Can Çelik
🛠 🛠 🛠
- Tepki
- 7.318
- İsim
- Can Çelik
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Fixed Gear
Motorini bilmiyorum, benzin yüzeysel pasları temizliyor. Niye pas yapsın ki? Bir de zinciri temizledikten sonra yağladığımız için sorun olmayacağını düşünüyorum.
Hocam bişey soracağım ama lütfen kızmayın. Gazyağını denemedim demişsiniz sonrada yaptığınız karşılaştırmaya göre benzinin gazyağından daha iyi bir çözücü olduğunu belirtmişsiniz. Benim kafam karıştı.@PuncherZ Gazyağını denemedim ama motorin ve benzinin pas yapması pek mümkün değil, suyla karışmıyolar çünkü. Hatta benzin ve motorin tamamen alamasa da pasın en üst tabakasını çözüyor. Ayrıca, yaptığım karşılaştırmaya göre benzin, gazyağından bile iyi bir çözücü.
Benzin ile temizlendikten hemen sonra yağlanirsa sıkıntı olmaz bence de hocam. Benzin yüzeydeki yağı temizliyor, sonra uçup gidiyor. sonra korumasiz bir metal havayla temasta kalıyor. Metal, hava ile temasta uzun süre kalırsa oksitlenme gözle görülür seviyede oluyor(pas). Benzin hiç kullanmadım ama benzinle temizledikten sonra, yağlanan yerler baklanın hareketli aksami olduğu için, zincirin dis kisminda yağ değmeyen kısımlar oksitlenmiyor mu? Benzin kullanan var mı? Ben mazot kullanıyorum. Kendisi de bir yağ olduğu için hem oksitlenmeden korur hem de temizler diye.Motorini bilmiyorum, benzin yüzeysel pasları temizliyor. Niye pas yapsın ki? Bir de zinciri temizledikten sonra yağladığımız için sorun olmayacağını düşünüyorum.
Kızacak bişey yok, okuyunca öyle anlaşılıyor haklısın Gazyağıyla temizlediğim şeyi temizledikten sonra gazyağından arındırmayıp üstünde gazyağı kalırsa pas yapıyo mu yapmıyo mu o bakımdan gözlemlemedim.Hocam bişey soracağım ama lütfen kızmayın. Gazyağını denemedim demişsiniz sonrada yaptığınız karşılaştırmaya göre benzinin gazyağından daha iyi bir çözücü olduğunu belirtmişsiniz. Benim kafam karıştı.
yıllardır gaz yağı kullanırım. bir numara.
86. Mesaji okuyabilirsiniz @PuncherZ güzel bahsetmiş.Bisiklet zincirindeki kiri ve kalıntıyı temizlemek amacıyla pet şişede benzin aldım sprey şişesine doldurup zincire sıkarak kullanacağım. Bir sitede benzinle zincir temizlendikten sonra zincirin hemen yağlanması gerektiğini yoksa paslanabileceğini okumuştum. Bu bilgi doğru mudur? Zincir benzinle temizlendikten ne kadar süre sonra yağlanmalı?
Açık havada tatbik edip, solumadıktan sonra bi zararı yok. Ama pahalı bir yöntem....Bu arada sanırım en pratiği balata spreyi, o da sağlığa zararlı.
Benzin denemedim ama doğru olabilir, geçen gün zincirimi balata spreyi ile temizledim. İnanılmaz kirli ve çamurluydu. Anında tertemiz yaptı. Ancak zincir kaskatı kurudu hemen. Taş gibi oldu. Yaglayinca düzeldi. Hemen yağ vurmasam pas oluşurdu bence. Zincirimide arta kalan motor yağı ile yağlıyorum. Kararıyor ama benim için sorun değil. Yağlama performansını beğeniyorum.Bisiklet zincirindeki kiri ve kalıntıyı temizlemek amacıyla pet şişede benzin aldım sprey şişesine doldurup zincire sıkarak kullanacağım. Bir sitede benzinle zincir temizlendikten sonra zincirin hemen yağlanması gerektiğini yoksa paslanabileceğini okumuştum. Bu bilgi doğru mudur? Zincir benzinle temizlendikten ne kadar süre sonra yağlanmalı?
Biraz düşününce en iyisinin benzin olduğu kanaatine vardım çünkü ucuz, litresi 25 lira civarı. Gaz yağı çok daha pahalı.