galata kulesinin arkasındaki bisikletciden aldım bisikkleti 26 jant bir bisiklet Shimano Index System vites var pedal cevirirken arkadan zincir atıyor. biisklet uzerinde ne tür bir parca değişikliği yapmam gerekiyor?
yani alınan bisikletlerde belirli bi süre kullanıldıktan sonra bazı ayarların yapılması gerekir bu ayarlardan biride arka vites ayarıdır. herhangi bir bisikletçiye gidip '' arka vites ayarını yaptırmak istiyorum, zincir sürekli atlıyor '' derseniz hallederler.
bu sorunun cevabıydır.
birde uyarıda bulunmak istiyorum.
belliki forumda yenisiniz. ve sizden çok çok kıdemli (Admin!!) bir üyeye karşı çok ters cevaplar veriyorsunuz.Size önerim bu tür davranışlardan vazgeçin.Yoksa bu forumda ömrünüz uzun olmaz.
Söyle ki, insan karsisindaki diger insana (dikkat, admin, üye, moderatör degil diger INSAN'a) saygi göstermeyi bilmez, kendini "fren"lemezse, karsisindaki de ona saygi göstermez... Zincir buna bagli neden atar? Ilahi adalet diyelim
Anladığım kadarıyla arkadaş vitesi 7 ye geçirip,pedalı çevirmek için güç verdiğinde,orta çarkın boşa kaçtığını anladım.Arka rublenin olduğu kısmı, ve zincirini yağlayarak dene,vites ayarlarını kontrol ettir düzeliceğini düşünüyorum..
vitesim bazen kendiğinden atıyor
özellikle ayağa kalktığımda ve yüklendiğimde oluyor
arazide rampa çıkarken olduğunda gerçekten çok zor durumda kalıyorum
neden olur sizce?