Scudo Sports

Wiggle

Kargo işlem güncellemesinde oluyor bu tarz problem devam ederse Wiggle müşteri servisi ile sipariş numaranızla irtibata geçin derim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Arkadaşlar merhaba, daha önce wiggle'dan birkaç defa alış veriş yapmış birisi olarak akıllı trainer'ı da buradan almaya karar verdim. Tacx flux s sipariş verdim gümrüğe gelince abx taşımacılık diye bir firma aradı, kendilerine gümrük vergisinden fazla para gönderdim.

Ancak; PTT kargo takibinde ayrıca %18 yani 830 TL gümrük vergisi görünüyor. abx firmasını aradım vergiyi size gönderdim diye ama ptt ye o tutarı ödemeniz lazım dediler, fazla bilgi vermek istemediler. Bununla ilgili aynı şeyi yaşayan var mı acaba, konuda birkaç ay geriye gittim göremedim bir mesaj.

@gallardo36
Dolandırılmış olabilirsiniz. Biri daha vardı sanki sizin durumunuza düşen. Bilgileri nereden buluyorlar bilmiyorum ama telefonla arayıp para göndermenizi isteyenlere karşı daha dikkatli olmalıydınız. Bankanızla bir görüşün, umarım çözülür.

Son düzenleme:
@Aybek Cihan

Ben de şüphelendim ama sonuçta gümrükten çıkması için bunlar işlem yapmıyorlar mı? Arada bir firma olmadan sadece ptt vasıtasıyla gümrükten geçer mi?

@gallardo36

Bazı siparişleri Solmaz Nakliyat getiriyor ama durumu açıklayan email atıyorlar. Böyle telefonla hesap no vermek yok. Zaten PTT'ye de gümrük ücreti ödeyeceksiniz diyerek sıvamışlar resmen.

@Aybek Cihan

Bu arada adres yetersiz diye ürün wiggle'a iade oldu geçen ay, bahsettiğim firma da aldıkları ücretin %60'ını iade etti. Tarafıma iade için gönderdikleri formu şimdi bu mesajıma ekledim.

16 şubatta ise elite direto sipariş verdim, solmaz la göndermeleri için wiggle'a yazdım ama postnl ile geliyor, yine bu ABX firması arayacak sanırım.

Dosyalar

• PARA CEKME IADE FORMU(23112020).pdf
    556,5 KB · Okunma: 32
@gallardo36 Bu adamlar sizi aradı, parayı yolladınız, sonra da adres yetersiz diye iade mi oldu yani?

• Beğen
Tepkiler: gallardo36
@Aybek Cihan

Ben ptt kargo takip üzerinden numaramla baktığımda parayı buraya gönderdikten sonra ürün gümrükten çıkmış. Adresimin olduğu acıbadem posta dağıtım merkezine gelmiş. Ertesi gün adres yetersiz diye iade etmişler. Durumu anladığımda ptt'yi aradım. Şubeden çıktı ve iade yazdığı için alamazsınız dediler. İade olması PTT ile ilgili bir şey.

@undefined

Firma adıyla aratınca gönderdiğiniz yer çıkıyor ama adresi değişmiş olabilir. Benim merak ettiğim PTT ile geldiğinde gümrük işlemlerini farklı bir firmanın yapmasına gerek kalıyor mu yoksa sadece ptt ile mi muhatap oluyoruz?

Ptt ile geliyosa gümrük ücreti teslim alırken dağıtıcıya ödenir, yıllardır yurtdışı alışveriş yaparım yanlışım yok.

• Beğen
Tepkiler: gallardo36
@undefined

Firma adıyla aratınca gönderdiğiniz yer çıkıyor ama adresi değişmiş olabilir. Benim merak ettiğim PTT ile geldiğinde gümrük işlemlerini farklı bir firmanın yapmasına gerek kalıyor mu yoksa sadece ptt ile mi muhatap oluyoruz?
PTT ile geliyorsa aracı bir firmaya gerek kalmıyor. Benim bulunduğum şehirlerde vergi çıkan ürün dağıtıma dahi çıkmıyor ürünü gidip benim almamı istiyorlar ihbar bırakıp. PTT ile ilgili @ErzincanLee 'nin konu hakkında bilgisi olduğunu düşünüyorum.

