Scudo Sports

Wahoo Elemnt (ve Bolt) Kullanıcıları Kulübü

Selamlar,

Tickr X HRM'im iyice sapitti ve en sonda arkadaki kapagin da dislilerinin kirilmasi ile kapanmaz oldu.. Bir yedek parca da bulamadim.

Yukardaki oneri gibi bir bant yapistirmam gerekecek ama hem su gecirmeyen, hem vucudu tahris etmeyecek, plastigi tutup uzun sure dayanacak bir bant onerisi var midir? Ya da basina daha once boyle birsey gelip cozum bulabilen var midir?

Tesekkurler simdiden..
benim wahoo tickr 2 nabız bandım, hem oksitlendi, hem de pil kapağı kırıldı, ADK'dakiler tamamen insiyatif alarak kapağı garantiye soktu, içini de temizledi. ardından yine düzelmeyince başka bir yere gönderdiler, yine düzelmedi. en sonunda sıfırı ile değiştirdiler.
özellikle Fatih çok ilgili ve kibar bir arkadaş.

Scudo
Varsa Avrupa'dan gelecek birisi, onun adresine atılabilir. Ben de öyle almıştım

(link)

1721150886940.png

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Aero sensörlü en yeni model sızmış
Ekran Resmi 2024-10-22 18.11.39.png

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Wahoo sadece kendi markasının sensörleri ile mi uyumlu yoksa coospo sensorlere bağlanır mı?
Genel olarak böyle bir kısıtlama yok. Ant ve Bluetooth bağlantılarını destekleyen cihazlar birbirini görür ve bağlanır.

• Beğen
Tepkiler: Barkın Güngül
Wahoo Elemnt Ace modeline merak salmıştım. Tasarımı ara yüzü ve rüzgar sensörü çok hoşuma gitti. Fakat Garmin'de dikkate aldığım çoğu özelliğin bulunmadığını fark edince hayal kırıklığına uğradım. Garmin sürüş verilerine göre vo2max, dinlenme süresi, antrenman etkisi ve dayanıklılık gibi veriler sunuyor ki benim kullandığım veriler. Hal böyle olunca soğudum Wahoo'dan.

Wahoo Elemnt Ace modeline merak salmıştım. Tasarımı ara yüzü ve rüzgar sensörü çok hoşuma gitti. Fakat Garmin'de dikkate aldığım çoğu özelliğin bulunmadığını fark edince hayal kırıklığına uğradım. Garmin sürüş verilerine göre vo2max, dinlenme süresi, antrenman etkisi ve dayanıklılık gibi veriler sunuyor ki benim kullandığım veriler. Hal böyle olunca soğudum Wahoo'dan.

Abi çok büyük ya..
Gerek var mıydı o tasarıma bilemedim..

Abi çok büyük ya..
Gerek var mıydı o tasarıma bilemedim..

Hali hazırda 1030 kullanıyorum. Gözler anca görüyor. Di2 olmasına rağmen ekran değiştirmeyi çok sevmiyorum, tek ekranda mümkün olduğunca çok veri işime geliyor. Ace deki rüzgar sensörü hoşuma gitti, draf a girerken pozisyonunu en iyi şekilde ayarlamak için güzel özellik örneğin. Dokunmatik ara yüzü izlediğim videolardan gördüğüm kadarıyla çok kullanışlı. Ama evet fazlasıyla büyük, Garmin 1000 serisine göre de.

325253 dosyayı görüntüle İş buna evriliyor yavaş yavaş.

Bu tasarımı sevemedim. Gidonun orta önünde, iki kolun ortasında bir şey olmadığı zaman simetrisiz geliyor., eksik bir şeyler var hissediyorum :komik:

Cycplus M1 almıştım başlangıçta.. Yeterli geliyordu ama navgiasyon, bildirim, uyarılar, müzik ve kamera kontrol gibi işlevleri olduğu için Wahoo Elemnt Bolt v2'ye geçtim.
Yurtdışına giden bir arkadaşım aracılığı ile satın aldım. TR'ye göre ucuza geldi ama diğer ülkerde daha ucuz olabilir belki.

1741385332405.png1741385355528.png1741385384543.png1741385417672.png

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve mcanerg
Element Ace çıkmış

(link)

Şaşırtıcı ama Bolt 3 çıkmış. Üstteki ledleri neden kaldırdılar anlamadım bence çok fonksiyoneldi, bilemedim. Bende v1 var değişmek için pek sebep göremedim özellikle de ledleri seviyorum henüz piyasadayken v2 mi alsam bilemedim.

