Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Whistle hakkında genel tartışma

@leon35 orta sınıfa yakın bir bisiklet alınabilir kadro renkleri oldukça göz alıcı :)

Scudo
Yukarıda verdiğim bilgiyi düzeltiyorum

Ana üretici İtalyan Atala firması. Amerika pazarı için üretilen bisikletlerinde whistle markasını kullanmış. Amerikan pazarı markası demek en doğrusu olacak.

@Melih Çolak çok teşekkür ederim verdiginiz cevaba. çogu markanın bu donanımlı olanları çok pahalı o yüzden yönelmiştim.

Arkadaslar merhaba, bir öneriye ihtiyacım var. Yardimci olursaniz sevinirim.

2 bisiklet modeli arasinda kaldim. Boy 1.80, ic bacak boyu 84 cm.

Patwin 1760 29" 30V kadro 48cm (M)
Patwin 1727 29" 27V kadro 48cm (M)

Donanim farkinin yaninda dogal olarak fiyat farkida var. Agirlikli olarak sürüşü asfalt üzerinde yapacak olsamda dağa da çıkacağım icin dag bisikleti almaya karar verdim. Lakin modellerin donanimlari arasinda kararsiz kaldim.

1760 almaya deger mi?
1727 işimi görür mü?

1760 xcr maşa ve oneriler bu yönde gelmekte. Arka aktarici XT, kollar deore. Lastik schwalbe rapid rob

1727 xcm maşa ve bir zaman sonra bosluk yapmasi sikayeti var. Teknolojik olarakta xcr den epey düşük anladigim kadariyla. Arka aktarici deore kollar altus, diger kisimlar acera. Lastik cst.

Ikisi arasinda 550 tl lik fiyat farki var. Uzun yillar kullanma niyetindeyim. Bu farki vermeye deger mi?

Yanitlar icin şimdiden teşekkür ederim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ecuadorm
Marka için olmasa bile donanimlar için yorum yapabilecek kimse yok mu forumda?

• Beğen
Tepkiler: Blitzkrieg41
Merhabalar,

Bende Miwok 1760 Medium 17" düşünüyorum bulabilirsem. Donanımları güzel gözüküyor. Entegre kablo sistemi diğer ürünlere göre güzel duruyor. Havalı XCR maşa da artı bir özellik. Bende tavsiyeleri bekliyorum.

Birde videodan gördüğüm kadarı ile sanırım bu ürünleri Accell kendi üretiyor.

internette neden hic yol modeli yok son zamanlarda?

@ecuadorm

Selamlar,

Tam 1 aydır Whistle Apache 1649 kullanıcısıyım. Bisikletim donanım olarak Patwin 1727 ile aynı, sadece model yılı 2016. Bisikleti almadan önce bende Whistle Apache 1659 modeli ile arasında kalmıştım. 1659 modeli ise Patwin 1760 modeli ile aynı donanımda, yine model yılı olarak 2016. Kısaca sizinle aynı durumdaydım :)

Öncelikle bisikletten ne beklediğimi, neler yapacağımı belirledim. Günlük kullanım amaçlı, kısa turlar yapabileceğim bir bisiklet arıyordum. Çok fazla aksiyona gireceğimi, dağlardan bayırlardan sert bir şekilde ineceğimi pek sanmıyorum. Bu yüzden 1649 modelini tercih etme kararı aldım. :harika:

Bisikleti aldıktan sonrada şunu anladım. Sadece bisikleti almakla bitmiyormuş. Kask, ışık seti, yedek iç lastik, kilit, pompa, yama seti gibi bir çok zorunlu ihtiyaçlarında alınması gerekiyor. İki bisiklet arasındaki farkla ihtiyaçlarımı almış oldum. :islik:

Toparlayacak olursam; her iki bisikletinde donanım olarak sizi üzeceğini sanmıyorum. Alacağınız bisikletin öncelikle içinize sinmesi gerekiyor. Patwin 1727'yi aldıktan sonra, keşke Patwin 1760'ı alsaydım dememeniz gerekiyor. Donanım olarak Patwin 1760 daha üstün bir bisiklet. Ama hangi model içinize siniyorsa onu almalısınız. ;)

Şimdiden alacağınız bisikleti kazasız günlerde kullanmanız dileğiyle.:)

