Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

@Eibec

Hayır verilmiyor, ancak bu güne kadar wiggle'dan aldığım bütün ürünler 10-25 gün arası elime ulaştı. O yüzden ücretsiz kargo seçeneği ile ürünleri satın alıyorum. Almanya üzerinden gelen gönderiler hariç, kargo parası ödemek işime gelmiyor. :)

Scudo
Ooo benim ürün istanbula gelmiş 3 günde :) Öncelikli kargo olayı güzelmiş :)

YDkkRD.png

56 Dolara aldığım ürün için;

Gümrük Vergisi : 36.0 TL
Damga Vergisi : 0.6 TL
Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.0 TL
TOPLAM : 40.6 TL

Vergiyi kargoyu getiren memura veriyoruz değim mi

@mywashere evet zaten paketin üzerinde fiyat yazmadığı için gümrükte açmışlar içinde faturasını görünce tl tutarından %18 gümrük vergisini yapıştırıyorlar :) Eve getiren ptt görevlisi arkadaş abicim şukadar lira ödemesi var diyerek tahsil ediyor

• Beğen
Tepkiler: mywashere
@mywashere evet,tık para ödeme.
Bende 13 mart pazartesi takipsiz olarak sipariş verdim.Bu gün İstanbul'a giriş yapmış bile.
Üstelik tüm hareket dökümünü EK..... numarası ile hem wiggle'dan hem de ptt üzerinden takip edebiliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mywashere
Herkesin çatır çatır kargosu geliyor bi bende tık yok

Merhaba herkese.Geçen cuma günü verdiğim 2 adet continental grand prix 4 season dış lastiklerimi bugun ( tam 7 gün ) itibari ile aldım bisikletime taktım bile :D
İlk siparişim idi bu wiggle dan ve şuan çok mutluyum memnunum şiddetle tavsiye ederim. Hem ucuz hem çok disiplinliler.
Erdal abi aslında seni dinleyip takipsiz kargo vericektim ben gene sorunsuz geleceğine inanıyorum ancak pazar günü çanakkale turu var 260 km o yüzden yeni lastiklerin bi an önce gelmesi için takipli verdim siparişi.Türkiye de tanesi 300 tl olan lastiklerin bana toplam maliyeti ( takipli kargo + gümrük )
320 tl küsür oldu. Türkiye de alsam 600 tl ödeyecektim.Bundan sonra her sipariş wiggle dan :)
İyi forumlar...

Ayrıyetten arkadaşlar aceleniz yoksa benim gibi erdal abinin dediği gibi takipsiz kargo ile sipariş edin bence.Ben gümrükçü bi abi ile konuştum.Takipsiz kargolar limiti aşınca yani 30 euro üstü olanlar gümrüğe takılıyo ve artık kaybolma riskleri olmuyor.Gümrük para alacağı için takipli gibi evinize kadar geliyormuş...
Bundan sonra takipsiz vereceğim siparişlerimi.

Şükür kargom geldi :) ptt 2 gün boş yere beklemiş...

Değerli üstadlar,
Bisiklete yeni başlayan bir çömezim. Şu anda alacağım bir ihtiyacım yok. Ancak wiggle, merlin gibi sitelere bakmaya başladım. Yurtdışından eBay, AliExpress gibi sitelerden onlarca kez, bazıları da gümrük limitini aşan ürünler satın aldım.
Sormak istediğim şu; ben şimdiye kadar hiç gümrük vergisi ödemedim. Bu satıcılar genelde hep paketin üstüne "gift" yazıyorlar. Ayrıca bildiğim kadarıyla 150 Euro gibi bir limite kadar gümrük vergisi uygulanmıyordu. Sizin siparişlerde neden vergi uygulanıyor merak ettim.

@blackice_serkan

wiggle ve benzeri firmalar, fatura tutarını paketin üzerinde belirtiyorlar. Fatura tutarını siz isteseniz bile düşük göstermiyorlar. Ayrıca yeni kanun gereği, kargo bedeli hariç 30 euro ve üzeri AB ülkelerinden gelen ürünler için, %18 vergiye tabi tutuluyor.