Image 8.04.2025 at 18.30.jpeg
ÖzellikELEMNT BOLT V1ELEMNT BOLT V2ELEMNT BOLT V3
Ekran2.2” Monokrom2.2” Renkli2.3” Yüksek Kontrastlı Renkli
NavigasyonBasit “breadcrumb” tarzı yönlendirmeTam teşekküllü haritalar ve yönlendirmeGelişmiş haritalar ve yönlendirme
LED GöstergelerÜst kısımda LED’lerÜst kısımda LED’lerLED göstergeler kaldırıldı
Pil ÖmrüYaklaşık 15 saatYaklaşık 15 saatYaklaşık 20 saat
Şarj GirişiMikro-USBUSB-CUSB-C
Depolama Kapasitesi4GB16GB16GB
BağlantıANT+, BluetoothANT+, BluetoothANT+, Bluetooth
FiyatDaha uygun fiyatlıOrta seviye fiyatBiraz daha yüksek fiyat

Aliexpress'ten Rockbros'un (link) almayı düşünen arkadaşları uyarmak isterim. Wahoo kullanıcıları için sorunlu bir ürün. Wahoo bağlantı aparatını doğru yönde takamıyorsunuz ve yol bilgisayarı mecburen yatay konumda kalıyor. Çünkü doğru şekilde takmak için Gopro aparatının vidalarını ters takmanız gerekli. Bu sefer de Gopro aparatı doğru yönde takılamıyor. Aliexpress maalesef para iadesini de reddetti.
Screen-Shot-20.jpg

Wahoo yeni bir ürün daha çıkarmış, garminin izinde Wahoo radar :D

(link)
Screenshot 2025-04-12 at 12.32.17.png
Garmin RTL 515 ile karşılaştıracak olursak;

📡 Radar Performansı ve Algılama

• Garmin Varia RTL515:
    • Algılama Mesafesi: Yaklaşık 140 metre
    • Görüş Açısı: 50°
    • Tepki Süresi: Hızlı ve güvenilir; araçları genellikle erken tespit eder
  • Wahoo Trackr Radar:
    • Algılama Mesafesi: Yaklaşık 150 metre
    • Görüş Açısı: 35°
    • Tepki Süresi: Genellikle Garmin ile benzer; bazı durumlarda hafif gecikmeler olabilir

🔋 Pil ve Şarj Özellikleri

• Garmin Varia RTL515:
    • Pil Ömrü: 16 saate kadar (gün ışığı flaş modunda)
    • Şarj Girişi: Micro-USB
  • Wahoo Trackr Radar:
    • Pil Ömrü: Henüz kesin bilgi yok; ancak enerji tasarrufu modları mevcut
    • Şarj Girişi: USB-C

⚙️ Montaj ve Uyumluluk

• Garmin Varia RTL515:
    • Montaj: Evrensel ¼ dönüşlü montaj; birçok üçüncü taraf aksesuarla uyumlu
    • Uyumluluk: Garmin, Wahoo, Hammerhead ve diğer ANT+ destekli cihazlarla çalışır
  • Wahoo Trackr Radar:
    • Montaj: Wahoo’ya özgü montaj sistemi; mevcut Garmin uyumlu aksesuarlarla uyumsuz
    • Uyumluluk: ANT+ destekli cihazlarla çalışır; ancak montaj uyumsuzluğu nedeniyle ek adaptör gerekebilir

💡 Ekstra Özellikler

• Garmin Varia RTL515:
    • Işık Modları: Sabit, peloton, gece flaşı, gün ışığı flaşı
    • Uyarılar: Sesli ve görsel uyarılar; araç sayısı ve mesafesi gösterimi
  • Wahoo Trackr Radar:
    • Işık Özellikleri: Araç algılandığında flaş modu; frenleme sırasında ışık yoğunluğu artışı
    • Enerji Tasarrufu: Araç olmadığında ışık parlaklığını azaltarak pil ömrünü uzatır

💰 Fiyatlandırma

• Garmin Varia RTL515: Yaklaşık 150–200 €
  • Wahoo Trackr Radar: Yaklaşık 199 €

@erhan erhan Ben de bir çok deneme yaptım bununla ilgili. 5-6 farklı aparatım var ama olumlu sonuç alamadım.. Wahoo kilidi dikey bu yüzden vidaları yatay. Kamera aparatlarının hepsi yatay, dikey olanların da vidalara arası mesafeleri uygun değil.

1744484827709.png

Aliexpress'ten aldığım şununla halledebildim. Kamera tutucusu gövdeye dahil. Vidalanacak tek kısım var. Bununla yol bilgisayarı ve kamera aynı anda kullanılabiliyor.
(link)

Aldığına benzer bir ürün var. Sanırım bunda da kamera tutucu gövdeye dahil
(link)

1744484919670.png

Tutacağın kolu biraz uzun olduğu için aradaki mesafe rahatsız edebilir. Farklı açılardan foto istersen atabilirim.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@MaRZoCHi Evet aradığım buydu. Bu aldığım parçadaki Gopro aparatını söküp Wahoo'nun standart tutucusunun altına epoksiyle yapıştırmayı bile düşündüm. :) Bu önerdiğiniz ürünlerden biriyle halledeceğim sanırım. Çok teşekkürler. @MaRZoCHi

• Beğen
Tepkiler: MaRZoCHi
Aliexpress'ten Rockbros'un (link) almayı düşünen arkadaşları uyarmak isterim. Wahoo kullanıcıları için sorunlu bir ürün. Wahoo bağlantı aparatını doğru yönde takamıyorsunuz ve yol bilgisayarı mecburen yatay konumda kalıyor. Çünkü doğru şekilde takmak için Gopro aparatının vidalarını ters takmanız gerekli. Bu sefer de Gopro aparatı doğru yönde takılamıyor. Aliexpress maalesef para iadesini de reddetti.
326174 dosyayı görüntüle
Merhaba Erhan Bey İstanbul un neresindesiniz aparatları gönderin bana çözüp göndereyim size.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Geri