceğin başlığın sınırı yok. İnceleme ve tur dedin mi, akan sular duruyor. Pazartesi alacağım mil somunu için detaylı bir başlık açmak istiyorum ben de. Diğer markalara göre artıları, eksileri, hepsini yazıcam. Somun deyip geçmemek lazım.

Şuna direkt çelik rulman deyip geçsek, olmaz mı?

Yukarıda görüldüğü gibi, teker takımını sıfır aldı arkadaş.

İnceleme için açabileceğin başlığın sınırı yok. İnceleme ve tur dedin mi, akan sular duruyor. Pazartesi alacağım mil somunu için detaylı bir başlık açmak istiyorum ben de. Diğer markalara göre artıları, eksileri, hepsini yazıcam. Somun deyip geçmemek lazım.
Ben uzun sure sonra tesadufen dt swiss'in jant tel baslarindan buldum kardes. Cok sevdigim ve her gece birlikte uyudugum, hatta bir kac gunluk is seyahatlerinde bile yanimda goturdugum mavic aksium jant setlerimin tel baslarini degistiricem. Yorumlarla ilgili konu acarim elbette. Tel basi deyip gecmemek lazim.

Ben uzun sure sonra tesadufen dt swiss'in jant tel baslarindan buldum kardes. Cok sevdigim ve her gece birlikte uyudugum, hatta bir kac gunluk is seyahatlerinde bile yanimda goturdugum mavic aksium jant setlerimin tel baslarini degistiricem. Yorumlarla ilgili konu acarim elbette. Tel basi deyip gecmemek lazim.
Tavsiyem telbaslarini degistirmisken ic lastigin de 60mm süpapli olanini ali ve tak ki balans da düzelsin, tavsiye ederim. 60mm süpapli deyip gecmeyin, takip balansi düzelenler var. :koptum: :koptum:

Son düzenleme:
@Can Çelik abi, bisiklet konusunda boş kağıt ver, imzamı atarım, sen istediğin gibi doldur 🤘🤩🙋🏻‍♂️👍

Gecmis olsun kardes. Biz sana mavic'in saglamligi ve kalitesiyle ilgili cok soyledik ama dinlemedin. Tamam ufak tefek giderilebilir sorunlari olabilir ama aksiyum taştır, candır.
Fsa mı, cok sorun yasadim ve elden cikardim, bir daha mi, asla...
Yazdik soyledik sana bunlari hep.
Jant çemberi işçiliği ve sağlamlık konusunda sizinle aynı fikirde değilim. Kaynak yerindeki sekme giderilebilecek gibi değildi. Fsa da yaşadığımı sandığım sorun aslen benim arka maşa açılarındaymış. Bugün bike&outdoor da başka bir kadro üzerinde jant setini denedik en ufak ses duymadım. Kadroyu Velo İstanbul a götürüp adam gibi elden geçirteceğim.
Geçmiş olsun. O halde %80 ihtimal ile jant göbeğinde bir sıkıntı var diyebilir miyiz ?
Diyemeyiz çünkü %20 ihtimal gerçek oldu

Arka maşa açısı (hangi açıysa artık) tekerin ekstra ses üretmesine sebep oluyormuş. Bu da çok iyi.

Arka maşa açısı (hangi açıysa artık) tekerin ekstra ses üretmesine sebep oluyormuş. Bu da çok iyi.
Sen geometri kavramina karsi misin yoksa, Allahim kimlerle ayni oksijeni soluyoruz? :D

• Beğen
Tepkiler: awakening
Rublenin janta bağlı olduğunu ve maşanın yatay açısında şaşma olursa zincirin de ruble yapraklarına sürteceğini düşünemeyen bilge kişi..

