Scudo Sports

Wiggle

Cevaplarınız için teşekkürler. Kargo parasi vermemek için . 2 lastigin yanına bir kac ivir zivir da alacağım , böylece 46 euroyu geçmiş oluyor.. Gumruk vergisinden kacis yok.Burdan tanesini 180 liraya almaktan iyidir.

Scudo
19 Şubat'ta aşağıdaki ürünleri sipariş verdim;

2x Schwalbe Marathon Original GreenGuard Rigid MTB City Tyre Black 1.75" 26" (Btwin Original 520 için)
2x Schwalbe Marathon Original GreenGuard Rigid MTB City Tyre Black 1.75" 24" (9 yaşında oğlumun kullandığı 24" RockRider 500 için)

Toplamda 72 USD tuttu. Şu lastikleri belki 2 katı fiyata alabilirdim Türkiye'den, ki 26" zor ve hele 24" bulmak imkansıza yakın.

Daha önce zincir temizleme aparatı almıştım, takip numarasız ve çook uzun sürmüştü, hatta tam paramı iade ediyorlardı 4-5 hafta sonunda, anca geldi.

Bu sefer ücretsiz/takipsiz kargo seçmiş olmama rağmen, kendileri takipli göndermişler, sağolsunlar. 19'u gece yarısı verdiğim sipariş İstanbul Uluslararası PİM'e varmış.. Heyecanla bekliyoruz.

NOT: Lastikler 2018 yazında baba oğul yapmayı planladığımız Münih - Viyana bisiklet turu için..

Bu arada, wiggle’a ve PTT’ye neler oluyorsa, 19’u gece yarısı verdiğim sipariş Bursa P.İ.M’e ulaşmış. Takip sisteminde ne kadar vergi ve masraf çıktığı da listeleniyor.

EDIT: 23.02: Takip sisteminde dağıtıma çıktığı belirtilmiş..! 3 günde eve teslim.. Yurtiçinde pek çok yaptığım alışverişte çok daha uzun sürdüğü olmuştu.. Sanırım PTT dağıtıyor, gümrük vergisi ve ilave masrafları direkt görevliye ödeyeceğim sanırım.

Kendim pişirdim kendim yedim , İşte sonuç:
Nihayet ürünler istanbul gümrüğünde 5 iş günü bekletildikten sonra (benden reçete beklediler) yaşadığım şehrin ptt servisine gönderildi. İnternet sayfasından sürekli takip ettiğim için gelir gelmez soluğu ptt şubesinde aldım. Ptt memuru bana sadece bu üründen vazgeçip (gümrüğe terk edip) diğer üç ürünümü alabileceğimi, eğer vazgeçmezsem bütün ürünleri geri göndermek zorunda kalacağım konusunda bilgilendirdi. Ben de diğer ürünler acil lazım olduğundan tekrardan geri göndermek yerine Sis rego toz içecekten vazgeçip (gitti 32 dolar :( ) ürünü Ptt ye terk ettim. Terk ettiğim ürün ne olacak diye sorunca Tarım il müdürlüğünce imha edileceğini de öğrendim.
Neyse diğer ürünlere kavuşmanın sevinci bitince 32 doların acısı geri geldi , nasıl yapayım diye düşünürken bir mail döşeyeyim şu ingilizlere dedim. Her ayrıntıyı yazarak ,kanun maddesi ,olayın giriş gelişme süreci ve gümrüğe terk belgesinin taranmış halini eposta ile gönderdim. İlk postada üzgün olduklarını diğer üç ürünü aldığım için teşekkür ettiklerini, konuyla ilgili araştırma yapıp bilgilendireceklerini söylediler. İkinci gün nasıl oldu diye posta gönderdim, bana ürünün bedelini kredi kartıma geri yatıracaklarına dair bir eposta gönderdiler ve tam iki gün sonra parayı karta geri yattırdılar. Müşterisini seven wiggle şimdi benden 10 üzerinden 10 puanı haketti :)

Mutlu son :)

19 Şubat akşamı verdiğim siparişi az önce teslim aldım. Bu bir rekor olmalı! Vergi ve gümrüğe sunum ücretini de teslime gelen çalışana elden verdim.

Türkiye’de pek çok siparişim daha uzun sürede geliyordu!!

@Mehmet Çetinkaya

Ürünleri ve kalanlar için de para iadesini almanıza sevindim. Wiggle böyle durumlarda müşteriyi üzmemek için elinden geleni yapıyor ancak kesinlikle iade ile ilgili bir sorumlulukları ya da zorunlulukları yokmuş. İyi niyetle yapmışlar her zamanki gibi ama diğer arkadaşları da uyaralım bu her zaman böyle olmaz. Elinizde gerekli belgeler olmadıkça yurtdışından sıvı, yiyecek, içecek, vb. sipariş etmeyin.

@cem_filiz

Benim 48 saat dolmadan teslim edilen Wiggle siparişim oluyor, ama ortalama 5-7 gün civarı sürüyor. ParcelForce ile gönderdikleri sürece bu değişmez. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
sa arkadaşlar,
Wiggle'den 155 dolarlık bir jant seti alsam kargo bedava yazıyor.Bana ekstradan bir masraf -gümrük,kdv vb.- çıkıyor mu?

@soner canlı
Yaklaşık 120 TL gibi bir gümrük vergisi - damga - harç ödemesi çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
Sınırı kaç dolar hocam bu işin.Olmadı jantları tek tek almayı düşünebilirim.

Ya da ücreti düşük göstertmek gibi birşeyler oluyor mu bu sitede?

@soner canlı
Sınır 22 Euro malesef. O kadar da düşük gösteremez hiç bir site :)

@ErHan72
30'dur o zaman. Arkadaşın jant'lar her türlü vergiye tabi olacaktır ama.

O zaman yurtdışından almanın da pek bir cazibesi yok yani.Vergi mergi eklesek burdaki fiyata yaklaşıyor fiyat.

Wiggle'da düşük fiyat göstermek zor. 30 Euro sınırı hâlen devam ediyor; ama yine de kendimizi 22 Euro sınırına göre ayarlamamız gerekiyor, ki ne zaman çıkacağı belli olmaz.

Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile bu siteden dış lastik aldım (link) fiyat Türkiye'dekinden daha ucuza geldi. Her zaman için yurt içi fiyatlarla yurt dışı fiyatları kıyaslamak gerekiyor. Her ürün ucuza gelecek diye bir şey yok

130 dolar değerinde sipariş verdim. Bakalım övdüğünüz kadar iyi mi bu zalımlar.

Wiggle'dan birazdan 58 Euro'luk sipariş vereceğim. Karttan geçerken vergi dahil hepsini alıyor mu yoksa ilk vergisiz kısmı alıp vergiyi ülkeye gelince biz mi ödüyoruz ?

Cuma akşamı verdiğim sipariş hala kargolanmamış. öve öve bitiremediniz mağdur ettiniz. wiggle övücülerden şikayetçiyim :booo:

@Yegah Hafta sonu :) Bende Cumartesi akşamı verdim. En geç cuma gelir diye düşünüyorum.

28 Şubatta (tane 15 dolar, sağlam indirim) 2 adet Schwalbe Marathon Plus 38mm 700c sipariş geçmiştim, bugün geldi, 5,10-TL (gümrük sunma ve damga vergi) ücreti aldı postacı..
Şaşırdım çok hızlı ve temiz iş üstelik hediye olarak haribo paketi de vardı kutuda.. :)

Geri