Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vitesi komple değiştirmek

@emre32 rubleyi taktıracağın bisikletçiye zincirin uzunluğunu kontrol etmesini de söyle. Dişli büyük olduğundan zincir kısa kalabilir. 3-5 bakla eklenerek 3-5 liraya çözülür.
 
  • Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Scudo
@bysutcu

Aynen hocam öyle yapıcam.şu rubleyi bir değiştireyimde biraz daha deneyeyim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@emre32 bende de ümit city bike var dediklerini yapmayı düşündüm işin içinden çıkamadım... Astarı yüzünden pahalıya geliyor
 
  • Beğen
Tepkiler: emre32
Bu arada 21 vites bile yeterli. 22 ön dişlin var, 28 arka dişlin var. Ben de aynı sistemle her yokuşu çıkıyordum. Yani biraz kondisyonla ilgili.
 
@emre32 o rubleyi almamdaki amac bend e2 cocuk var cocuk koltugu ile cocuklari gezdirirken rampalarda onceki ruble cok yoruyordu, birde hamligim vardi o yuzfen bu rubleye gectim...su anda eski rubleyi taksam rampalarda sikinti cekecegini sanmiyorum..
Siz eger agir seyker tasimayacaksaniz mevcut 14,28 olan rubleniz yeter diye dusunuyorum..mesele bisiklete bindikce bacaklarinizin gelismesi..bacaklar gekistikce 3,,4 vitesle bile rampa cikacaksiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre32
@darkdream

Tabikide kondisyon çok önemli.hani olmuşken biraz daha donanım yüksek olsun istiyor insan.bu dişli var diyorsunya yani 22 28 olunca ne oluyor?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@emre32 donanim yuksek olsuna bakarsaniz olay tam set karbon ultegralara kadar gider..sizin bisiklete binme amaciniz nedir ona odaklanin..tabiki butcenize kulak verin.
Size onerdigim disli donanim yuksetmek degil uzerindeki dislinin 1. Vitesi daha yavas olan disliye gecmenizdir. ..geriye kalan diger disliler orjinaliyle ayni zaten..
 
  • Beğen
Tepkiler: emre32
@Ismaildmr

Tşk ederim.amacım hobi olarak binmek ayrıca spor yapmak


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ruble ve aynakol değişiminde dişli sayıları arasındaki fark da önemli. Örneğin ruble 34-14 de fark 20, öndeki fark da 20 ise toplam fark 40 oluyo. 40 sanırım çoğu aktarıcı için sorun değil ama daha yüksek farklar sorun olabiliyo. Aktarıcının kaç farka izin verdiği önemli.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre32
@emre32 vites sistemi vs gibi değişiklikler yaparsın. eğer kadronu seviyorsan ve sağlamlık, kalite veya senin beğenine göre buna değecekse yapmalısın.

misal 10 bin liraya şahin alıp, 5-6 bin lira müzik sistemi veya jant taktıran saykolar var :D. adam yaw ben arabayı satayım da 15-16 ya daha iyi araba alayım demiyor. seninki de bunun gibi bir şey. değecekse/değeceğini düşünürsen yaparsın. çünkü para harcayacaksın. ha ürünleri de ikinci el temin edersen daha ucuza da gelir. ama değmeyecekse hiç gerek yok satıp bir üst seviye bisiklet al.
 
Konuya farklı bir noktadan giriş yapmak istiyorum izin verirseniz. Pek çok kişi "Gittiği kadar kullan değiştir." Demiş ben de yaklaşık üç aydır salcano city fun 50 hd kullanıyorum ve bana hiç te öyle kullanılıp atılacak bir bisiklet gibi gelmedi. Birincisi mutlaka Bir bildiğiniz vardır elbet ona diyecek lafım yok. İkincisi bu çok uzun bir aradan sonra kullandığım ilk bisiklet diğer markalara çok hakim değilim kabul ediyorum ancak satın almadan önce marka gözetmeden bayağı bir araştırma yaptım ve fiyatına karşılık sundukları giriş seviyesi kullanıcı için yeter de artar bile. Kısa süreli izlenimlerime göre normal bir kullanımda çabuk dökülecek bir bisiklete benzemiyor. Eleştiri sadece marka kaynaklı mı? Eğer değilse neden? Marka fanatikliği yapılmadan verilecek makul cevapları merakla bekliyorum.

