Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vuelta a Espana 2015 / İspanya Bisiklet Turu 2015

Scudo
16. etabı kazanan isim Trek Factory Racing takımından Frank Schleck.
Günün en kazançlı çıkan ismi kırmızı mayoyu alan Purito.

Vay be Rodriguz'e helal olsun.

Zamana karşı çok büyük rol oynayacak.

Dumoulin'e saygım bayağı arttı gerçekten.Moreno'dan daha iyi çıktı adam.

Benim gözüm cikista sagda turuncu bi guerciotti vardi onda kaldi :) aru 2 saniye ile kirmizi mayoyu kaybetti. Purito kazandigi etabin meyvesini yedi.

Dumoulin'i düşürecek tempoyu bir türlü yapamadılar. Elit tırmanışçılar biraz korkak oynuyor bence ya da yorgunluk üst seviyede.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
@Enver T. Yazıda detay yok hangisi oldugu konusunda ama sanırım mekanik disktir değil mi?

REZALET! 2012 TDF'den bu yana bu kadar kötü bir büyük tur izlememiştim... Vuelta'da kötü yarış olmazdı normalde, hatırlayalım;

2010: Mosquera-Nibali müthiş bir çekişmeydi
2011: İki tane sürpriz adam Cobo ve Froome herkesi şaşırtmıştı
2012: Zaten tarihin en iyi yarışlarından biri Contador-Rodriguez-Valverde
2013: Horner'ın herkesi şoke etmesi ve Nibali'yi denize dökmesi
2014: Yine efsane yarışlardan biri Contador-Froome

şu yarışlardan sonra bu seneye bakınca hayalkırıklığım her geçen gün artıyor, acaba bugün canlanacak mı diye diye tırmanış etaplarını bitirdik, başka zirvede biten etabımız olmayacak. İnşallah, Tom Dumoulin hepsini perişan edip Vuelta'yı kazanır. Bu kadar basiretsiz bir pelaton görmedim ben ya; kaçışa 20 dakika verdiler dedim ki herhalde son tırmanışlarda ortalık birbirine gerecek elimizin altında gezmesinler diye böyle yaptılar ama yok arkadaş, adamlar bildiğin son kmye kadar yarışmadılar.

Benim için Vuelta bitti, öyle göz ucuyla arada bakarsam bakarım, yazık yazık...

Purito'yu 2013 TDF'deki podyumundan beri ilgiyle izliyorum adam resmen kurt o kadar doğru atak yapıyor ki tecrübe budur diyorsun resmen.

Domoulin de Sagan'ın Kaliforniya Turu'ndaki mayoyu savunması gibi savunuyor vallahi ne yapıp edip çıktı bütün yokuşları kimse de beklemiyordu helal olsun adama. Zaten bugün de kaybetmese doping şüpheleri fazlasıyla artardı diye düşünüyorum.

@taner07 Bence iki gündür etaplar çok çekişmeli geçiyor hocam niye öyle diyorsunuz Rodriguez sağlı sollu saldırdı etaplara:) Bir de Horner konusu biraz şüpheli değil mi adam büyük turu kazandı sonra çekti gitti o konuda aydınlatabilir misinz bilginiz varsa?

@orhca Normal bir büyük tur tırmanış etabı böyle olmaz; herkesin atak yapıp zaman kazanmak için çaba sarfeder ama şu pelatona bakıyorum özellikle tırmanış etaplarında ''Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey!'' tadında yarışıyorlar, Purito atak yapıyor ama son km'ye gelince, son kmye gelince orada atak yapınca da en fazla alacağı 5 saniye...

