Wiggle'dan en son Ağustos'ta 4 farklı alışverişim oldu, hepsini de takipsiz ücretsiz kargo ile aldım.
22 Ağustos, 75€ üstü -> Şansıma gümrüğe girmedi, 20 veya 21 Eylül'de teslim edildi.
22 Ağustos, 75€ altı -> Gümrüğe girdiği için gelen kargo üzerinde takip numarası vardı, isterseniz GM000780831TR, 6 Eylülde teslim edildi.
29 Ağustos, 75€ altı -> Gümrük kontrolüne girmedi, ilk kargo ile birlikte 20 veya 21 eylülde teslim edildi.
31 Ağustos, 75€ üstü -> Takip numaralı kargo ile geldi, isterseniz EE000297779JE, 22 Eylul'de teslim edildi.
Şunu söylemek istiyorum, 31 ağustosta aldığım ürünü wiggle 2 eylülde kargoya vermiş, 6 eylülde ülkeyi terk etmiş, 10 eylülde türkiyeye girmiş ve bana 22 eylülde geliyor. Buradaki maximum zaman 9 gün ile türkiyeye gelen ürünün ukim tarafından işlenmesi ki bu da kurban bayramına denk geliyor. Yani normal zamanlarda buna da 2-3 gün desek 15 gün ideal bir beklemek süresi wiggle için. 5 günde gelen olduğunu da duydum ama istisnai bir durum olur. Benim kargolarım bayram sebepli min 22gün, max 30 günde geldi.
Takip numarası yok ise, ve gümrük kontrolüne girmedi ise ptt'nin takip sistemi işlemiyor. hiçbir şekilde takip edilemiyor. takip numarası yok ise ama gümrüğe girerse o sırada türkiye içi geçerli bir barkod basıyorlar ama onu da öğrenmek için bir yol yok, kutu gelince üstünde görürsünüz ancak. Takipli kargolarda teslim ederken imza attırıyorlar, yoksanız geldik bulamadık kağıdı bırakıyorlar. takipsiz kargolar mektup muamelesi görüyor, zile basarlar kapı önüne bırakıp giderler.
tüm bunlara rağmen hala en iyi kargo şirketinin ptt, en iyi alışveriş yönteminin takipsiz kargo ile yurtdışı olduğunu düşünüyorum. tamam ücretsiz kargo ile bir riske giriyorsunuz, ama 20 euro vererek bu riski sıfırlayabilirsiniz. en kötü durumda adamlar sorgulamadan para iadesi veya tekrar gönderim hizmeti direk sunuyorlar.