@Erdal Yılmaz Teşekkür ederim üstad bilgilendirme için. Forumda da bulunan İbrahim Taha arkadaştan resimdeki bisikleti aldım. Üzerinde 700x35 Schwalbe Marathon var. Durumları iyi gibi. Aldığım arkadaş, yazın kullanım için biraz daha ince (700x23) lastik takabileceğimi söyledi ve Maxxis önerdi. Maximum 20-25 km. çoğunlukla şehir içi, nadiren köy yolunda kullanacağım. Konu dışı ama, bana lastik veya konu önerinizi rica ediyorum. tapatalk_1489212429183.jpg tapatalk_1489212460527.jpg

@Okan Örs

Takipsizi nasıl takip ediyorsunuz ?

• Beğen
Tepkiler: bono
@mywashere
:) di mi?
Siparişi iki alternatiften biri olan ücretsiz kargo olarak seçtim.Ürün 102 dolar olduğundan gümrüğe gireceğini tahmin ediyordum.
Bu arada ilk defa wiggle'dan alışveriş yapıyordum.Wiggle'ın siparişlerim sayfasında,dediğim gibi EK... ile başlıyan kodu görüp girince,
tüm ayrıntılara böylece ulaştım.Kendi kendime' ulan takipsizi böyle ise takiplisi kim bilir nasıldır?' diye de sormadan edemedim.
Ben de anlamış değilim :kötü:
Track your p....
  • Despatched
  • Collection depot
  • Exported
  • In delivery country
  • At delivery depot
  • Out for delivery
  • Delivered
Your parcel h.............as arrived in its destination country. It will soon be sorted and on its way to our delivery depot, although some parcels do require customs clearance prior to this.
Item tracking history
DateTimeLocationTracking event
17/3/20179:09ISTANBULULUSLARARASI KIM…+ISTANBUL ULUSLARARASI KIMArrived in destination country
16/3/20174:50Heathrow AirportExported from the UK
16/3/20174:49Heathrow AirportPrepared for export by air
16/3/20173:45Heathrow AirportPrepared for export
15/3/201721:44International HubPrepared for export
15/3/201721:31International HubSorted for export
Bu da vergisi. :acpsnr:
ÜCRETLER

• Gümrük Vergisi : 65.0 TL
    Damga Vergisi : 0.6 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.0 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 69.6 TL

@Okan Örs Sizinki takipsiz olamaz. Takip dediğimiz şey zaten o Ek ile başlayan kod. Ben mesela takipsiz aldım kodla alakalı hiçbirşey yok sayfamda.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Wiggle a bir ay kadar önce Pazartesi öğleden sonra verdiğim sipariş gümrüğe girmesine rağmen Cuma öğleden sonra kapımdaydı. Ürünü getiren PTT kargo görevlisine gümrüğü ödedim malı teslim aldım. Aynı gün aynı saatte başka bir İngiliz firmasına verdiğim siparişte DHL ile aynı anda ülkeye geldi. DHL ye gümrük işlemleri için vekalet, kimlik fotokopisi, fiyat mutabakat maili, ürün linkleri gibi belgeleri yolladıktan sonra Pazartesi sabahı vergi belli oldu ödedim aynı gün ürün elime ulaştı. Ürünün elinize ulaşması yaşadığınız şehre, gümrüğe girip girmemesine göre değişiyor.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Erdal Yılmaz
Kargo ücreti ya da extra bir ücret ödemedim yalnız.
Onlar öyle yollamış olmalı demek.

Item description
Qty
Price
Discount
Line Cost
0

Saris Bones 2 Bike Rack

Grey
1
$101.05
$0.00
$101.06
Goods Total:
$101.06
FREE Delivery:
$0.00
Grand Total:
$101.06

@Okan Örs Büyük ihtimalle bir kampanyaya filan denk gelmiş olabilirsiniz, ya da yanlışlıkla olmuş olabilir. Ama takip kodu her zaman iyidir :D

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
İlerleyen süreçte bende sanki aşağıda linkte bulunan Vittoria lastikleri alacak gibiyim. Wiggle, Merlin ve eBay'den araştırdım. Merlin'de yok, eBay'de pahalı. Wiggle'dan daha ekonomik satın alabilecek bir site var mı bildiğiniz?

(link)

HTC+10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri