Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Whistle hakkında genel tartışma

cedfaruk

Daimi Üye
Tepki
98
arkadaşlar whistle 831D ile bianchi ultimate aynı bisiklet mi.. resimlerde de görüldügü gibi üzerlerindeki malzemeler her ikisinde de lx set(hatta üzerlerindeki tüm malzemeler aynı ama belki lastik ve pedal farklı olabilir:D ).. ayrıca göründüğü kadarıyla eğimleri (açıları) aynı gözüküyor.. renkleride aynı:) .. benim gördüğüm fark; isim ve fiyat.. whistle 1150 euro iken bianchi 1200 ytl.. bide bu üzerlerinde ki w900 yazısı ne anlama geliyor.. yorumlarınız için şimdiden tşkrlr

Scudo
tavsiyen için sagol degerlendirecem.. bulabildigim resimler bunlar.. araştırıyorum eger dedigin resimleri bulabilirsem koyarım..

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
Mrb,
bu iki bisikletten sizce hangisi en optimum satın alma kararı olur.. Bianchi aklımı çelecek gibi görünüyor.

(link)

WHISTLE eşleniği gibi görünen model yukarıdaki sanırım..

bianchi istanbul bölge müdürlüğünü arayıp sordum, bu modelin tek boyu 16" miş fakat aradığım bir bisikletçi ellerinde 16" ve 17,5" liğinin olduğunu söyledi.
1.80 boy ve 90 kg olduğum dan, en az 17,5-18" lik düşünüyordum.. WHISTLE ın sitesinde 16, 18, 20" modellerin olduğu yazıyor.. Acaba bizde de var mıdır. Yoksa yine güdük bi alete mi binmek zrounda kalıcağım göreceğiz..

muhabbetle.

Whistle Alikut 831D ve Bianchi Ultimate 08 modelleri birebir aynı bisiklettir! Sadece lastikleri farklıdır. Whistle'da Maxiss, Bianchi'de ise HENG SHIN marka lastik vardır. Araştırmalarım sonucunda sadece Türkiye'de değil dünyadaki en iyi fiyat/performansı sağlayan bisikletin bu olduğuna karar verdim ve bir kaç gün önce satın aldım.

Parça bazında fiyatlandırmak gerekirse:

Kadro: Alu. W 9000 triple butted Custom Tubing - ?$
Maşa: RST F1RST Air-RL 100mm con remote lockout - 317$
Headset: FSA (Aheadset) No.11 1"1/8 - 40$
Aynakol: Shimano FC-M443 44/32/22 Octalink - 60$
Arka aktarıcı: Shimano LX RD-M581 - 69$
Ön aktarıcı: Shimano LX FD-M581 - 39$
Vites kolları: Shimano LX SL-M580 Rapidfire-Plus - 75$
Frenler:: Shimano LX BR-M585 Disc, Rotor 160mm - 150$
Fren kolları: Shimano LX BL-M585 - 110$
Ön göbek: Shimano LX HB-M585 - 30$
Arka göbek: Shimano LX FH-M585 - 40$
Ruble: Shimano CS-HG50 9s 11/32 - 22$
Pedal seti: wellgo LU-982 - 20$
Jantlar: Mavic XM 317 Disc, 32 fori Black 100$
Lastikler: HENG SHIN 26x2,00 - ?$
Gidon boğazı: FSA ST-OS-190LX Alluminio - 40$
Gidon: FSA HB-XC-180 Flat, Oversize - 50$
Sele borusu: FSA SP-SL-280 Alluminio 31,6 - 20$
Sele: Fizik Nisene Sport - 80$
Sele kelepçesi: Zoom - 5$
Ağırlık: 12,5 Kg.

Kadro ve lastikler hariç parça fiyatı 1267$'a geliyor. Kadronun fiyatının 300€ (480$) civarında olduğunu düşünüyorum. Lastikler ile beraber yaklaşık olarak 1750$-1800$ dolar seviyelerine geliyor. Bu da 2300 YTL civarı bir fiyat demek ki zaten Whistle Alikut 831D'nin satış fiyatı da 1150€, yani 2400 YTL ve bu fiyatlar yurtdışı fiyatları!

Sonuç olarak peşin 1200YTL'ye bu bisikleti alabilirsiniz. Fazla söze gerek yok sanırım!;)

Ben aynakolu da LX olsun istedim ve aradaki farkı vererek LX FC-M580 taktırdım. Aksesuar olarak ise şu anda sadece Sigma BC906 sürat saati mevcut. Şu durumdaki toplam ağırlığı da 12,4kg.

