Scudo Sports

Vites Sıralaması Shimano, Sram ve Campagnolo 2017-2018

@MAERKEK bunu soracaktım iyi oldu, seti değiştirmek mümkünse çok dert etmem. Alış fiyatı iyi diye düşünüyorum ve evet ilk yol bisikletim olacak
Normalde şehir bisikleti alacaktım, ki hala da alabilirim. Şehir bisikleti daha konforlu olacaktır eminim ama ankara da çok eğim vs yol bisikleti daha rahat olur diye düşündüm

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
@korayg yarış bisikleti kullanıcıların yorumlarını da bekleyin . Ben seviye sıralamasına göre yorum yaptım.

@korayg tourney satarken alıcı bulma sorunu yaşarsın. Pek para da etmez. Claris iyidir. Hem claris ile tourney in kol mekanikleri farklı. İkisini de denedim, claris farka değer diyorum.

@korayg tourney şehir bisikletleri içinde yol bisikleti alacaksanız claris ile başlayın

@mehmet AltuğEagle ve XTR di2 (hatta xtr) serileri zaten yarışçı serileri. Bu seriler satıştan ziyade gövde ve yenilik gösterme amaçlıdır.
Yarışlarda Sponsorlar tarafından karşılanır. İnanılmaz hafif ama çok dayanıklı değillerdir.
örnek vermek gerekirse xt ile xtr arasında bariz bir ağırlık farkı var ama bu ağırlık farkı xt nin daha sağlam ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
Normal kullanıcılar zaten xt veya x0,x1 alıyor hem daha uzun ömürlü hemde fiyatta daha avantajlı, ilgili çok Testler var zaten.(bikeradar)
Bu yüzden bir çok üretici firmada eagle da var ve xtr di2 de var. Örnek Cube ELITE C:68 SLT (di2) ve Cube ELITE C:68 SL (eagle) hangisini istersen.
Ama son kullanıcıda bu vites grublarını görmek çok zor. Ben genelde yabancı forumlarda ; yarışlardan ziyade son kullanıcıya bakıyorum . Son kullanıcılarda çok tercih etmiyorlar açıkçası. Bisiklet fiyatına çünkü.

Ayrı bir olay dan daha behsedeyim ; sram ve shimanonun tek yaprak aynakol kullanmasına karşıyım. Yıllarca doğru vites kullanmayı gösteren örnekleri ve çapraz kullanmayı önlemeyi anlatan üreticiler şuanda tek aynakol ile 1x11 gibi vites sistemlerini satıyorlar.
Ondan sonra dişliler sıyırdı mühabbeti başlıyor. Başlıyor da yarışçının zaten sponsoru var ise umrunda değil ki. 4-5 yarışdan sonra yeni ayna kol geliyor .
Bence ayna kolda en az 2 adet yaprak bulunması gerektiğini savunuyorum. Tabi bu benim fikrim... Sen tek yaprak dersin , o 3 yaprak der.:)

Merhaba bende şunu çok merak ediyorum bu sram apex söylendiği kadar iyi çalışıyormu tiagra sete eş değer mi yoksa çok mu abartıyorlar yakında bende bir sram apex setli bir bisiklet alıcam ama bu sorular hep aklımda cevaplandırırsanız sevinirim

@Bisiklet sever 93 apex tiagrayı dövüyor :snzdglsn: Apex, neredeyse ultegra ile aynı ağırlıkta. Sadece aynakolu çok ağır. Ve performans olarak da Tiagra'yı dövüyor bence. Zaten Apex'in kıyaslaması 105 ile yapılıyor :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
(link)

Böyle şeyleri paylaşmak sadece genel kültürümüzü arttırıyor. Bisikletforum yazarları belkide bisiklet konusunda dünyanın en genel kültür sahibi insanlarıdır. Pek çok pronun olmadığı kadar teknik bilgiye sahiptirler. Ama işte o kadar. Tıpkı üniversitelerimiz gibi. Yani teorik bilgi var. Buradada teorik bir paylaşım olmuş yapanın eline sağlık ama yukarıda verdiğim linkten de anlaşılacağı üzere çoğumuz için gerçekte bir anlam ifade etmeyecek. Çoğumuz duraace i görmeden superrecordu kullanmadan red etap takmadan ölüp gideceğiz.

MTB de Shimano'dan başkasına sıcak bakmazdım da XX ile Sram şeytanın bacağını kırdı.. Geçen yıl XTR ları XX yapmıştım..Malzeme kalitesi ve dayanıklılık olarak hangisi iyidir tartışılır da XX'in kullanım kalitesi kesinlikle daha başarılı ve keyifli. Tek soru işareti frenlerinde olabilir.. Son dönemdeki ürünlere bakıldığında Shimano sanki daha iyi fren işinde..

Yol bisikletinde ise kısa bir Shimano tecrübesinden sonra Campagnolo'ya geçmiştim yıllar yıllar önce.. Şu an bir bisikletimde Duraace aynakol ve gerisi Chorus kullanıyorum..Elden çıkardığım başka birinde komple Centaur vardı. Müthiş malzemeler. Yolda Campy den başka bir şey kullanmam.. Orta segment ürünlerinin bile performansı kusursuz.. Ömrüm geçer bunlarla.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Serkan Mıstınoğlu

Abi teşekkürler ben sramın vites geçişlerinin daha sert olduğunu bir yerden duymuştum ama bir bilginiz varmı acaba yoksa tiagra kullanıcılarının iftirasımı :)

@Bisiklet sever 93
Sram red 22 ve dura ace 7900 serilerini aktif olarak kullaniyorum. ne kadar denk seriler degilse de sramdan asiri derecede memnunum. Hatta 7900 den sram rival force karisimi bir grupsete geciricem bisikleti. Sram daha gurultulu ve sert calisiyor orasi kesin fakat ayar kacirma ve kararlilik konusunda elimdeki dura aceden kesinlikle daha iyi oldugunu soyleyebilirim. Hafiflik konsunda da baya basarili.

• Beğen
Tepkiler: DOKTORBEY
@Özhan Akgöğ

İyi çalıştıktan sonra isterse çığlık atsın sıkıntı değil ben yokuş çıkarken vites atmak istediğimde zinciri kırmadan vites arabirimi onu öğrenmek istemiştim sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir

Pek küçük aynakol kullanan birisi değilim. Yani ciddi anlamda grupseti zorlayan birisiyim. Sram bu konuda bahsettiğim gibi bir sıkıntı yaşatmadı. Yaklaşık 3-4bin kmde zinciri koparmadım henüz. Yokuşlarda da ileri geri şeklinde sorunlar yapmıyor. Tek sorunu aynakolda çok fazla geçiş noktası var sanırım 8 tane vites aktarım noktası var sram red'de. Sert bir çukura falan girdiğimde bazen küçük aynaya düşüyor kendiliğinden. O benim aktarıcıyı düzgün ayarlamadığımdan da olabilir emin değilim.

@Özhan Akgöğ

Abi sen sram red bahsediyorsun acaba apex ile ilgili bir bilgin varmı

Geri