Scudo Sports

Volkswagen'in emisyon skandalı

@mehmetsunu Yalnız bu aracın bir defosu değil :) bu aracın normal CO2 salımını hile yaparak düşük göstermek. Aracın bir defosu yok. Karbondioksit salımı olan değerlerin altında gösteriliyor bazı normları yakalayabilmek için.

Scudo
Site mi çöktü, benim telefon mu? Buraya bakacak kimse yok mu?

• Beğen
Tepkiler: olympos
@sahinatabey01 mobil sitesinde problem var o zaman... Şimdiye kadar normaldi..

bu motorları Audi, Skoda vb. ortak markaları da kullanıyor. OOoo ortalık karışır. :D
Tok kapı sesine sahip firmanın bu yaptığı hiç olmadı. :naslyany:

Aynı araçlar türkiyede de yok mu? niye bizim medyada doğru düzgün haber yok. Almanlar bence yakalandıklarında ne yapacaklarını düşünmüştür. Mesela bu hileli araçları toplatıp türkiye gibi, hala gelişmekte olan ülkelerde satışa çıkarmak. Ben beklerim :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege ve Volg
@olympos sence niye? Üçüncü dünya ülkesi olmanın sonuçları işte... Bizde herşey kader fıtrat.. Bize nasıl olsa birşey olmuyor...

vw,skoda,seat,audi aynı motoru kullandığı için tüm markalar sakata geldi ama ecu haritalamasında yazılım ile düzelebilir bir durum ama araç performansında ne gibi etkiler olur göreceğiz ilerleyen günlerde. bu arada bi yerde görmüştüm ama şimdi bulamadım 7 firma var diye acaba diğerleri kimler var ise.

@tanchu

Şöyle olacak, VW bütün araçlarında salınımı iddia ettikleri sınıra düşürmek zorunda kalacak.
Bu da motorların ekstra filtrelenmesi demek. Ekstra filtre düşük performans ve artan yakıt tüketimi olarak geri dönecek.

150 beygir, ortalama 5.6 litre yakıyor diye aldığınız araba 90 beygir olacak ve 8 litre yakacak.
Bu da son kullanıcıların firmaya dava açmasına neden olacak, firmaya bir darbe de oradan gelecek.

O değil de, öyle ya da böyle ben markanın sonunu pek iyi görmüyorum. Bu krizin altından kalkamayacaklar gibi.
Alman ekonomisinde bu kadar büyük etkisi olan bir firmanın böyle kötü bir duruma düşmesi bütün AB'nin dengesini bozacaktır diye düşünüyorum.
Her şekilde bizi etkileyecek bir kriz yani.

• Beğen
Tepkiler: Berke ve dramorey
@taner07

Vallahi ne yalan söylim, aynı diziden replikler benimde aklımdan geldi. Alakasız olacak ama anonymıuse bankalarda ki paralarınızı çekin kartlarınızı sıfırlayın demiş geçenlerde..
Bakalım, daha ne göreceğiz..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Gökhan Toros ekonomi etkilenir belki ama firmaya bişey olmaz.. 2008 krizinde ABD nasıl büyük firmalarını kurtardıysa, Almanya da vwi kurtarır.. Devlet ne için var..

VW'nin gerek EPA'dan gelecek ceza, gerekse de açılacak tazminat davaları için 6.5 milyar Euro'luk bir bütçe oluşturduğu biliniyor. Az bir ihtimalle de olsa, ortaya çıkacak fatura bunun birkaç misli de olabilir. Maddi olarak ölçülemeyecek zarar ise, genelde VW'nin, özelde ise "Made in Germany" markasının itibarının geri dönüşü olmayacak bir şekilde zedelenmiş olması. İnsanlar bundan sonra Alman markalarına şüpheyle yaklaşmaya başlarsa, bu skandalın Alman ekonomisine bedeli orta ve uzun vadede çok ağır olur.

VW Alman otomotiv endüstrisinin amiral gemisi. Bu firmanın batmasına, iflas etmesine Alman devleti seyirci kalmaz. ABD'de GM nasıl kamulaştırılıp kurtarıldıysa, Almanya'da da olacak olan budur; VW ceza ve tazminat yükünün altından kendi imkanlarıyla kalkamayacak olursa, Alman devleti firmayı kamulaştırır ve borçlarına devlet garantisi getirir. Zira açıklanan verilere göre Almanya'da her 7 kişiden 1'i, VW'nin doğrudan veya dolaylı olarak istihdam sağladığı işlerde çalışıyor. Bu ölçekte bir firmanın batmasına dünyadaki hiçbir devlet göz yummaz.

Ortada dolaşan 18 milyar dolar ceza, milyarlarca dolarlık tazminat davaları gibi söylemler sizi yanıltmasın. Bir noktadan sonra bu işin pazarlığı ABD ile Alman hükümetleri arasında yapılacak ve bir orta yol bulunacak; ABD'de ilgili kurumların üst sınırdan ceza düzenleyeceğini zannetmiyorum. ABD'nin Almanya'ya karşı, geçmişteki espiyonaj ve dinleme skandalları nedeniyle borcu var; bu borç bu vesileyle ödenmiş olacak ve VW sembolik bir ceza ödeyerek bu işten yakasını sıyıracak bana kalırsa. ABD adalet bakanlığı ve tüketici dernekleriyle varılacak bir anlaşma ile, açılacak tazminat davaları sonucunda yüklü tazimantlar ödemekten de kurtulacaktır VW.

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
Meksika körfezindeki petrol kazasını hatırlayan var mı? Ha bunu da hatırlamaz kimse...

BP ye ne olduysa VW de o olur.. Hiçbirşey....

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler ve Volg
@Gökhan Toros olmadı 1-2 marka satar kurtulurlar koskoca VW batmaz

Avrupalılar bizim düşündüğümüz gibi dürüst değiller galiba. Uefa skandalından sonra şimdi de bu.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri