Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites nedir ve nasıl kullanılır?

özellikle jantlarda ilk 200-300 km de akort ister teller ilk seferinde biraz yumuşar. Bu düzeltildikten sonra bir daha da sorun çıkarmazlar.
vites sistemide bunun gibi. zincir dişliyi tanır 200-300 km sonra daha rahat öpüşür daha rahat geçer bundan ibaret.

Scudo
Benim anladıgım paralel kullanım var.
orta 1 i merkez alırsak 1-2-3-4
Orta 2 i merkez alırsak 3-4-5-6-7-8
orta 3 de 7-8-9-10

bu da vitesi çarpraz kullanamayacağımız manasına mı geliyor ?

Evet bisikletinizin vites sisteminin özel bir durumu yoksa zinciri çarpraz yapmamalısınız. Yani 2 x 11 vitesli bir bisikletiz varsa reelde 22 vitesiniz değil 14 15 doğru kullanımlı vitesiniz olur. SRAM Force 22 ve Red 22 serilerinde ise true 22(gerçek 22) dediği bir sistem getirdi ve ön attırıcı yaw hareketi yapabiliyor(kendi ekseni etrafında dönebiliyor). Bu da tüm aynakol dişlilerinde tüm ruble dişlilerinin kullanımına izin veriyor. Ancak bunun haricinde bu kullanım yanlıştır.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@newhidalgo

Normal koşullarda her makine (araba, bisiklet, fırın vs) üretim bandından çıktıktan sonra bir kalite kontrol aşamasından geçer onaylanırsa satışa gider. Bununla birlikte bazı makineler için bir "alışma devresi" vardır. Araba için buna halk arasında rodaj denir. Bu rodajdan kasıt "Arabanı bu süre içinde fazla zorlama, tehlikeli şekilde fren yapma, gözden kaçan küçük bir vida ya da somun başına iş açabilir" demektir.

Bisiklet çok daha az komplike bir makine olduğu için sorun çıkma ihtimali daha azdır ancak her makinede olduğu gibi yine de vardır. 15 gün binersiniz, teller esner, "kendine gelir", varsa gevşek vidalar kendini belli eder. İlk kontrole gittiğinizde bunlar ayarlanır ve binmeye devam edersiniz.

Bu biraz sanayideki "kalibrasyon" gibidir aslında. Tüm makineler belli zaman aralıklarında (örneğin yılda bir) kontrol edilerek olası boşluklar, gevşemeler giderilir.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş Lale
Bisikletimi yeni aldım citiy bike kullanıyorum ama bir türlü vites aksanını çözemedim yardım edermisiniz sağda rakamla 7 tane var solda l ve 5 6 tane çizgi var ?

@M.Kaba
Vites konusu geçekten önemli ,önceden bilseydim arka vites değiştiricisini kırmazdım,Bilmeyenler için güzel biryazı billenler içın bilgi tazeleme olmuştur slm.

@gurkan
Arkadaşım yazını çok ıtici buldum kusura bakma belki sen bilebilirsin ama bilmeyenler var tıklamayı bilmeyenler var, tıklayıpta anlayamayanlar var. Bisiklete her binen mühendis ya da akademisyen değil,bu yararlı yazıyı yazdığı için tekrar buradan arkadaşa teşekür ediyorum slm.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Benim alcağım bisiklet 14 vitesli Nasıl oluyor solda kaç vites var sağda kaç vites var cevap yazarsanız çok sevinirim

@Hzrhazar
Önde 2 dişli arkada 7 dişli vardır öndekilere ayna dişlileri arkadakilerede ruble dişlisi demek doğru olur normalde ayna dişlileri gidonun solundan ruble dişlileri de gidonun sağından değiştirilir

• Beğen
Tepkiler: Hzrhazar
Merhabalar, 3x8 vites sistemli bir bisiklete 9 vites arka aktarıcı takılabilir mi? Teşekkürler.

Bir konuda bahsedilmişti bulamadım şimdi ama hatırladığım kadarıyla 9 lu olunca zincirinde değişmesi gerekiyormuş sanırım dişliler daha yakın öyle olunca zincirde inceliyor zincir inceltince ayna dişlileri de değişim isteye bilir :(

Simdi dogru gecisler boyle ise bisikleti 5-6-7. (7 li sistem icin konuşuyorum) viteslerde kullanmamak mi gerekiyor :(

Ufak bir bilgi olarak,eski tip çektirmeli kollar ile 11li dura-ace 9000 arka aktarıcıyı çok hassas şekilde ayarlayabildim.Varsa biraz çatlak olan arkadaşlar (misal ben gibi) çalışıyor beyler..Ama elinizin ayarını ssıkı tutmanız lazım :D

vites, insanının kendine yakışan hızda gitmesidir.
fransızcaki 'vitesse' den, dilimize geçmiştir

• Beğen
Tepkiler: seyhanh
Iyi gunler benim oturdugum yer inisli cikisli rampa yokus vs oldugu icin genellikle on vitesi 1 de kullaniyorum arka vites duz yolda 3 4 5 6 arası kullanıyorum ve su ana kadar da dediginiz sekilde hic denemedim bisikleti alali 2 ay oldu duz yol bir kac mahalle disinda yok bizim orada 5 dakiia surmeden direk yokus bi yere gitmek istesen bile rampalarla karsi karşıya kaliyorsun sistem sağlıkli mi?

Kusura bakmayın biraz lagaluga olacak ama aklıma bunu getirtende bu konu başlığını yazan kardeşimdir tüm sorumluluk ona aittir :D
http://2.bp.blogspot.com/-2imXuDkUTPs/Vb49SqA9q6I/AAAAAAAAA6w/lIobZFJgVgE/s1600/0136%2Bcem%2By%25C4%25B1lmaz%2B1%2Bsekiz%2B%25C3%25A7ekmece.gif
https://i.hizliresim.com/kv0n2J.jpg
:D:D:D:D

benim çözemediğim 2x6 da ve 3x7 sürerken ses geliyor 'çıt çıt' benzeri , çapraz mı kullanıyorum yoksa bir arıza mı var bisiklette ? servise götürücem en sonunda

Geri