Cüneyt TURAN
Üye
- Tepki
- 269
- İsim
- Cüneyt TURAN
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
PTT ile geliyorsa aracı bir firmaya gerek kalmıyor. Benim bulunduğum şehirlerde vergi çıkan ürün dağıtıma dahi çıkmıyor ürünü gidip benim almamı istiyorlar ihbar bırakıp. PTT ile ilgili @ErzincanLee 'nin konu hakkında bilgisi olduğunu düşünüyorum.@undefined
Firma adıyla aratınca gönderdiğiniz yer çıkıyor ama adresi değişmiş olabilir. Benim merak ettiğim PTT ile geldiğinde gümrük işlemlerini farklı bir firmanın yapmasına gerek kalıyor mu yoksa sadece ptt ile mi muhatap oluyoruz?
Ptt ile gelirse sadece Ptt ile muhatap olursunuz çıkan vergi ve ödemeleride postacı arkadaşa yaparsınız. Yada subeden alıyorsanız. Şubede ki memura @MakRo sizin kargolar niye dağıtıma çıkmıyor onu anlayamadım normalde belirttiğiniz adrese kadar gelmesi lazım Birde bu vergilendirme olayını insanlar Ptt nin memuru belirliyormus gibi bir algı var. Ptt vergilendirme noktasında hiçbir şeye karışmaz Gümrük noktalarında Ptt nin merkezleri vardır. gümrük malları kontrol eder inceler vergilendirir daha sonrada ptt devreder ptt ise işin dağıtım ve gümrüğun belirlediği ücreti tahsil etme işine bakar alınan paralarda ptt vasıtası ile yine maliyeye aktariliyor. Gümrük bölgelerinde kargo şirketlerinin merkezleri ofisleri var.@undefined
Firma adıyla aratınca gönderdiğiniz yer çıkıyor ama adresi değişmiş olabilir. Benim merak ettiğim PTT ile geldiğinde gümrük işlemlerini farklı bir firmanın yapmasına gerek kalıyor mu yoksa sadece ptt ile mi muhatap oluyoruz?
Merhaba,Merhabalar, ben 24 ocakta 2 adet schwalbe marathon plus 700×25 lastik sipariş verdim. Bugün 5 şubatta teslim edildi. Tr fiyatından 300 tl daha ucuza geldi. İlk defa sipariş verdim wiggle'dan. oldukça başarılı bir alışveriş oldu sanırım. Alış-veriş yapmayı düşünenler için bilgi vermek istedim.