Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Volta a Catalunya 2016 (Catalunya bisiklet turu 2016)

Katalunya Bisiklet Turu 6. Etap (Saint Joan Despi – Vilanova i la Geltru 197.2 km)

Tur’un en uzun etabı bugün koşulacak.

Etap canlı yayını 16:30’da başlayacak ve şu adresten izleyebilirsiniz: (link)

Bugünkü etap sprinterler için zafer elde etme şansı tanırken kaçış grubundakiler de sıkı şekilde etap zaferi için asılabilirler.

Bouhanni’nin rahatsızlanıp Tur’u bırakmasının ardından geriye birbirine yakın güçte sprinterler kalmış durumda. Etap sonuna doğru kaydadeğer bir tırmanış bölümü yok. Bu, etabın toplu sprint ile bitmesine zemin hazırlıyor. Sprinterlerini taşıyacak takımlar için de oldukça kolay bir etap olacak çünkü etap sonuna doğru onları kaygılandıracak herhangi bir viraj, kavşak vs. bulunmuyor, kolayca sprint treni oluşturabilirler. Etabın sprint ile bitmesi durumunda, bazılarının bu hafta ilk kez bacaklarını test etmeye çalıştıklarını görmemiz kuvvetle muhtemel. Bunlar arasında Giant sprinteri Nikias Arndt, IAM Cycling’ten Jonas van Genechten ve FDJ’den Lorrenzo Manzin için bu etap kendilerini göstermek adına son derece müsait. Etap zaferi için yarışan diğerlerini zaten biliyoruz: Swift, Tsatevich, Gerrans, Meersman, Impey, Cimolai, van der Sande, Reijnen, Gasparotto ve Barbero.

Diğer taraftan etap profil itibariyle kaçış grupları için de biçilmiş kaftan. Ardennes yarışçılarından bazıları kaçış grubuna dahil olarak son ciddi testlerini vermek isteyebilirler. Alaphilippe, Gilbert, Clement ve Meyer’e dikkat edin.

Her zamanki gibi bazı küçük takımlar da kendilerini göstermek isteyeceklerdir. Wanty ve Caja-Rural’ı göstermek adına Dron ve Aramendia’nın çalıştıklarını görebiliriz.

Bu arada toplu sprinte gidilmesi durumunda benim favorim Nikias Arndt.

(link)

Etap profili ve harita:

Stage 6.PNG
map.PNG

Scudo
Harelbekeyi izleyen yokmuydu :) kış uykusuna yatan bir sagan vardı. Sinirlerimi zıplattı.

@Onur YCL Yarıştan haberim yoktu canlı izleyemedim ama son dakikalarını sonradan izledim. Ne diyelim Sagan bir kez daha ikincilik mücadelesinden zaferle ayrılmayı bildi. Kimse durduramıyor bu adamı :)

@Ahmet.KOÇ

Yukarıda görmedim, atlamışsınız sanırım diyerek hemen bir ekleme yapayım.

Etap sonunda 10-6-4 saniyelik zaman bonusları var. Yarışta neredeyse hiç sprinter olmadığından mütevellit Contador sprinte girebilir yada son kısımdaki ufak inişte bir atak yapabilir.

@Tolga Çelebi yarını bekler Contador, bugün de Quintana'nın hata yapmasını bekleyecektir zayıf olduğu bir anı kollayacaktır ama Contador'un sprinte girip bırak kazanmayı 3. olması benim bu sakat halimle Grand Fondo'ya katılıp bitirebilme ihtimalimle aynı yüzdeye eşit bir şans :koptum::koptum:

@taner07

Paris-Nice'de işini son güne bırakınca ne olduğunu gördü Contador :D 3-4 saniye farkla yine bir turu kaybetmek istemiyorsa bugün ya ara sprint kapılarını kovalar yada 4 saniyeyi almak isteyebilir çünkü son 3 km çok inişli-çıkışlı :)

image.jpeg

Kaybederse de kaybetsin,çok umrumda değil. Klasikler daha zevkli :kötü:

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve taner07
@Tolga Çelebi ilginçmiş ben son kmlerin bu kadar iniş çıkışlı olduğunu sanmıyordum, bakalım ama Tinkoff tek başına tempoyu Quintana'yı zorlayacak kadar yükseltemez; Etixx ve BMC'nin de yardım etmesi lazım ki buraya çok hızlı girebilsinler :harika::harika:

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
off genel klasmancı olmak çok sıkıcı bütün sene tdf yi bekle dur kazanabileceğin en fazla iki tur, tırmala dur :komik: ama en popüler de onlar işte şöhretin bedeli olsa gerek

İngiliz spikerin dediğine göre bitiş noktasının olduğu sahil kısmında şiddetli rüzgar olduğu için bitişi başka bir noktaya çekmişler.

@Ahmet.KOÇ Takıldığım husus saganın hiç sallamaması. Ben burada hadi oğlum bas oğlum diye tempo tutuyorum adam rahat :) ben Kwiatkowski'nin sagandan iyi sprinter olduğunu düşünmüyorum ama çok akıllı sürüyor takdir ettim. Zaten en son sagan arkaya bakarken arkasından sprinti atıp yarışı aldı. Yalnız spartacus iyi zorladı milleti itiyordu yarış esnasında.

Bizde de Digiturk var ama bu görüntü kalitesinin Digiturk'le bir alakası yok :) Catalunya Turu ile alakalı her şey. Hatırlarsanız Tirreno-Adriatico ve Paris-Nice'te görüntü çok iyidi. TDF ve Giro'da ayna gibi zaten. Eurosport ve Digiturk'ün yapacak bir şeyleri yok. Onlar sadece aracı rolünde.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Onur YCL

Biraz pahalı olduğu söylenebilir,haklısınız :)

Eurosport'ta garibim Kış sporları bittikten sonra günde 524724 defa bisiklet yarışı veriyor artık :koptum:

Ben dsmartta izliyorum hd yayın. Dijitürkte var karşılaştirdim yayın çok berbat lig maçlarını izlerken de güya hd yayın olarak sunuyorlar...

Davide Cimolai hak ettiği yarışı aldı,Lampre çok iyi çalıştı :harika:

• Beğen
Tepkiler: taner07 ve Kazuya
Geri