Chris Horner açık bir şekilde doping yaptı ama ceza vermediler. Kendi biyolojik pasaportunu açıkladı ve değerleri resmen bu adam doping yapmış diyor ama UCİ hiçbir yaptırım uygulamadı ve ilginçtir bisiklet medyası da üstüne pek gitmedi... Geçen sene Lampre'deydi ama araba çarptığı için sezonu kapattı, bu sezon da Amerika'daki bir takımda yarıştığı için Avrupa yarışlarına davet alamıyor hatta Amerika'nın en büyük yarışlarından USA Pro Cycling Challenge'a da takımı davet edilmediğince çıkıp, ''45 yaşına geldim ve hala benden korkuyorlar'' demişti :komik::komik:

@taner07 Vallahi haklısınız yanar dönerli etap izleyemiyoruz düz etaplar bile çapraz rüzgar falan derken daha olaylı geçiyor artık, herkes defansif oynamaya başladı. Geçen sene mesela Nibali'nin aldığı etaplar çok cesurcaydı, şimdi herkesin bir bahanesi var. Takvim ve etaplar mı ağır geliyor acaba?
Bu arada demin vikipedi'den Horner'ın palmares'ine baktım resmen durup durup yılların birikimini patlatmış Vuelta'da:komik:

2016 İtalya Turu'nda biri 11 km açılış, diğeri 40 km düz ve üçüncüsü de 20 kmlik tırmanış olmak üzere 3 zamana karşı etabı olacakmış :harika: Contador, Froome ve Quintana çok yüksek ihtimal olmayacaklar, Aru'nun TDF'ye gideceğini Nibali'nin de İtalya'ya gideceği söyleniyor, Sky kimi lider getirecek o soru işareti, Richie Porte'un yerinde olsam ben yine şansımı denerdim, Garmin kimi getirecek acaba Uran'ı getirmeleri lazım. Rodriguez gelebilir diyorlar ama bilemiyorum, baktı kadro çok zayıf gelip şansını deneyecektir ama yoksa TDF dururken son senesinde Giro'ya gitmez, Pozzovivo çok şanssız zamana karşı yüzünden ama yine de gelebilir, Yates'lerin yerinde olsam gelip şansımı denerdim, aynı şekilde Kelderman'ın da bu şansı kaçırmaması lazım çünkü zamana karşısı çok iyi olan bir adam :harika:

@taner07 Majka'nın bu turdaki şansını nasıl değerlendiriyorsun? Zamana karşıda pozisyonunu savunup geliştirme şansı var mı sence?

@taner07 Hocam Porte'u Bmc olarak mı düşündünüz Sky olarak mı :D
Sky Landa'yı götürebilir belki. Sky seneye bayağı bir transfer yapacak biri de yanılmıyorsam Landa.

@Okan A Majka kötü bir zamana karşıcı değil benim gözümde en azından Rodriguez ve Aru kadar :harika: Ama podyum yapması için bu iki arkadaşa 1:30 dakika fark atması lazım, atabilir mi? Pek sanmıyorum o kadar iyi bir zamana karşısı yok :komik:

@orhca BMC'ye gitti zaten, neden SKY diye düşüneyim :komik: Sky büyük ihtimal aldı Landa'yı ama bu kadar çok zamana karşı varken onu götürürler mi emin değilim, götürseler bile yanına ortak lider de verirler :harika:

Froome'un seneye Giro-Vuelta denemesini isterim.Ama bunu yapması için kaç senedir yaptığı Fransa Turu hazırlık bölümünü baya değiştirmesi lazım.Gerçi kendisi 2016 için Tour ve olimpiyatlar diye bir açıklama yaptı ama bakalım.Hazır Nibali'de oraya gidiyor bu sene yaptığı bütün pislikleri (su fırlatma-sarı mayoya atak yapma vs ) kendi ülkesinde ödet ona iyice rezil et bırak Nibali'yi:ssrtcbya::hrkbuya:

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Özgür R Sence Contador'un son senesinde TDF'de meydanı ona bırakır mı? :komik::komik: Kendi de açıkladı zaten yine aynı; TDF yapacak sonrasında belki Vuelta denerse dener yoksa direk Olimpiyatlara :harika:

Geri