Benim wiggle gönderilerimden bir tanesi solmaz nakliyat ile geldi onlar da mail atarak iletişim kuruyorlar ver hiç bir sıkıntı olmadı. Diğer ürünüm de PTT ile geldi. Doğrudan PTT'ye ödeme yapıp ürünümü teslim aldım.

@gallardo36 PTT ile gelirse ücret ödemesi PTT ye yapılıyor. Solmaz ile gelirse solmaz ücreti iban a atmanızı istiyor dekontu onlara gönderince Mng kargo ile gönderiyorlardı en son onun dışında ödeme yapmıyorsunuz.

@gallardo36

Siz muhtemelen takipli kargo seçeneğiyle aldığınız için bunları yaşıyorsunuz. Yani PTT'nin getirmesi için takipsiz kargo olması lazım.

Peki bu olaylar nedir? Bir wiggle siparişi ile ondan sonraki sipariş birbirini tutmuyor. DHL Express ile gelmişken, öbürü PTT ile geliyor. Bu aralar gerçekten ilginç.

@trainspotting35

Solmazlar'la anlaşması bitti herhalde hocam, iki aydır görmüyorum getirdiklerini.

@firestone @MakRo @trainspotting35

Teşekkürler bilgiler için. Umarım sadece ptt ile hallederim bu sefer.

@mazot

Benim aldığım trainer 23-24 kg olduğu için mecburen ücretli kargo ile gönderiyorlar, seçme imkanım olmadı maalesef.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@gallardo36

Onu gözden kaçırmışım. Özür dilerim. Wiggle'ya yazdıysanız, gözden kaçırmışsam bunu da es geçin. Yazmadıysanız eğer, tekrar bir süreci anlatsanız fena olmaz, iadedir, şudur budur, bir yere kadar normaldir, ama aracı bir firmayla alakalı münasebetiniz ise pek normal değil, onlara yazabilirsiniz. Çoğunlukla ilgileniyorlar.

@mazot

Yok estafurullah şöyle bir şikayet metni hazırladım göndermeyi düşünüyorum.

I have shopped from Wiggle several times. When you send products with Skynet, I transfer the customs tax to "Solmaz" (custom clearence company in Turkey) and they deliver it to me themselves.

However, this time the product will be delivered by PTT. (State-owned Post Office in Turkey) Can you clearly tell me which company will do the custom clearence in Turkey for this order if not PTT will do?

I really need to know it in advance because once I paid custom clearence fee twice to PTT and to a custom clearence company. When the product arrived in to Turkey custom some unknown number in Turkey called me and wanted me to transfer some money to their accounts for custom clearence. Is it normal or fraud?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve mazot
@undefined

Ptt ile gelirse sadece Ptt ile muhatap olursunuz çıkan vergi ve ödemeleride postacı arkadaşa yaparsınız. Yada subeden alıyorsanız. Şubede ki memura @MakRo sizin kargolar niye dağıtıma çıkmıyor onu anlayamadım normalde belirttiğiniz adrese kadar gelmesi lazım Birde bu vergilendirme olayını insanlar Ptt nin memuru belirliyormus gibi bir algı var. Ptt vergilendirme noktasında hiçbir şeye karışmaz Gümrük noktalarında Ptt nin merkezleri vardır. gümrük malları kontrol eder inceler vergilendirir daha sonrada ptt devreder ptt ise işin dağıtım ve gümrüğun belirlediği ücreti tahsil etme işine bakar alınan paralarda ptt vasıtası ile yine maliyeye aktariliyor. Gümrük bölgelerinde kargo şirketlerinin merkezleri ofisleri var.

Merhabalar, ben 24 ocakta 2 adet schwalbe marathon plus 700×25 lastik sipariş verdim. Bugün 5 şubatta teslim edildi. Tr fiyatından 300 tl daha ucuza geldi. İlk defa sipariş verdim wiggle'dan. oldukça başarılı bir alışveriş oldu sanırım. Alış-veriş yapmayı düşünenler için bilgi vermek istedim.
Merhaba,
vergi ne kadar verdiniz? takipli kargo ile mi istemiştiniz.

iyi günler..

Takipsiz kargo siparişim skynet, solmaz ardından mng kargo aracılığıyla 15 günde teslim edildi. Tam %20 vergi ödedim.

Geri