@Blitzkrieg41
Donanim arasinda kaldigim icin uzun yillar kullanma dusuncesiyle patwin 1760 aldim kadro M 48cm tam oldu. Icimede sindi alirken. Donanimi sebebiyle 1760 ta karar kıldım. Insallah bir sıkıntı cikarmaz. Aksesuarlarida bu haftasonu uygun buldugum yerlerden alacagim.
@Hasan ÇINAR
Sizinle ayni durumda kalmakla beraber tercihimi donanim bakimindan iyi olan modelden yana kullandim. Havali maşa gerçekten güzel çalışıyor. Vites sistemi iyi ve sorunsuz geciyor. Kadro ölçüsü tam oldu. Istedigim 48cm M bedendi. Eve dönüşte birçok kisi dönüp bir daha bakiyor rengi sebebiyle :) Dogru bir tercih yaptigimi düşünüyorum. Zira ayni donanim merida almaya kalksam 3000-3500 lü rakamlara ulaşıyordu fiyat olarak. Maşa ve vites sistemi, bu modeli tercih etmemde ise yaradi diyebilirim.
Ilginiz icin teşekkür ederim :)

Herkese merhaba,

Bir süredir sağlık açısından bisikleti hayatıma katmayı düşünüyorum ve bu yüzdende şehir/tur bisikletlerini araştırıyorum. Araştırdıkça da kafam iyice karıştı :) Birkaç farklı markanın modellerini beğendim ama ben mi farklı şeyleri seviyorum bilmiyorum o bisikletler hakkında çok fazla bilgi bulamıyorum. Bunlardan biride Whistle Guipago 1724. @tamer öztürk 'de gördüm bisikleti ve çok memnun gibi duruyorsunuz. Ama Whistle'ın sosyal ağları da baya bomboş. Instagram hesabına bakıyorum 2015 yılında hesap açılıp bir foto paylaşılmış takip edin kampanyalardan haberdar olun filan yazılmış ama ondan sonra hayat belirtisi yok, hiç bir paylaşım yapılmamış :D Gerçekten nedir bu Whistle'ın olayı? Neden böyle ilgisiz kalmış bir marka? Açıkçası çok beğendim Guipago 1724'ü fakat bu ilgisizlik ürkütüyor beni :) Siz ne düşünüyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: tamer öztürk
@cckaraduman Öncelikle merhaba,
Evet forumda bile çok sessiziz ilk aldığım zaman fotoğraf falan atıp forumda ki Whistle grubunu hortlatmayı denedim ancak çok etkili olmadı. Yaklaşık 6 ay oldu benim Whist'leme ve inanın çok mutluyum iyi ki aldım diye. Gün aşırı yolculuğum oluyor 6 ayda yaklaşık 2.200 Km yaptım ve bakımdan başka (yağlama V.s) başka hiçbir şey yapmadım. Fiyat Performans açısından ve en güzeli görsel kadro açısından çok memnunum. Başka sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: cckaraduman
1724 ile Touring 713 arasında fark ne peki? İkisi arasında kaldım Whistle daha mantıklı duruyor fakat kaç kilo olduğu yazmıyor bir yerde. Bilen var mı?

@tamer öztürk 1724 kaç kg?

@The Best Bianchi ve Whistle arasında kaldıysan ikisi de aşağı yukarı aynı özelliklere sahip. Zaten üretimi Accell bisiklet yapıyor ikisini de gönül rahatlığıyla alabilirsin. Tasarım ve renkler olarak Whistle daha güzel ve albenili. Ağırlığa gelince Whistle biraz ağır yaklaşık 13 kg civarı ama bianchi kaç kg bilmiyorum.

Merhabalar, yaklaşık 10 aydır whistle patwin1483d kullanıyorum. Kendime göre çok yol yaptım. Orjinal lastiklerini 1 kez 29*2.10 zırhlı lastikler ile değiştirdim. Alırken, Vites sistemini shimano acera ile değiştirmiştim. Çok ayar kaybı var, sık sık vites ayarı istiyor, disk frenler de idare eder, yağmurda veya yıkama sonrası fren mesafesi çok artıyor. 18kg civarında bir ağırlığı var, artık bana yetmemeye başladı. Deore setli modellerini önerebilirim ama biraz daha şartları zorlayıp daha hafif başla bir marka kodro seçilebilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri