Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Benim PTT dağıtım elemanı baya kankim oldu ebay falan bayadır tanışıyoruz :D ama takip numarası olmadığı için bende nerede olduğunu bilemem diyor.Gümrükten çıkar gelir ise getiricem dedi.Hee bu arada dağıtım merkezinden önce dağıtan kişiye geliyor,sizi bulamazsa en yakın ptt şubesine bırakıyorlarmış bilginize :/

Scudo
@adilmusazafer

Sizin adresinize dağıtım yapan kişiyi bulup, beraber kontrol edebilirsiniz. Onun haricinde müsaade edeceklerini sanmıyorum. Hatta dağıtıcının cep telefon numarasını isteyip, paket geldiğinde sizi aramasını rica edin.

Dağıtıcı alıcıya ulaşamazsa takipsiz kargo ptt şubesine bırakılmaz. Kapı önü, apartman önü v.s gibi yerlere bırakılır.

Bu gün bölgeme dağıtım yapan kişiyle görüştüm. 10 Eylül'de gönderilen bi kargom olduğunu söyledim durumu izah ettim. Senin bölgene hiç kargom yok dedi. İsimden de baktı kargo yok dedi. Şimdi Wiggle'a tekrar mail attım. Bakalım ne söyleyecekler. Bana 3 ekim'e kadar bekleyin demişti ama bu çok saçma ortada kargo yok neden bekleyeyim. Ücret iadesi isteyeceğim. Bir daha da sanmıyorum alışveriş yaparım buradan.

Wiggle'dan en son Ağustos'ta 4 farklı alışverişim oldu, hepsini de takipsiz ücretsiz kargo ile aldım.

22 Ağustos, 75€ üstü -> Şansıma gümrüğe girmedi, 20 veya 21 Eylül'de teslim edildi.
22 Ağustos, 75€ altı -> Gümrüğe girdiği için gelen kargo üzerinde takip numarası vardı, isterseniz GM000780831TR, 6 Eylülde teslim edildi.
29 Ağustos, 75€ altı -> Gümrük kontrolüne girmedi, ilk kargo ile birlikte 20 veya 21 eylülde teslim edildi.
31 Ağustos, 75€ üstü -> Takip numaralı kargo ile geldi, isterseniz EE000297779JE, 22 Eylul'de teslim edildi.

Şunu söylemek istiyorum, 31 ağustosta aldığım ürünü wiggle 2 eylülde kargoya vermiş, 6 eylülde ülkeyi terk etmiş, 10 eylülde türkiyeye girmiş ve bana 22 eylülde geliyor. Buradaki maximum zaman 9 gün ile türkiyeye gelen ürünün ukim tarafından işlenmesi ki bu da kurban bayramına denk geliyor. Yani normal zamanlarda buna da 2-3 gün desek 15 gün ideal bir beklemek süresi wiggle için. 5 günde gelen olduğunu da duydum ama istisnai bir durum olur. Benim kargolarım bayram sebepli min 22gün, max 30 günde geldi.

Takip numarası yok ise, ve gümrük kontrolüne girmedi ise ptt'nin takip sistemi işlemiyor. hiçbir şekilde takip edilemiyor. takip numarası yok ise ama gümrüğe girerse o sırada türkiye içi geçerli bir barkod basıyorlar ama onu da öğrenmek için bir yol yok, kutu gelince üstünde görürsünüz ancak. Takipli kargolarda teslim ederken imza attırıyorlar, yoksanız geldik bulamadık kağıdı bırakıyorlar. takipsiz kargolar mektup muamelesi görüyor, zile basarlar kapı önüne bırakıp giderler.

tüm bunlara rağmen hala en iyi kargo şirketinin ptt, en iyi alışveriş yönteminin takipsiz kargo ile yurtdışı olduğunu düşünüyorum. tamam ücretsiz kargo ile bir riske giriyorsunuz, ama 20 euro vererek bu riski sıfırlayabilirsiniz. en kötü durumda adamlar sorgulamadan para iadesi veya tekrar gönderim hizmeti direk sunuyorlar.

@adilmusazafer

Merhaba,

Yazacağım mesaj, firmayı övmek olarak algılanmazsa sevinirim. Wiggle Türkiye gümrüğünün nasıl çalıştığını, ne kadar süre zarfında paketlerin UKİM veya UPİM'e sevk edildiğini, posta dağıtım merkezlerinin hangi zaman zarfında paketleri teslim edeceğini bilemez. Bu yüzden, size ortalama bir bekleme süresi verir. Siz bu süreyi doldurmadan mail atıp para iadesi isteyebilirsiniz, ancak 1 hafta sonra paket size ulaşırsa, bu sefer de farklı bir uğraş içerisine girmek, (ürünü geri kargolamak) zorunda kalabilirsiniz.

Yaşadığımı aktarayım, 2014-2016 yılları arasında wiggle üzerinden (takipsiz) 35 farklı ürün (buna jant seti dahildir) satın aldım. Bedel olarak yaklaşık 1500$ civarında bir işlem hacminden söz ediyorum. Bu ürünlerin teslim süreleri 7-25 gün içerisinde oldu.

Firmadan alış veriş yapıp yapmamak tabi ki en doğal hakkınız, ancak size verilen süreyi bekleyin derim.

İyi günler

Tecrübe ile doğrulanmış bilgileriniz için teşekkürler. Özetçe; firma sağlam, bekleyin diyorsunuz. Araya bayram da girdiği için normal sanırım gecikme. O zaman bekleyelim bakalım :) ChainReactions'tan 5 günde almıştım kargomu o yüzden biraz pinpiriklendim. Aliexpress hariç böyle sitelerinde acemisiyim..

afiyet olsun :))

Bizimki 12 eylülde kargoya verildi hala bekliyoruz :(

Veee an itibariyla wiggle'dan 10 eylulde vermis oldugum siparis elime gecti. Cok sukur :)

@adilmusazafer

20 gün beklediniz, fakat daha önce de bahsettiğim gibi, wiggle 48 saat içerisinde ürünleri sevk ediyor. Ayrıca cumartesi ve pazar günlerini hesaba katmamak gerekiyor.

Güle güle kullanın.

@Erdal YILMAZ yalnız ne kargoyu aldığıma dair bir imza attım ne de bi gümrük vergisi ödedim. :)

Kargom dağıtıcıya verilmişti bugün ancak gelmedi ptt nin sitesinden baktığımda ptt işyerinde bekliyor yazıyor.55 lira gümrük vergisi var kapıya gelir mi benim mi gitmem gerekir?Daha önce jant seti almıştım vergiyi kapıda ödedim ancak kargo takibinde böyle olay yaşamamıştım.

Takipsiz kargoda ürünün geç gelme veya kaybolma -nadiren- riski varken, takipli kargoya göre vergi ödememe şansı var. Bende benzer bir alışveriş yapmıştım -75 Euro üzeri- ve vergi ödememiştim.

O zaman iyi. Ptt de olsa kimsenin hakkina girmeyelim de.. yine de pazartesi is bitimine kadar bekleyecegim ptt gorevlisi icin

22 Eylül'de takipsiz olarak verdiğim 70€'luk siparişim 5 Ekim tarihinde tarafıma ulaşmıştır.

Gelecekte alışveriş yapacak arkadaşların çalıştıkları şirkete gönderilerini istemelerini tavsiye ederim.

27 eylülde verdiğim spariş 6 ekimde geldi (evoc stage çanta 69 euroya düşmüş ücretsiz kargo) ptt bu ara çok hızlı 29 unda bike24 ten yaptığım gümrüğe giren alışverişimde bu gün gelmiş görünüyor akşam alacağım :)

Geri