Ogi727
Üye
- Tepki
- 5
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Mosso
Kolu dağıtmanıza gerek yok. Yani böyle durumlar için sökülen kapakçıklar var.Selamlar. 105 5800 sağ sti kolumun vites teli sıkıştı. Trainerda binmeye başladığım anda vites yükseltmek istedim ama vites teli boşa çıktı ve aktarıcı en küçük dişliye kaydı. Vites değiştirmeye çalışmam hiçbir sonuç vermedi. Kolun mekanizması bozuldu sandım ama detaylı incelemem sonucu tel başının olması gereken yerde olmadığını gördüm. Kırmızı halkanın içinde sıkışıp kalmış bir türlü çıkaramadım. Mavi ile işaretlediğim kısım makara. Tel buraya sarılı olması gerekiyor ve ucunda da tel başını tutan çıkıntı var ama buradan sıyrılıp oraya kaçmış tel. Kolu dağıtmadan çıkarma yöntemi var mı bunu? Yabancı forumlarda hiç görmedim bunu yaşayanı. İnce telle denedim çıkaramadım. Fikri olan varsa bekliyorum şuan kullanamıyorum.
316478 dosyayı görüntüle
316479 dosyayı görüntüle
Attırıcı kafesinden kastınız nedir?Sol elinle attırıcı kafesini tutup kendine doğru çek, böylece tel bollaşacak ve kafasını cımbızla çekebileceksin.
Anladım şimdi ne demek istediğinizi. Tarif ettiğinizi aktarıcıyla oynayarak değil de direkt teli ittirerek yapmaya çalıştım. Gidon bandını söktüm, teli aktarıcıdan ayırdım. Yani çalışma koşullarını rahatlaştırmak için elimden geleni yaptım. Bir elimle teli iterek diğer elimde de ucunu kanca yaptığım ince teli vites tel başına tutturup çekmeye uğraştım ama yetersiz geldi. Biraz daha kalın bir telle uğraşmam lazım hatta ince örgü mili düşünüyorum. Başına geçersem bu işi çözerim ama vakit biraz dar. Bu vesileyle sti kolun iç mekanizmasının ne kadar pis olduğunu gördüm. Temizlemek şart oldu Pis görüntü için de özür dilerim.Pardon ben nedense sol kol (ön attırıcı) diye yazmıştım onu. Arka attırıcının üst makarasını rubleye doğru bas, böylece tel bollaşacak ve cımbızla çekebileceksin.