Scudo Sports

Waw

Zaten amaç hava sürtünmesini azaltmak.Düz yolda bisikletteki en büyük enerji hava sürtünmesine harcanıyor.Düz yolda normal bir binici enerjisinin %75'inini havanın entropisini artırmaya harcıyor.Çok ciddi tırmanışı(%10 üzeri) olmayan uzun düzlüklerin bulunduğu yerlerde normal "dik kullanılan"(upright) bisikletlere göre çok hızlı.Uzun turlarda yüksek ortalamalar çıkarılıyor.Kaliteli yollarda 60+ üzeri ortalamalar görülebilir.Yani İzmir-Denizli arasını 3,5 saatte gidebilir güçlü bir sürücü(240 km).

Bu arada kazasız belasız kullanın Frederic Bey.

Scudo
peki hıza etki eden faktörler bakımından rüzgar direnci mi yoksa teker çapı mı daha önemlidir?Yani 28 teker çapına sahip bir velomobil daha fazla rüzgara maruz kalır fakat bu dezavantajını geniş teker çapının sunduğu birim zamanda daha fazla mesafe katetme üstünlüğü ile telafi edebilir mi?

Hava sürtünmesi tekerlerden daha önemlidir hatta diğer bütün etkilerden daha önemlidir.Sadece tırmanışlarda yerçekiminin önemi artıyor(Toplam kütle,yerçekimi ivmesinden ağırlık) ama hız yaptığımız sürece,30 km/s hızdan düşük hızlarda bile hava sürtünmesi önemlidir.Teker büyüklüğü kaliteli yollarda pek sorun teşkil etmezken(teker çapı dönüş direncine etkilidir) ve vites oranlarıyla sorun giderilebilirken, maalesef hava sürtünmesi Dünya'daki bütün hareket eden cisimlerin son sürate sahip olmasının en büyük nedenidir.Şöyle söyleyeyim;hava olmasaydı bisiklet ile sonsuz hızlara çıkabilirdik düz yolda.Bizi frenleyen hava olmadığından enerjimizin %75'ini havayı yarmak için değil,hızlanmaya kullanırdık.Yol bisikletlerinin ince teker kullanması sadece dönüş direnci için değil(kalın lastik daha düşük dönüş direncine sahip olabiliyor),ince tekerin havayı daha kolay yarması içindir.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
Bunların pist yarışları olsa keşke, F1 tarzı :) izlenme oranı ne olurdu sizce?

bence çok güzel bir fikir olurdu. izlenme oranı da tour de france gibi olurdu herhalde. pit stoplarda da, herhalde birşeyler yerlerdi :)

@emir yakup bulut

2 tekerli yatay bisiklet ---> recumbent
3 tekerli yatay bisiklet ---> trike
2 veya 3 tekerli kapalı kasa rekumbent----> velomobile

@emir yakup bulut

yokuşlardaki performansı kotu;duz ve uzun mesafeler için uygun

@Sertaç EKİCİ

Yokusta kotu ama yokustan once kazanan hizla yokusu tirmanmayi yardim ediyor.
Teslimat Belçikada temmuz basinda

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
üç tekerli yatay bisikletlerle ilgili videoları seyrediyorum ve şunu öğrenmek istiyorum ön tekerin 28 arka tekerlerin 20 olması ile bunun tam tersini yani önleri 20 arkayı 28 teker yapmanın doğuracağı sonuçlar farklı mıdır?Çift tekerin önde ya da arkada olması hıza nasıl etki eder ?En süratli üç teker hangisidir?Piyasada velomobile dönüştürülebilen üç tekerli yatay bisikletler var mıdır?

açıkçası bisiklet mantığına aykırı bir makine olduğunu düşünüyorum ayrıca trafikteki güvenilirliğide tartışılır karşıdan gelen dikkatsiz bir şöföre ezilmemek için manevra yapıp kurtulmak olanaksız gibi verilen paraya yazık derim fakat zevkler tartışılmaz saygı duyarım hayırlı olsun diyelim güvenli sürüşler...

Buda içten görünnümü olsa gerek ama sanırım aynısı değil

(link)

ben oğluma aldım. kullanıyor, çok memnun ;)

işte pilsan herby :D
http://cdn.hizlial.com/TrendResim/09/1690/09.054.1690.000501t4.jpg

Merak edenlere WAW'u aldim;su anda yeni evim garajinda;Ama isyeri, ev, bolge degitirdigimden(ev-is mesafe 50 km) ve ustelik esim hamile oldugundan su anda kulanma vaktim yok.Sadece birkaç kilometre bindim;duz yolda sehir ayakkabiyla hayvan gibi pedallari basarak zar zor saatte 50 kilometre geçtim;
ama kilo dolayindan normal bisikletten daha enerji harcadim(bu beni endiseleniyor:yokuslar zor olacaklar);bu tur bisiklet iyi bir kondisyon gerekmektedir.
Selamlar

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve CNC
Yeni evinizin tam olarak nerede oldugunu yazabilirmisiz?

Aldigimdan beri hiç kulanamadim;:River-102
beklemedigim olaylar ve sorunlar oldu hayatimda;
Sabir,sabir.......

kişisel tercihinize saygı göstermekle birlikte bunu türkiyede sakın ola denemeyin diyorum bizim millet kask takana uzaylı gözüyle bakıyor ve halen kabullenmemekte diretiyor bu araçla sizi türkiye yollarında düşünemiyorum bizim milletimiz ufo geldi diye polisi arar herhalde :D

@ReşitÇağırgan

süpersin kask takana uzaylı :) süper yaaaaaaaaaaaa

Geri