Kesinlikle,işten anlamayan birisi, bisiklet (göbek) bozuk der, o derece 😃

Abi geçmiş olsun, nazar değdirdik galiba 😅 paylaştığın resimlerde, göbek içi rulmanların göründüğü bir foto var. Çoğu kullanıcı takabilirse , seramik; takamaz ise hibrit ya da olduğu gibi üstünden ne çıkıyorsa, eş değerinde ya da çelik kasnaklı ve bilyalı rulman takıyor. Senin arka rublede 4 rulman varsa en dıştaki ikisi değişmiş olabilir, 1 ya da bir kaçı ömrünü tamamlamış ya da içteki ikisi seramik dışta kalanlar çeliktir, boşluk yapmış olabilir ya da bakımsız kalmış olabilir . Tabi bilmiyorum, benim arka ruble 4 rulmanlı.. Bunları da kontrol etmede fayda var..
Sıfır jant nasıl bakımsız kalabilir veya boşluk yapabilir?

Rublenin janta bağlı olduğunu ve maşanın yatay açısında şaşma olursa zincirin de ruble yapraklarına sürteceğini düşünemeyen bilge kişi..
Ben uzun yıllarca bir şirketin kalite biriminde çalıştım.
Böyle blr kadronun 3D koordinat ölçüm cihazında bahsettiğiniz sapmaların ölçüldüğünü ve düzenli kontrol edildiğini düşünüyorum.
Bu ölçüm sapmaları öngörülen tolerans sınırlarında ise bunun sorun yaratmaması gerekir.
Tabii kadro üreticisinin bu sürece ne derece hakim olduğunu?. Ürettiği kadroların sapmalarının belirli standartlar toleranslar içinde kaldığını bilmiyoruz.:)

edit: mesleğimi pozisyonunu vb özellikle paylaşmam. Tartışmayı etkilemesin. .Tarafsızlık benim ilkem.:)

• Beğen
Tepkiler: awakening
Milin kadro düzlemine dikliğinin bozulmasından kaynaklı bir zincir kasılması olsa o ses repetitif olmaz, sürekli olur. Videoda arka tekerin her turunda gelen ve giden tekrarlı bir tıkırtı var. Sorunun çözülmesi için sesli düşünüyorum sadece.

Vision mavic su giris seviye jantlar uzerinde bukadar kavga edildigini duysa valla o jantlari geri cagirir kullanmayin siz der.
Forumda şıracının şahidi bozacı olan özellikle dörtlü bir grup var ki bunlar çok zeki geçinen, ortalığı karıştırmayı ve insanları kışkırtmayı seven tipler eski konularına baktığımda da onlarca alaycı küçük gören kibir dolu mesajları mevcut. Ancak bu tiplere de asla pabuç bırakacak biri değilim!
Ben uzun yıllarca bir şirketin kalite biriminde çalıştım.
Böyle blr kadronun 3D koordinat ölçüm cihazında bahsettiğiniz sapmaların ölçüldüğünü ve düzenli kontrol edildiğini düşünüyorum.
Bu ölçüm sapmaları öngörülen tolerans sınırlarında ise bunun sorun yaratmaması gerekir.
Tabii kadro üreticisinin bu sürece ne derece hakim olduğunu?. Ürettiği kadroların sapmalarının belirli standartlar toleranslar içinde kaldığını bilmiyoruz.:)

edit: mesleğimi pozisyonunu vb özellikle paylaşmam. Tartışmayı etkilemesin. .Tarafsızlık benim ilkem.:)
Kullanım koşullarına bağlı olarak arka maşada eğrilme yada yatakların birinde diğerinden fazla aşınma olduğunu düşünüyorum çünkü orta boru ile jant tam olarak paralel değil 0.8 derecelik bir fark var. Tahrik tarafında yatak içine ince bakır bir levha kesip koydum ve mandalı kilitledim eğrilik düzelmiş gibi görünüyor şimdilik yüksek viteslerde ve tekerlek hızlı dönerken herhangi bir ses duymadım, bakır ezilebilen yumuşak bir metal olduğundan zamanla ezilecektir daha sert bir metal uzun ömürlü olacak gibi..