Bu fiyatlarda bir bisiklet almayı düşünüyorsanız kaçırmayın!

• Beğen
Evet arkadaşlar başka kimler aldı bu bisikletten? Yorumlarınızı bekliyoruz..

Benim 12 km yol yaptığım ilk gün izlenimim; çok iyi bir kadro ve donanım uyumuna sahip olduğu. Mevcut lastikleriyle 12,4 kg ağırlığı gayet başarılı. Asfalt lastiği takıldığında 12 kg'ın altına inecektir. Vites geçişleri pürüssüz, bir o kadar da seri.. frenler zaten kuru zemin için fazlasıyla iyi fakat ıslak zeminde denemedim henüz. RST F1RST havalı amortisör konfor ve rijitliği bir arada sunuyor, gerçekten çok beğendim..

Şimdilik benden bu kadar..

peki kadro da ayni kadro mudur? Bu konuda izlenimini alaiblir miyim?
donanım birebir aynı olsa bile kadroyu da taklit edemezler ya.
Yok taklit degil de aynı kadroysa niye bunu pazarlama mantıgıyla öne cıkarmıyorlar? ilginc bir bisiklet yakalamıssın. gule gule bin

@alexandraki

Kadro birebir aynı kadro, aynı fabrikadan etiketi farklı olarak çıkıyor sadece. İtalya'da satılan bisiklet ile bu biskiletin tek farkı üzerindeki etiketi ve lastikleri. Alikut'da Maxxiss Tomahawk, Ultimate 08'de Cheng Shin Byte Sennes marka lastik var. Bunun sebebi de firmaların lastik tercih ile alakalı. Yoksa Ultimate 08'deki lastikler de gayet kaliteli.

Pazarlama mantığına gelince, bu bisikletten öyle sürüyle yok ne yazık ki. Benim bildiğim sadece büyük bayilerde 1 veya 2 tane olduğu ve devamının da olmadığı. Bu bisikletin bu fiyata satılmasının en büyük sebebi Binachi TR firmasının yeni bir çehreye kavuşmak istmesiyle alakalı. Genel olarak çoluk çocuk bisikleti yaptıkları ve 3 liralık malı 5 liraya sattıkları yönündeki kötü imajı tamamen yok etmek istiyorlar. Buna örnek olarak geçen seneki Ultimate modelini gösterebiliriz. Arka amortisöre sahip bu model 1600YTL'den fazla bir fiyata satılmaya çalışılmıştı!

ULTIMATE Teknik Özellikler
Kadro : Alüminyum 6066 Amortisörlü / Entegre Maşa Yatak
Maşa : ROCK SHOX 26 DART-1 SİYAH 100mm
Jant : WUELTA TEKER SETİ 26"MTB ZEROLITE BIANCHI, GÖBEK SH475
Vites : SHIMANO DEORE 27 VİTES
Fren : ÖN - ARKA: DİSK "SHIMANO" BRM 415
Sele : İTALYAN - SELLE ROYAL SR-8546

Bu bisiklete göre bu seneki model resmen bedavaya satılıyor. Ayrıca Bianchi Spin de Whistle Miwok (W8900 Custom Tubing) kadrosudur. Diğer donanımları da Miwok modellerinin alt ve üst serilerinin karışımıdır. Whistle'ın sitesini incelersen ne demek istediğim daha iyi anlarsın.

Umarım bu fırsatı kaçırmazsın..

Whistle, Bianchi çatısı altındaki markalardan biri olarak biliyorum.Ama üretim yeri Manisa'daki fabrika mı yoksa İtalya'dan gelen ürünler mi?Ya da modeline mi bağlı?

• Beğen
Kadroların italyadan geldiğini kadro giydirmesinin ve toplanmasının manisada yapıldığı. ( Firma Yetkililerinin açıklaması )

• Beğen
Tepkiler: 42FY
Kadrolar Asya taraflarında üretilip manisaya geliyordur,burda da malzemelerle toplanıyordur.

kadrolar yurtdısından gelıyorsa kullanınlan malzemelerde yurtdısından geldıgı ıcın sadece toplanma Tr de oldugunu goz onunde bulundurursak Yerli malı degıl

@Murat İçlek

Zaten hepsi öyle değil mi?Hiç olmazsa tasarımları burada yapılmış kadrolar olsa gene bir derece.Seviniriz o zaman.

Yerli mi diye sormamdaki sebep şu bu modellerin aynısı yurtdışında da satılıyor mu yoksa Türkiyeye has modeller mi?

Geri