Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vites teli sıkıştı

Ogi727

Üye
Tepki
5
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Mosso
Arkadaslar benim vites telim kopmuştu yeni vites teli alıp vites kolundaki boşluktan geçirdim ama vites mandalı taş gibi oldu yani vites değiştirsem parmağım kırılır o cinsten oldu şimdi ne yapmalıyım sökmek istesem ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar destek verirse sevinirim ;)20190821_194857.jpg

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Scudo
Hata yapmışsın! Bir bisikletçiye yaptırman daha faydalı olurdu. Vites telini düzgün takmamışsın,zorlanma sebebi biryere sıkışması olabilir.Bu arada vites telin neden koptu?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: Ogi727
@Ogi727 teli takarken dogru kanal yerine uygun buldugu bir bosluktan gecmis olmali. Cok zorlamadan cekip almayı dene. Daha sonra gerekiyorsa bir isik tutup dogru olan kanala yerlestirerek dene.

Üst kapağı sök . Altında somun vida göreceksin onu gevşet . Vites parmaklarını gevşetmiş olursun .

• Beğen
Tepkiler: Ogi727
@celalgenc3347
Oncelikle ilgin icin teşekkürler ilk defa yaptığımdan fren teli gibi sanıyordum sonuç olarak vites kolu bozuldu bende su an vites kolu alamadigim icin şöyle bir teknik gelistirdim vites tam ortada duruyor bu arada sag 7 li vites kolu satanlar ulaşırsa sevinirim ;)

20190903_171310.jpg

Aktariciya soktuğum kucuk bi odun parçası ile tam ortada durdu sadece on vitesi ayarliyorum

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
@Ogi727 Kardeş senin arka aktarıcı ölmüş! Arka aktarıcıya odun parçası sokanıda ilk defa görüyorum ?.Fren teli ile vites teli arasında çok fark var.Vites telinin takıldıktan sonra birde ayarının yapılması lazım gelir. Yeni bir arka aktarıcı ve vites kolu almanı tavsiye ederim. 40 Liraya kaliteli bir Shimano arka aktarıcı alabilirsin.
İyi Günler...

Arkadaş ya şunun detaylı tam olarak nereye girdiğini gösteren fotoğraf atsana

Telin kafası duruyorsa çıkma ihtimali var .

@MAERKEK
kardeş zaten arka aktarıcıda hiçbir sorun yok yani vites kolu çalışırken deliksiz şekilde her vitese oturuyor ben vites telini vites koluna taktım bi baktım vites kolu taş gibi ne vites atıyor ne başka bişey bende zorlayınca kırıldı şimdi de vites kolu arıyorum

@MAERKEK
eyw hocam teli çıkardım ama vites kolu bozuldu bende neyse dedim yeni vites kolu alacam :D

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Selamlar. 105 5800 sağ sti kolumun vites teli sıkıştı. Trainerda binmeye başladığım anda vites yükseltmek istedim ama vites teli boşa çıktı ve aktarıcı en küçük dişliye kaydı. Vites değiştirmeye çalışmam hiçbir sonuç vermedi. Kolun mekanizması bozuldu sandım ama detaylı incelemem sonucu tel başının olması gereken yerde olmadığını gördüm. Kırmızı halkanın içinde sıkışıp kalmış bir türlü çıkaramadım. Mavi ile işaretlediğim kısım makara. Tel buraya sarılı olması gerekiyor ve ucunda da tel başını tutan çıkıntı var ama buradan sıyrılıp oraya kaçmış tel. Kolu dağıtmadan çıkarma yöntemi var mı bunu? Yabancı forumlarda hiç görmedim bunu yaşayanı. İnce telle denedim çıkaramadım. Fikri olan varsa bekliyorum şuan kullanamıyorum.
1000006443.jpg
1000006446.jpg

Selamlar. 105 5800 sağ sti kolumun vites teli sıkıştı. Trainerda binmeye başladığım anda vites yükseltmek istedim ama vites teli boşa çıktı ve aktarıcı en küçük dişliye kaydı. Vites değiştirmeye çalışmam hiçbir sonuç vermedi. Kolun mekanizması bozuldu sandım ama detaylı incelemem sonucu tel başının olması gereken yerde olmadığını gördüm. Kırmızı halkanın içinde sıkışıp kalmış bir türlü çıkaramadım. Mavi ile işaretlediğim kısım makara. Tel buraya sarılı olması gerekiyor ve ucunda da tel başını tutan çıkıntı var ama buradan sıyrılıp oraya kaçmış tel. Kolu dağıtmadan çıkarma yöntemi var mı bunu? Yabancı forumlarda hiç görmedim bunu yaşayanı. İnce telle denedim çıkaramadım. Fikri olan varsa bekliyorum şuan kullanamıyorum.
316478 dosyayı görüntüle
316479 dosyayı görüntüle
Kolu dağıtmanıza gerek yok. Yani böyle durumlar için sökülen kapakçıklar var.