Son düzenleme:
Yav hocam sen mavic ve fsa jantlari begenmiyorsun ama bak bahsettigin modeller giris seviyesi jantlar. Sen istiyorsun ki hem en dusuk parayi odeyeyim, hem de en mukemmel urunu alayim. Oyle bir dunya yok. Hem ayranim dokulmesin, hem de istenmedik durumlar yasamayayim istiyorsun.
Sen campagnolo, zipp, bontrager gibi markalarin ust seviye jantlarini alirsan boyle sorunlar yasamayacagini bilmelisin. Yani 40-50 bin liralar odersen mukemmel urunler alirsin, ayranin dokulmez ama odedigin rakamdan kaynakli hos olmayan durumlar yasayabilirsin :)

Avrupada ve amerikada en buyuk maliyet kalemi isciliktir. Ust seviye iscilik ust seviye urunde olur. 150-200 euroluk jantlardan cok yuksek performans beklemek hata olur.
Sen mukemmel olani ariyorsun, o zaman parayi bayilacaksin arkadas, bu paralara bu oluyor. Adam 1000-1500 euroluk janta kullandigi hammaddeyi de, isciligi de, emegi de senin gunlerdir konular actigin 150-200 euroluk janta yapmaz.
Ha ben bu markalarin yerinde olsam bu jantlari uretmem bile. Acarim kapiyi 1500 eurodan, alan almayan belli olsun.

Ama geometriden dolayi ses gelmesi fikri de efsaneydi kabul etmek lazim. Arkadaslarla iyi gulduk eglendik, yuce rabbim de seni guldursun.

Yav hocam sen mavic ve fsa jantlari begenmiyorsun ama bak bahsettigin modeller giris seviyesi jantlar. Sen istiyorsun ki hem en dusuk parayi odeyeyim, hem de en mukemmel urunu alayim. Oyle bir dunya yok. Hem ayranim dokulmesin, hem de istenmedik durumlar yasamayayim istiyorsun.
Sen campagnolo, zipp, bontrager gibi markalarin ust seviye jantlarini alirsan boyle sorunlar yasamayacagini bilmelisin. Yani 40-50 bin liralar odersen mukemmel urunler alirsin, ayranin dokulmez ama odedigin rakamdan kaynakli hos olmayan durumlar yasayabilirsin :)

Avrupada ve amerikada en buyuk maliyet kalemi isciliktir. Ust seviye iscilik ust seviye urunde olur. 150-200 euroluk jantlardan cok yuksek performans beklemek hata olur.
Sen mukemmel olani ariyorsun, o zaman parayi bayilacaksin arkadas, bu paralara bu oluyor. Adam 1000-1500 euroluk janta kullandigi hammaddeyi de, isciligi de, emegi de senin gunlerdir konular actigin 150-200 euroluk janta yapmaz.
Ha ben bu markalarin yerinde olsam bu jantlari uretmem bile. Acarim kapiyi 1500 eurodan, alan almayan belli olsun.

Ama geometriden dolayi ses gelmesi fikri de efsaneydi kabul etmek lazim. Arkadaslarla iyi gulduk eglendik, yuce rabbim de seni guldursun.
Öncelikle mükemmeli aramıyorum böyle bir kaygım da yok sorun çıkartmasın kafi olumlu yönleri yazdığımız gibi varsa olumsuz yönleri de yazacağız ne yazık ki bunu dahi idrak edemeyen tipler mevcut.. Bu arada geometri noktasında neye güldün onu açıkla beraber gülelim arkadaşlarla! zira açısal sapma mevcutsa ne olur biraz yukarıda belirttim bunu anlamakta güçlük çekenler kendi hallerine gülebilir bence sorun yok.

Son düzenleme:
Daha ucuza shimano rs100 var şu an alternatif olarak. Ben kullanıyorum fiyatına göre gayet başarılı. Bu tarz ses durumu var mı bilmiyorum ama varsa da ben duymuyorum 😀

Geri