Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Wiggle

Scudo
Wiggle'dan 5 Ekim'de satın aldığım Bont Riot karbon SPD/SL ayakkabı kargoda bir yerlerde kayboldu.Sağolsunlar3 Kasım'da bir tane daha gönderdiler o da ortalıkta yok? Bu ayakkabılar PTT kargo galaksisinin çöplüğüne filan mı gidiyor?

1840 yılında kurulan PPT'miz dünyanın en kötü kargo hizmetlerinden birini veriyor. Şurada 10-15 yıllık kargo şirketlerinde bile kargolar kaybolmuyor ve takip numarası elinizde olasa da olmasa da takip edebiliyorsunuz. Telefon açtığınızda müşteri gibi davranıyorlar.

Ptt yi arıyorsun ne desen " onu yapamıyoruz, bunu yapamıyoruz... şunu arayın bunu arayın..." aramaların hepsi de boşa.. PTTnin yöneticilerinde utanma da yok. millet okyanuslardaki balıkları takip ediyor bunlar benden alıp yan odaya teslim edemiyor.

Wiggle dan siparişim 7 günde geldi. Riske girmemek için takipli şekilde sipariş verdim. PTT kargoya ekstradan 60 kuruş verdim

Dosyalar

• IMG_8871.JPG
    IMG_8871.JPG
    129,4 KB · Okunma: 81
  • Beğen
Tepkiler: ihsankılıçkaya
@cayboylu hocam sen ciddi misin yahu . 2 Hafta oldu, aynısından sipariş verdik halen gelmedi :)
Bu hafta bekliyorum inş.. 60 krş olması da çok komikmiş cidden.

@Volks Aynen. Takipli olduğu için çabuk gelmiş olabilir. Bu arada lastikler 10 numara

• Beğen
Tepkiler: Volks
@cayboylu pekala, wiggle da takip için 10$ mı ödediniz ?
Daha önce ne lastik vardı, ne tür farkı var ?

@Volks sanırım o civarda bir fiyat ödedim.
Original lastiklerim vardı.( Specialized Espoir sport)Islak zeminde son derece tedirgin kullanıyordum. Ayrıca bir kere düştüm, ciddi bir sakatlanmayı ucuz atlattım.
Bu lastiklerde Yol tutuş kesinlikle çok iyi. Daha güvenle sürebiliyorum. Ama mevsimin etkisi veya kondisyon kaynaklı da olabilir, hızı sabit tutmakta biraz zorlandım. Lastikle ne kadar ilgisi var Şu anda yorum yapmam için erken.
Hayırlı olsun sizin lastiklerde.

• Beğen
Tepkiler: Volks
@Aytaç DİREK iki defa yolladılar. İlkinden 2 ay, ikincisinden 3 hafta geçti. Ortada birşey yok. Sanırım takipsiz olanları uğraşmayıp atıyorlar kenara gümrükte. Veya önceliği takiplilere verip bunlar unutuluyor. PTT şubesine gidiyorum barkod yoksa bulamayız diyor. İsmime adresime bakın diyorum. O bölgeye bakan arkadaşa sor diyor. Bölgeye bakan arkadaşa soruyorum ben yeni geçtim bugün eskisi izinde diyor. Delirmemek elde değil.

5 Kasım'da verdiğim sipariş hala gelmedi, normalde 10-15 gün arasında gelirdi bu sefer 25 gün oldu ses seda yok. Takipsiz kargo bu arada.

Şu dönemde benzer durumu yaşayan var mı?

@tolga akyol

Aynen ya! Ya artık Wiggle'a yazıp,siparişim gelmedi demeye utanıyorum resmen.Kendimi adamların iyi niyetini sömüren birisi gibi hissetmeye başladım şu bizim gümrük veya PTT kargo görevlilerin yediği haltlar yüzünden.Ben de Kocaeli/Gölcük PTT Kargo'nun benim mahalleme bakan görevlisine gittim 2 hafta önce.Zarf attım, 1 ay önce İngiltere'den paket getirmişsiniz,evde olmadığım için geri dönmüşsünüz komşu söyledi dedim.Çocuk, "abi vallahi öyle birşey olsa hatırlardım,hem biz öyle durumda komşuya bırakırız" diyince sıkıntının İzmit ana merkezde veya gümrükte olduğunu düşünmeye başladım.Açıkcası nereye soracağımı şaşırdım.

Yani kargo takipsiz olunca "salla gitsin,at çöpe" mantığı diye bir şey varmı ya? Buradan okuyorum pek çok kişiye de takipsiz olarak 10 günde gelmiş.Wiggle bana daha önce gönderdiği siparişin elime ulaşmadığını sadece benim beyanıma güvenerek onayladı fakat gönderdiği ikinci ürün de 27 gündür elime ulaşmadı.Rezalete bak

bende 11 KAsım da verdim, bu hafta bekliyorum artık. Geldi geldi.
Anladım ki bu konuda en iyisi Merlin.. Garmini sipariş verdiğimde 3. gün elimdeydi..
10$ takipli kargo ücreti çok yahu o nedir öyle..