videodaki işlemleri uygulayabilirsiniz. Burada kolu tamamen demonte etmiş gerek var mı emin değilim. Bendeki durumda ben sadece plastik kapağı sökerek çözmüştüm. Mekanizmayı ittirirken cımbız gibi bir şeyle tutma şansınız varsa sıkışan tel başını çekebilirsiniz de.

Edit: Farkettiğim kadarıyla siz zaten kapağı sökmüşsünüz ama baya içerde garip bir yerde kalmış tel başı. Yani 5800'de ayrıca o kısım için bi kapak bulunmuyor gibi. Bu durumda tersten bir tel ile sıkışan parçayı vites telinin girdiği yerden iterseniz belki parçayı çıkarabilirsiniz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Sağlam cımbız, ince uçlu kargaburun, çuvaldız, sekman pensesi, ince tornavida gibi aletlerle uğraşarak çıkıyor. 2 sene olmadan tel başından kopuyor hep, çok kullanımdan dolayı

• Beğen
Kolu bisikletten ayırdım daha kolay uğraşabilmek için. Büyük bir umutla alttaki kapağı çıkardım(çoğu kişi için çözümü getiren hamle bu olmuş) ve sadece birazcık daha hamle alanımı genişletmiş oldum, hayal kırıklığıydı. Alan çok dar olduğu için her alet de girmiyor. Sorunu tespit etmişken bisikletçiye emanet edesim de yok. Olmazsa en son çare içerideki mekanizma toplu halde çıkıyormuş disassamble videosunda gördüm. O mekanizma yuvadan çıktıktan sonra kolayca alınabilir. Yine de dağıtmadan çıkarmaya uğraşacağım çünkü hata yaparsam pahalıya mal olacak.

Teşekkürler tavsiye ve yorumlarınız için. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Sol elinle attırıcı kafesini tutup kendine doğru çek, böylece tel bollaşacak ve kafasını cımbızla çekebileceksin.

• Beğen
Pardon ben nedense sol kol (ön attırıcı) diye yazmıştım onu. Arka attırıcının üst makarasını rubleye doğru bas, böylece tel bollaşacak ve cımbızla çekebileceksin.

• Beğen
Pardon ben nedense sol kol (ön attırıcı) diye yazmıştım onu. Arka attırıcının üst makarasını rubleye doğru bas, böylece tel bollaşacak ve cımbızla çekebileceksin.
Anladım şimdi ne demek istediğinizi. Tarif ettiğinizi aktarıcıyla oynayarak değil de direkt teli ittirerek yapmaya çalıştım. Gidon bandını söktüm, teli aktarıcıdan ayırdım. Yani çalışma koşullarını rahatlaştırmak için elimden geleni yaptım. Bir elimle teli iterek diğer elimde de ucunu kanca yaptığım ince teli vites tel başına tutturup çekmeye uğraştım ama yetersiz geldi. Biraz daha kalın bir telle uğraşmam lazım hatta ince örgü mili düşünüyorum. Başına geçersem bu işi çözerim ama vakit biraz dar. Bu vesileyle sti kolun iç mekanizmasının ne kadar pis olduğunu gördüm. Temizlemek şart oldu :) Pis görüntü için de özür dilerim.

Hele şükür vites telini örgü mili kullanarak zor da olsa çıkarttım. Tel başı tam yuvarlak formda değil gibiydi. Bundan dolayı kaçmış olabileceğini düşünüyorum. Neyse ki hallettim. Kolun iç mekanizmasını mazot ve fırça vasıtasıyla kirli yağından arındırdım. Şimdi sabunlu suyla temizleyeceğim. En iyi sonuç için iç kısma az gres yağı mı sürmeliyim yoksa yağlama özelliği olan pas sökücü sprey mi yapmalıyım?
1000007734.jpg

Yağlamayı düşündüğüm mekanizma bu.
1000007741.jpg

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Geri