Bu soruyu otomobil konusunda yaşadığım bir tecrübeye dayanarak soruyorum. Şöyle ki:
Fiat peugeot hyundai vb. Marka araçları kullandıktan sonra 2. El kaygısı ve sağlamlık ön yargısıyla bir toyota corolla satın aldım ve anladım ki sırf fısıltı gazetesi ve önyargılar yüzünden piyasada diğer markalara ciddi bir haksızlık yapılıyor. Bisikletforum da gördüğüm bazı konu ve mesajlar bisiklet konusunun da aynı durumda olduğunu hissettirdi bana.
 
Sn Sezgin putperestliğin, putun kendisine tapmak olmadığını kavradığınız gün, o "sayko"nun, on bin liralık arabaya neden altı bin liralık müzik sistemi taktığını anlayacaksınız.
Esen kalın.

Sn @esatgelmedi düşüncelerinize katılıyorum. Bisikletini değil, bisikletinin markasını seveni, sunduğu işlevi değil, kadroda yahut donanımda yazan isme aşina olanları, hiç bir marka, model tatmin etmeyecektir.

Esen kalın.
 
@Mesut DOĞRU sen esen kal azizim. ayrıca yazdığın cevaba hiç hoşnut olmadım ama sana sataşarak vaktimi boşa harcamayacağım.

haydi selametle.
 
Sn @BF Okuru "Dost acı söyler. Acıyı da tatlı söyler" der düşünürler. Amacım sizi incitmek değildi. Ancak bir gerçeği ortaya koymak zorunda idim. Yine de; sizi incittiğimi düşünerek özür diliyorum.
Esen kalın.
 
@esatgelmedi kilitlenebilir maşaya 150 lira desek, vites kollarına 100 lira desek (altus) frenlere 300 desek abartmış olmayız diye düşünüyorum, vites sayısı artacağı için ruble değişecek ona da 30 dersek yaklaşık olarak bisikletin alış fiyatının yarısına ulaşıyor. Ben bu yüzden gittiği yere kadar kullanıp yeni bisiklet almasını tavsiye etmiştim. Fakat bisikletten memnunsa neden olmasın.

@emre32 ben arka jantı da yamulttuğum için sistemi değiştiriyorım fakat benim aktarıcılar 8 speed uyumlu. Sizinki de uyuyorsa size bilgi verebilirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: esatgelmedi
@Mesut DOĞRU muhterem 1 sizi tanımıyorum siz de beni. ne dostuz ne arkadaş. yazdıklarınızdan kimsenin incindiği falan yok. putperestlik vs diye saçmalamışsınız o kadar.

ayrıca esen kalırım veya kalmam bu sizi ilgilendirmez.
 
Arkadaşlar hepinize desteklerinşz için tşk ederim fakat birbirimizi kıracak şeyler söylemeye gerek yok çünkü değmez.ayrıca bisikletimi değiştirmeye karar verdim bir üst seviye donanımlılarla.cevaplar içiin çok tşk ederim


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Sn @emre32 sizin adınıza mutlu oldum. Bisikletinizi güzel günlerde keyifle kullanın.
Esen kalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre32
@emre32 emre kardeşim o senin iyiliğin ama bırak kırılması gereken kırılsın. konu vites mevzusu, ama mesele putperestliğe felan gidiyor garip şeyler yazılıyor sırf sayko yazdık diye. zaten aylardır foruma girmiyordum girer girmez şu hadiseye bak. bir önceki arabama alpine ana ünitenin en iyisini almış, dls serisi compenant vs ile 2 yollu sistem kurup bir sürü para harcamıştım yani saykoluğu ben yapmıştım. flac formatında müzik arşivimle kulaklarımın pasını silerdim hanımla. sırf keyfimden dediğim gibi bir sürü para harcamıştım.

kimin ne olduğunu bilmeden böyle uzaktan tahlil yapan insanları hiç sevmiyorum emre. isteyen istediği parayı harcar ve mutlu da olmaz belki ama bundan kime ne kardeşim. nerden çıkarıyorsun yok putperestlik yok bilmen ne.

ayrıca şu an ki bisikletime de vites seti, jant vs ile 1,500 civarı harcıyorum,upgrade ediyorum. yani senin vazgeçtiğini ben yapıyorum. neden ? çünkü hem param var kazanıyorum hem kadromu çok seviyorum.

yani karşındaki insanı tanımadan yok putperestlik yok esen kalın vs yazmak, nedir yani bunlar ? tek kelime ile saçmalık, ingilizlerin dediği gibi bullshit..
 
@emre32 ekstra vites ekstra ağırlık demek. 24-27-30 vites yerine doğru aralıkta bir 21 vites işini görür. ne istiyorsun mesela düzlükte vitesler az mı geliyor, yokuşta vitesler ağır mı geliyor? ona göre muhtemelen aynakolu değiştirerek bile problemi çözebilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Geri