PTT'nin takipsiz kargoları teslim etmek gibi bi sorumluluğu yok anladığım kadarıyla. Ben böyle bir sorumlulukları yokken adrese paketi getirmelerine bile şaşıyorum doğrusu :) Bu sıra takipsiz kargolarda yaşanan sıkıntıları çok duyar oldum. Vaktiniz kısıtlıysa ve aceleniz varsa takipsiz kargodan kesinlikle uzak durun derim. Zira paketin adrese ulaşmama olasılığı azımsanamayacak kadar yüksek ne yazık ki ve bu durumun netleşmesi 45 gün alıyor yaklaşık. Sağlam bi yerden yaptıysanız para konusunda endişelenmenize gerek yok, ufak bi araştırma sonucu yeniden gönderim yapıyorlar genelde ama onun da en iyi ihtimalle 15-20 günde geleceğini varsayarsak 2 aylık bir bekleme sonucu paketinize kavuşmuş olursunuz.

Ayrıca şunu da eklemem gerek, her PTT dağıtım şubesi takipsiz kargolara aynı özenle yaklaşmıyor, yukarıda belirttiğim gibi o paketi ulaştırma sorumlulukları yok. Eğer birden fazla takipsiz kargonuz elinize ulaşmadıysa fazla zorlamayın, takipli kargo isteyin. Muhtemelen ya bi kenara atılıyordur ya da çakalın teki düzenli olarak takipsiz paketlere çöküyordur. Karşı tarafı, nasılsa yenisini gönderirler diyerek, daha fazla zarara sokmaya ve kendi vaktinizi de boşa harcamaya gerek yok.

@abzül

PTT kargonun takipsiz kargolar ulaştırma sorumluluğu olmadığına emin misiniz yahu? Bu durumda normal postalar da adreslerine ulaştırılmaz gibi kaotik bir durum çıkıyor ortaya netice de onlar da APS gibi bir takip numarasına sahip değil. Sorumluluğu olmayan bir işlemi bir kurum neden gümrükten alıp,müşteriye ulaştırmakla uğraşsın ki? Bu kurumda birilerinin takipsiz gönderilere "çökme" olayına girmiş olabileceği düşüncesini paylaşıyorum sizinle.Orada hemfikiriz.Takipli gönderi mevzusuna gelince, wiggle'ın ilk gönderisi elime ulaşmadı ve wiggle ikincisini gönderiyoruz deyince "aman! ücreti neyse kartımdan kesin ve tskipli yollayın" dedim.buna rağmen takipsiz yolladılar.

@Aytaç DİREK Normal postadan kastınız ne tam anlamadım ama kargolar ya takipli ya da takipsiz gelir. Takipliyse eğer paket çok sıkı takip edilir, her gittiği merkezde birine zimmetlenir, imza olmadan teslim edilmez v.s. Takipsiz kargoları ulaştırma zorunlulukları olmadığını paketlerin teslim ediliş şeklinden anlayabilirz zaten ama sorumluluk olayı biraz karışık onu ben de çözemedim daha :) Ama paket alıcıya ulaşmayınca kimseye herhangi bir yaptırım uygulanmıyor sonuçta. Belki de görevleri sadece dağıtıma çıkmaktır, paketi teslim zorunlulukları yoktur. Bilemiyorum, kafamda deli sorular :)

Ben 25 kasım sipariş geçtim, şuan son durum böyle:
26/11/201611:03ISTANBULULUSLARARASI KIM…+ISTANBUL ULUSLARARASI KIMArrived in destination country
'Yarın verirler mi kargoya? salı falan ulaşır mı acaba elime?

@abzül teşekkürler hocam, çabuk geldi wiggle'dan ilk alışverişim ürünler ulaşıncada memnun olurum inş.

An itibarıyla güncel bilgi şu şekilde;
Kocaeli PTT Kargo yurtdışı kargo bölüm şefinin aktarımları.
1)Adidas,Nike,Reebok vb. "Tanınmış markalı" tüm ayakkabılar yeni mevzuat gereği gümrüğe geri dönüyormuş.Hiç beklemeyin dedi adam.
2) Takipli ya da takipsiz tüm kargoların bir barkod numarası vardır dedi.O firmaya söyleyin size o barkod numarasını versinler,hikaye anlatmasınlar,biz o barkod numarasından buluruz dedi.

5 Kasım'da verdiğim 74 euro'luk sipariş nihayet bugün geldi fakat ürünü teslim alamadım 58 TL vergi ödemesi çıkarmışlar. Gelen görevliye 75 euronun altı vergiye tabii olmadığını anlatsamda o kutunun üzerinde yazanı tahsil etmesi gerektiğinden bahsediyordu. Ürünü en yakın PTT şubesine götürdü ve gümrük ile görüşmemi söyledi fakat internetden ulaştığım telefonların hiçbirine cevap veren olmadı.

Bu nasıl iş arkadaş kafadan vergi hesaplaması yapıyorlar, telefonlara cevap vermiyorlar.

Geri